Son Dakika
|
Fenerbahçe, evinde 5. kez puan kaybetti
GÜNDEM
Brent petrol 90 doların altına geriledi
İran: "Hürmüz Boğazı açıldı"
İstanbul’da barajlar doldu: Doluluk oranı yüzde 70’i aştı
Diyarbakır’da otomobil tren ile çarpıştı: Feci kaza kamerada
Suriye ordusu, ABD güçlerinin konuşlandığı tüm üslerde kontrol sağladı
MİT’ten siber suç şebekesine operasyon: 12 kişi gözaltında
Araştırma görevlisinin hayatını kaybettiği saldırının failleri yakalandı
Geri dönüşüm fabrikasında yangın böyle görüntülendi
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Inside the Success of Sialkot’s Thriving Leather Hub in Pakistan
Kurtulmuş: "Dünyanın yeni bir yola, yeni bir anlayışa ve yeni bir çıkışa ihtiyacı vardır"
Erzurumspor FK oyuncuları basın toplantısını basıp kutlama yaptı
Almanya’da şampiyon Bayern Münih
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bursaspor’a tebrik mesajı
Netanyahu: "Her an yeni gelişmeler yaşanabilir"
MEB: "Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur görevden alınmıştır"
Bursaspor, Trendyol 1. Lig’de
EKONOMİ
Yaş çay için 35+3 TL fiyat talebi
19 Nisan 2026 Pazar - 22:09:37
Trabzon’un Of Ziraat Odası Başkanı Berkant Saral, artan maliyetler karşısında üreticinin ayakta kalabilmesi için fiyat ve desteklemenin ayrı ayrı açıklanmasını istedi. Saral, "Çay fiyatına en az 35 TL taban fiyat ve 3 TL destekleme verilmelidir" dedi. Of Ziraat Odası Başkanı Berkant Saral, yaklaşan sezon öncesinde üreticilerin beklentilerini paylaşarak, artan maliyetler karşısında çay üretiminin sürdürülebilirliğinin tehlikeye girdiğini ifade etti. Saral, kilogram başına 35 TL taban fiyat ve buna ek olarak 3 TL destekleme verilmesi gerektiğini belirterek, üreticinin eline geçecek toplam rakamın en az 38 TL olması gerektiğini dile getirdi. Destekleme ödemesi çiftçiyi rahatlatıyor Saral, çaya verilen desteklemenin halk arasında "artı para" olarak bilindiğini hatırlatarak, bu ödemenin zamanlamasının da büyük önem taşıdığını ifade etti. Destekleme ödemelerinin her yıl gübre alım dönemine denk geldiğini belirten Saral, bu sayede üreticinin ekonomik olarak bir nebze nefes aldığını söyledi. Desteklemenin özellikle gübre temininde çiftçinin elini rahatlattığını belirten Saral, kredi kartı borçları ve diğer gider kalemleri üzerindeki baskının bu ödemelerle hafiflediğini dile getirdi. Bu sistemin devam etmesinin üretici açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Saral, gübre fiyatları başta olmak üzere işçilik giderleri, hasat ekipmanları ve nakliye masraflarındaki yükselişin üreticiyi ekonomik olarak zorladığını ifade etti. Çayın bölge için tek geçim kaynağı olduğuna dikkat çeken Saral, mevcut ekonomik şartlarla üretimin sürdürülebilirliğinin risk altına girdiğini belirtti. Desteklemenin taban fiyata dahil edilmesi sorun oluşturuyor Desteklemenin taban fiyat içine dahil edilerek açıklanmasının geçmişte çeşitli sorunlara yol açtığını söyleyen Saral, "Bu uygulama özel sektör alımlarında kayıt dışılığı artırıyor. Ürünlerin tamamının borsalara tescil edilmemesine neden oluyor. Kamuda stopaj kaybı oluşturuyor. Gerçek rekoltenin tespit edilmesi zorlaşıyor. Arz-talep dengesini bozuyor. Gelecek yıllar için sağlıklı planlama yapılmasını engelliyor" diye konuştu. Çiftçilerin talepleri takip ediliyor Bölgedeki ziraat odalarının üreticilerin sesi olmaya devam ettiğini belirten Saral, taleplerin ilgili bakanlık nezdinde iletildiğini ve sürecin yakından takip edildiğini ifade etti. Saral, "Bakanlık nezdinde, temsiliyet ve yetki noktasında bütün dinamiklerle bölge Ziraat Odaları Başkanlıkları olarak çiftçilerimizin taleplerini kıymetli yetkililerimize ilettik ve takibini sürdürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
19 Nisan 2026 Pazar - 18:12
Buldanlı üreticiler atık malzemeleri tarımda değerlendiriyor
Atık malzemeleri üretime kazandıran Buldanlı çiftçiler, çilek yetiştiriciliğinde hem maliyeti düşürüyor hem de verimi artırıyor. Buldan’da üreticiler, sezonun başlamasıyla birlikte bağ, bahçe ve tarlalarında çalışmalara hız verdi. Çiftçiler, üretim sürecinde karşılaştıkları atık malzemeleri de değerlendirerek hem çevreye katkı sağlıyor hem de üretimde verimliliği artırıyor. Bahar aylarının etkisini gösterdiği bu günlerde tohum, fidan ve fidelerini toprakla buluşturan üreticiler, özellikle atık malzemeleri saksı olarak kullanıyor. İçleri toprakla doldurulan bu malzemelerde yetiştirilen çilek fidelerinin ortama daha kolay uyum sağladığı ve yüksek verim elde edildiği ifade ediliyor.
19 Nisan 2026 Pazar - 16:42
Başkan Yavuz: "Şehrimize kazandırılacak fabrika yatırımını büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz"
Elazığ’a kazandırılacak olan 20 milyon Euro değerindeki fabrika yatırımını büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren ASKON Elazığ Şube Başkanı Yavuz Akın, "Hayata geçirilecek bu önemli yatırım; üretim, istihdam ve bölgesel kalkınma açısından Elazığ’ımıza yeni bir ivme kazandıracaktır" dedi. AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı tarafından kente kazandırılacak 20 milyon Euro değerindeki fabrika şehirde bulunan iş adamları tarafından olumlu karşılandı. ASKON Elazığ Şube Başkanı Yavuz Akın yaptığı açıklamada, "AK Parti Elazığ Milletvekilimiz Mahmut Rıdvan Nazırlı tarafından şehrimize kazandırılacak olan 20 milyon Euro değerindeki fabrika yatırımını büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Teknova OSB bünyesinde hayata geçirilecek bu önemli yatırım; üretim, istihdam ve bölgesel kalkınma açısından Elazığ’ımıza yeni bir ivme kazandıracaktır. Yatırımın etaplar halinde ilerleyerek kısa sürede üretime geçecek olması, şehrimizin sanayi potansiyelinin ne denli güçlü olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır" diye konuştu.
19 Nisan 2026 Pazar - 16:22
Ağaçören ilçesinin 21 kilometrelik içme suyu hattı yenilendi
Aksaray’ın Ağaçören ilçesinde köylerin içme suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla yürütülen çalışmalarda 21 kilometreyi aşan su şebekesi yenilenirken, modern sistemlerle su kayıplarının önüne geçildi. Aksaray İl Özel İdaresi tarafından yapılan çalışmalar çerçevesinde Abdiuşağı, Kılıçlı, Oymaağaç ve Kırımini köylerinde toplam 21 kilometreyi aşan içme suyu hattı yenilendi. Projenin toplam maliyeti 14 milyon 338 bin lira olarak açıklandı. Yenilenen altyapı sayesinde köylerde su iletiminde yaşanan kayıp ve kaçakların önüne geçilirken, sistemin daha verimli ve sürdürülebilir hale getirilmesi hedeflendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Ağaçören Kaymakamı Metin Korkmaz, ilgili kurum yetkilileri ve il genel meclis üyeleriyle birlikte sahada incelemelerde bulundu. Kırımini köyünde vatandaşlarla bir araya gelen heyet, yapılan yatırımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu ve bölge halkının taleplerini dinledi. Projede ayrıca "Akıllı Sayaç" ve "Ortak Su Tarifesi" uygulamalarının devreye alındığı bildirildi. Bu uygulamalar sayesinde su tüketiminin daha kontrollü hale getirilmesi ve israfın önlenmesi amaçlanıyor.
Çok Okunan Kategori Haberleri
1
18 Nisan 2026 Cumartesi- 08:43
Ağrı’da 307 ahırlık hayvancılık üssü hayata geçiyor
2
18 Nisan 2026 Cumartesi- 08:31
Sanatçi İsmail Türüt Erzurum’da pastahane açılışına katıldı
3
18 Nisan 2026 Cumartesi- 15:26
Balıkesir’de ilk erik hasadı yapıldı
4
15 Nisan 2026 Çarşamba- 10:28
Erzurum’daki dört dev tünel projesinde kritik eşik: Açılış tarihleri belli oldu
5
18 Nisan 2026 Cumartesi- 11:14
TESK Başkanı Palandöken: "Hem muayenede hem emisyon ücretinde hem kredi kartında çifte katlamalı uygulamanın kaldırılması lazım"
06 Aralık 2025 Cumartesi - 12:37
Ula kırsalında 17,5 milyonluk yol yatırımını tamamladı
Kırsal mahalle yollarında güvenli ve konforlu ulaşımı sağlamak amacıyla yatırımlarına devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ula ilçesinde Ataköy-Yeşilova, Çıtlık-Elmalı ve Çörüş mahallelerinde başlattığı toplam 17 milyon 500 bin TL’lik yol yapım çalışmasını tamamladı. Çalışmalar kapsamında; Çıtlık-Elmalı yolunda bin 500 metre, Çörüş yolunda 3 bin 200 metre, Ataköy-Yeşilova yolunda ise 4 bin 500 metre uzunluğunda zemin düzenleme, plent miks temel serimi ve 1. kat sathi kaplama imalatları yapıldı. Ataköy Mahalle Muhtarı Cafer Özcan, "Altserim ve asfalt döküm yapıldı ve şu anda daha güvenli ve daha konforlu bir yola kavuşmuş olduk. Şahsım ve mahallem adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’a teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli Harita Teknikeri Umutcan Durgut, "Ula Belediyesi ile yapılan protokol kapsamında toplam 17 milyon 500 Bin TL yatırımla çalışmalarımıza başladık. Çalışmalarımız kapsamında Çıtlık-Elmalı yolunda 1500 metre, Çörüş Mahalle yolunda 3 bin 200 metre, Ataköy-Yeşilova yolunda ise 4 bin 500 metre uzunluğunda zemin düzenleme, birinci kat sati kaplama imalatlarını tamamladık. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’ın kırsal bölgelerde de güvenli ve konforlu ulaşım sağlanmasına verdiği önem doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi. Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, kırsal mahallelerde uzun süredir ihtiyaç duyulan yol yenilemelerini tamamlayarak bu yolları kullanan herkesin günlük yaşamını kolaylaştırdıklarını, göreve geldikleri günden bugüne yeni yol imalatı, yol bakım onarım, devam eden yol çalışmaları, sanat yapıları ve ilçe belediyelerine malzeme desteği olmak üzere il genelindeki yollara toplam 2 milyar 272 milyon 422 bin TL yatırım yaptıklarını açıkladı.
06 Aralık 2025 Cumartesi - 12:26
Kuşadası Ticaret Odası’nda dijital mali dönüşüm masaya yatırıldı
Kuşadası Ticaret Odası ev sahipliğinde düzenlenen seminerde, dijitalleşen mali sistem, KURGAN ve VEDAS yükümlülükleri ile yapay zeka destekli finansal denetim süreçleri iş dünyasının gündemine taşındı. Kuşadası Ticaret Odası’nda (KUTO) düzenlenen seminerde, dijitalleşen mali hayatta şirketleri bekleyen yenilikler ve yükümlülükler kapsamlı şekilde ele alındı. İş dünyası ve mali müşavirlerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde, KURGAN ve VEDAS uygulamaları başta olmak üzere finansal risk yönetimi ve marka değeri konularında önemli bilgilendirmeler yapıldı. Kuşadası Ticaret Odası Meclis Başkanı Bülent İlbahar, Meclis Başkan Yardımcısı Tolga Erdem, Meclis Divan Üyesi Buket Çallı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seydi Yıkılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Hibeti Zeytin, Müslüm Yıldırım ve Erdem Dikkaya ile Meclis Üyesi Yalçın Aslan’ın yanı sıra mali müşavirler ve iş insanlarının katılımlarıyla gerçekleşen seminerde, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa SBMYO Dış Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Kablan sunum yaptı. Doç. Dr. Kablan tarafından gerçekleştirilen sunumda, KURGAN ve VEDAS kapsamında şirketlere gelen yeni yükümlülükler, finansal risklerin yönetimi, şirket ve marka değerlerinin belirlenmesi gibi başlıklarda detaylı bilgiler paylaşıldı. Dijitalleşmenin mali yapılar üzerindeki etkilerine dikkat çekilen seminer, katılımcılar için yol gösterici nitelikte oldu. Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) ve Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası (KESO) iş birliğinde, Aydın SMMMO ve bir yazılım şirketinin katkılarıyla düzenlenen seminerde konuşan yazılım şirketinin Ege Bölge Müdürü Murat Yanbastıoğlu ise yapay zeka ile e-defter denetimi süreçlerini anlattı. Son derece yararlı bilgilerin paylaşıldığı seminer, katılımcıların sorularının yanıtlandığı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
06 Aralık 2025 Cumartesi - 11:15
Bölgenin değeri: Ardahan Kavılcası
Ardahan Üniversitesi Dünya Toprak Günü kapsamında "Buğdayın Atası Ardahan Kavılcası Etkinlikleri-2" programına ev sahipliği yaptı. Aşık Şenlik Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Ardahan Vali Vekili Mustafa Berat Kasımoğlu, Rektör Prof. Dr. Öztürk Emiroğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Genel Sekreter H. Caner Akkurt, Tarım ve Orman Bakanlığı Yayın ve Tanıtım Hizmetleri Daire Başkanı Şaban Özakın, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, SERKA Ardahan Koordinatörü Eren Yurtalan, Erzurum Orman Bölge Müdürü Serkan Karakurt, akademik ve idari personel, panelistle ve çok sayıda öğrenci katıldı. Protokol konuşmalarında Kavılca buğdayının bölgesel değeri vurgulandı. Programda konuşan Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Kavılca buğdayının yalnızca bölgenin kadim bir tarım ürünü değil, aynı zamanda Ardahan’ın geleceğe dönük ekonomik vizyonunda yer alması gereken stratejik bir marka değeri olduğunu dile getirdi. Demirci, Kavılcanın işlenmesi, ambalajlanması ve katma değer üreten bir ürün haline getirilmesinin, şehrin ekonomik büyümesine doğrudan katkı sağlayacak önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Erzurum Orman Bölge Müdürü Serkan Karakurt ise, iklim değişikliğiyle mücadele eden güncel ormancılık uygulamalarını anlattı. Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Öztürk Emiroğlu ise konuşmasında, Kavılca buğdayına yönelik yürütülen bilimsel çalışmaların yükseköğretim sistemi içinde özgün bir model oluşturduğunu belirterek, "Üniversitemiz, bu yıl 80 dönümlük uygulama arazisinde Kavılca buğdayının üretim ve hasadını başarıyla tamamlamıştır. Standlarımızda gördüğünüz kavılca unu, bulguru ve makarnası, üniversitemizin bilimsel üretim kapasitesinin somut çıktılarıdır." Rektör Emiroğlu, konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, bölgesel kalkınma üniversitelerine sağladığı güçlü destekten dolayı teşekkür ederken; YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a da yükseköğretimde yerel üretimi ve üniversite-bölge bütünleşmesini teşvik eden vizyoner yaklaşımları dolayısıyla teşekkür etti. Ayrıca, Prof. Dr. Özvar’ın Kavılca üzerine yürütülen çalışmaları "yükseköğretim adına örnek bir model"olarak nitelendirmesinin kendileri için önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu vurguladı. Tarım ve Hayvancılık Bilimleri Enstitüsü’nün yerel tohumların korunması, yeni üretim tekniklerinin geliştirilmesi ve çiftçilerin güncel bilgiyle desteklenmesi açısından bölgeye stratejik katkılar sunacağını da ayrıca ifade etti. Etkinliğin panel bölümü; toprak, bitki besleme, organik gübre yönetimi, iklime dirençli ormancılık, yerel buğdayların besin değerleri ve sürdürülebilir üretim modelleri gibi geniş bir alanı kapsayan bilimsel sunumlarla gerçekleştirildi. Murat Mengüloğlu, Murat Kurt, Selen Beder ve Çağdaş Göl toprak ve doğal kaynaklar ekseninde değerlendirmelerde bulunurken; Prof. Dr. Hamit Köksel ve Dr. Ayten Salantur Kavılca buğdayının besinsel özelliklerinden çeşitlerine, yerel üretimdeki öneminden sürdürülebilirlik perspektifine uzanan kapsamlı bilgiler sundu. Sunumlarda Kavılcanın düşük glüten oranı, yüksek besin değeri ve bölgesel kalkınma potansiyeli ortak bir vurgu noktası olarak öne çıktı. Oturumların ardından panelistlere teşekkür belgeleri Rektör Emiroğlu ve SERKA Ardahan Koordinatörü tarafından takdim edildi. Programın devamında Ardahan üniversitesi tarafından çiftçilere Kavılca tohumu dağıtımı yapıldı. Program kapsamında "Doğa Bize Emanet" temalı dış mekân sergisi açıldı; öğrencilerin ekolojik farkındalık çalışmalarından oluşan sergi, katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Etkinlik, Kavılca unundan ve diğer yerel ürünlerden hazırlanan kokteyl ile sona erdi.
06 Aralık 2025 Cumartesi - 10:59
Havza OSB, Karadeniz’in en büyüğü oldu
Samsun Valiliği, Havza Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) hızla büyüyerek Karadeniz Bölgesi’nin en büyük OSB’si haline geldiğini duyurdu. Liman, havalimanları ve demiryolu hatlarına yakın konumuyla önemli bir lojistik merkez olma özelliği taşıyan Havza OSB’de parsel tahsisleri tamamen dolmuş durumda. Valilikten yapılan açıklamada, Samsun Limanı, Merzifon ve Çarşamba Havalimanlarına yakınlığı ile demiryolu yükleme rampasına sahip olmasının yatırımcılara hızlı, güvenli ve maliyet avantajı sağlayan lojistik erişim sunduğu vurgulandı. Mevcut 965 dönümlük alanın 8 bin 3 dönümlük genişleme sahasıyla birleşmesiyle Havza OSB’nin kısa sürede bölgenin en büyük OSB’si konumuna geldiği belirtildi. Doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı Açıklamaya göre, mevcut imar planında toplam 61 parsel oluşturuldu. Bunların 41’i sanayi tesisleri için ayrılırken, geri kalan parseller arıtma tesisi, idari ve sosyal tesisler, depolama alanları, lojistik destek birimleri, yeşil alanlar ve demiryolu yükleme sahası gibi destek birimlerine tahsis edildi. Havza OSB’de parsel tahsisleri tamamen dolmuş durumda. Yeni firmalara ön tahsisler 2025’te başladı Genişleme alanındaki altyapı çalışmalarının hızla devam ettiği bildirilen açıklamada, 2025 yılı itibarıyla yeni ön tahsislerin yapılmaya başlandığı, 10 firmaya toplamda 774 bin metrekare alanın yeni yatırımcılara tahsis edildiği kaydedildi. Aralık ayı itibarıyla tahsis süreçlerinin sürdüğü ve Samsun başta olmak üzere ulusal ve uluslararası yatırımcılardan yoğun talep geldiği ifade edildi. OSB’yi çok yönlü lojistik merkez yapacak yatırımlar devam ediyor Açıklamada Havza OSB’nin Samsun-Ankara-İstanbul karayoluna sınır konumda olması sayesinde iç pazarlara kesintisiz ulaşım sağlandığına dikkat çekilirken; bölgeden geçen demiryolu hattı ve TCDD ile imzalanan protokolle yapılacak 140 bin metrekarelik yükleme-boşaltma merkezinin OSB’nin lojistik gücünü artıracağı belirtildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından planlanan Delice–Çorum–Samsun hızlı tren hattının da bölgeye ulaşım sürelerini kısaltarak lojistik maliyetlerini düşürmesinin beklendiği aktarıldı. Enerji altyapısı güçleniyor 2024 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından genişleme alanında yapılması planlanan 100 MVA Trafo İndirme Merkezi için 28 dönümlük alan tahsis edildi. Yer seçimi ve etüt çalışmaları tamamlandı. Bu yatırımın OSB’nin enerji güvenliğini ve büyük sanayi yatırımlarına uygun altyapı kapasitesini önemli ölçüde artıracağı ifade edildi. "Havza OSB bölgenin yükselen yıldızı" Samsun Valiliği açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Geleceğin sanayi haritasında Karadeniz’in yükselen yıldızı olan Havza OSB, yeni endüstriyel yatırımlar, yüksek standartlı üretim tesisleri ve sürdürülebilir sanayi anlayışıyla hem yatırımcılara hem de bölge ekonomisine yüksek katma değer sunmaya devam etmektedir."
06 Aralık 2025 Cumartesi - 10:44
Denizi olmayan Tokat’ın somonları dünya sofralarına ulaşıyor
Denizi olmayan Tokat’ın Almus ilçesindeki barajda yetiştirilen Türk somonları Sinop üzerinden Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerine gönderiliyor.
06 Aralık 2025 Cumartesi - 10:08
Suudi Arabistan’dan Şırnak’a ilk uçak seferi gerçekleşti
Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’ndan Suudi Arabistan’a ilk defa yapılan uçak seferi ile Umre ziyaretine giden 220 yolcu, Medine’den Şırnak’a yapılan dönüş seferi ile memleketlerine gelmenin sevincini yaşadı. Şırnak’tan Suudi Arabistan’a yapılan ilk uçak seferi ile Medine’ye giden 220 yolcu, Umre ziyaretinden sonra Southwind Airlines Havayollarına ait A321 uçakla Türkiye’ye döndü. Ülkeye dönen vatandaşlar için Şırnak Şerafettin Elçi Hava Limanında karşılama töreni düzenlendi. 18 Kasım’da Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’ndan Suudi Arabistan’a ilk defa yapılan uçak seferi ile Umre ziyareti için Suudi Arabistan’a giden Şırnaklı vatandaşlar gece geç saatlerde Şırnak’a döndü. Şırnak’tan direk uçak seferiyle gitmenin ve yine doğrudan memlekete dönmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirten Veysi Duruk, "Bu seferlerin sürekli olmasını istiyoruz. Şırnak halkı için büyük bir mutluluk kaynağı olacak. Bu anlamda seferlerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen Şırnak Valiliği, Cizre Kaymakamlığı, Silopi Kaymakamlığı ve Havalimanı Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum" dedi. Gidişi ve dönüşü kelimelerle anlatmanın zor olduğunu ifade eden Üzeyir Budak ise "Buradan gittiğimiz şekilde karşılanmak inanılmaz bir şey. Allah herkese nasip etsin" diye konuştu. "Şırnak için tarihi bir gün" Bu günü Şırnak için çok önemli bir an olarak nitelendiren Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı Müdürü Şükrü Benek, "Bugün Medine’ye uğurladığımız 220 yolcu, Southwind Airlines Havayollarına ait A321 uçakla Şırnak’a geri döndü. Bu, bizim için çok anlamlı bir an. Daha önce Mardin, Diyarbakır ve Batman’dan seferler yapılırken, şimdi Şırnak’tan direkt uçuşla gidip yine Şırnak’a dönmek çok büyük bir adım. Kendi vatandaşımıza hizmet etmek bizi çok mutlu ediyor. Bu Şırnak için tarihi bir gün" şeklinde konuştu. Benek, Şırnak’ın ulaşım noktasında önemli bir mesafe kat ettiğini de belirterek, 2025 yılı ilk 11 ayında 400 bin yolcuya hizmet verdiklerini belirterek, "Bu bizi oldukça sevindiriyor. Uçak seferlerine yönelik talep geldikçe değerlendirmeye alıyoruz. Hiçbir sıkıntımız yok, yeter ki talep gelsin. Yakın zamanda Hac ziyaretlerini de buradan yapmayı planlıyoruz ve bu yöndeki tüm hazırlıklarımız tamamlandı" ifadelerini kullandı. Karşılamanın ardından pasaport ve kimlik kontrolleri tamamlanan Umre yolcuları, ailelerine kavuşmanın sevincini yaşadı.
06 Aralık 2025 Cumartesi - 09:56
Karadeniz’in en büyük incir projesi: 50 milyon TL gelir kız çocuklarına verilecek
Samsun’un Tekkeköy ilçesinde 100 dönümlük araziye dikilen incir fidanlarıyla başlatılan dev proje, bölgenin tarımsal üretim kapasitesini artırırken aynı zamanda genç kızların eğitimine destek olmayı hedefliyor. Beş yıl içinde yaklaşık 250 ton ürün verecek incir bahçesinden elde edilmesi beklenen 50 milyon TL’lik gelirin tamamı, üniversiteye yeni başlayan kız öğrencilere burs olarak aktarılacak. Tekkeköy Belediyesi, Amasya Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte Kababürük Mahallesi’ndeki atıl dikenlik alanı 100 dönümlük incir bahçesine dönüştürerek yöreye özgü 4 bine yakın mor patlıcan inciri dikti. Beş yıl sonra tam verimde 250 ton ürünle yaklaşık 50 milyon TL gelir sağlanması beklenen bu bahçenin tüm geliri, üniversiteyi yeni kazanan kız öğrencilere burs olarak verilecek. İncirlerin dikiminde son ağaçların yerleştirmesini proje ortaklarından Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal, Tekkeköy Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Amasya Orman Bölge Müdürü Ferdi Özer, Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz ile birlikte yaptı. Candal: "Elde edilen gelirle, kız öğrenciler eğitim alacak" Projede dikilen ağaçların yakın zamanda patenti alınacak mor patlıcan inciri olduğuna dikkat çeken Başkan Mustafa Candal, "İlk yola çıkarken, ‘bir el tut, o el senin hayatını kurtarsın’ demiştik. Bu sloganla başladık biz. Tarım ve Orman Bakanlığımıza ve ilgililere bu konudan bahsettiğimizde onlar da en az bizler kadar heyecanlandılar ve hep beraber kolları sıvadık. Bugün burada kamu eliyle yapılan bir sosyal proje, Karadeniz’in en büyüğü, aşağı yukarı 100 bin metrekare, 100 dönüm araziye biz Tekkeköy’ün patentinde almak üzere olduğu ’Tekkeköy mor patlıcan inciri’ fidanını diktik. Buradan elde edilen gelirlerimizi inşallah üniversite okuyacak, ihtiyaç sahibi kız çocuklarımıza burs olarak vereceğiz" dedi. Özer: "Gelir getirici tür ağaçlandırması kapsamında Karadeniz Bölgesi’nin en büyük projesi" Karadeniz’in en büyük incir projesini hayata geçirdiklerine dikkat çeken Ferdi Özer, "Burası yaklaşık 100 dönümlük bir ormanlık arazi. Atıl durumda olan dikenlik bir araziydi. 100 dönümlük ormanlık araziye gelir getirici tür ağaçlandırılması adı altında ince ağaçlandırılması yaptık belediyemizle birlikte. Bu proje, Karadeniz Bölgesi’nin en büyük projesi. Gelir getirici tür ağaçlandırması anlamında hakikaten bölgedeki en büyük proje. Belediyemizle buraya 10 yıllık bir protokol yaptık. İnşallah buranın korumasını, bakımını belediyemiz 10 yıl boyunca yapacak. Bu projemizde öyle ümit ediyoruz ki bugünkü fiyatlarla yöredeki orman köylüsüne, vatandaşlarımıza ortalama 50 milyon TL gibi bir gelir sağlayacak. Yine bu sahanın bitişinde yaklaşık 85 dönümlük bir araziye de inşallah ’İncir Orman Parkı’ adı altında bir yer yapacağız. Söz konusu alan gelecekte doğal ve çok güzel bir alan olacak" diye konuştu. Yılmaz: "Üretim şehri Samsun" Türkiye’nin üretim şehri konumundaki Samsun’un bu projeyle de tarımsal üretimdeki yerini koruduğuna dikkat çeken Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ise "Üretim şehri Samsun’da güzel bir projeye hep birlikte şahitlik ediyoruz. Bu alanda elde edilen incirin geliri kız çocuklarına burs olarak verilecek. Burada üretimden elde edilen gelir, geleceğin üreticileri olacak kız çocuklarımıza, burs olarak verilecek ve onların eğitimlerini rahat bir şekilde sürdürmeleri sağlanacak. Çok güzel bir sosyal proje. Ben emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 5 yıl sonra tam randıman vermesi beklenen yaklaşık 4 bin incir ağacından 250 ton mor patlıcan inciri elde edilmesi ve buradan elde edilen gelirin de üniversiteyi kazanan kız öğrencilere burs olarak verilmesi amaçlanıyor.
06 Aralık 2025 Cumartesi - 09:36
Aydın’ın 2024 TÜİK verileri açıklandı
TÜİK 2024 verilerine göre Aydın’da nüfus artarken ihracat, tarım alanı ve araç sayısı bölge genelinde dikkat çeken yükselişler gösterdi. Aydın’ın 2024 yılına ilişkin temel sosyoekonomik göstergeleri açıklandı. TÜİK verilerine göre Aydın, nüfus artışı, tarım alanları, ihracat kapasitesi ve motorlu araç sayısında bölgenin dikkat çeken illerinden biri oldu. Kent, aldığı göç bakımından 40,8 bin kişiyle bölge lideri olurken, verdiği göç 35,8 bin kişi olarak kaydedildi. Nüfus yoğunluğu ise 2024 itibarıyla 146 kişi/km olarak ölçüldü. Okuryazarlık oranı yükseliyor Aydın’ın 6+ yaş okuryazarlık oranı yüzde 98,50 ile Türkiye ortalamasının üzerine çıktı. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ilkokulda 14, ortaokulda 11, ortaöğretimde 9 olarak belirlendi. Aydın’da istihdam güçlü 2024 yılı il bazlı işgücü göstergelerine göre Aydın’da, İşgücüne katılma oranı yüzde 54,3, istihdam oranı yüzde 48,8, işsizlik oranı yüzde 10,1 olarak gerçekleşti. Kişi başına düşen Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) ise 2023’te 222,9 bin TL (9,5 bin dolar) seviyesinde gerçekleşti Aydın 2025’te 1 milyar dolar ihracatı aştı Aydın’ın Ocak-Ekim 2025 dönemindeki ihracatı 1 milyar 166 milyon dolar, ithalatı ise 326 milyon dolar olarak kaydedildi. Böylece Aydın dış ticarette pozitif denge verdi. Aydın’ın toplam tarım alanı 3 milyon 645 bin dekar, ekilen alan ise 3 milyon 602 bin dekar olarak açıklanırken, bu değerler Aydın’ı bölgede ilk sıraya taşıdı. Büyükbaş hayvan varlığı 510 bin, küçükbaş hayvan varlığı ise 379 bin baş olarak kaydedildi Aydın’da araç sayısı 661 bine ulaştı Aydın’daki motorlu kara taşıtı sayısı 2025 Ekim itibarıyla 661 bin oldu. Bu artış, ilde hem nüfus hareketliliğinin hem de ekonomik canlılığın güçlü olduğunu gösterdi. Aydın’da 2025 Ocak-Ekim döneminde 24 bin 417 konut satıldı. Aynı dönemde 1 milyar 534 bin 700 metrekare yapı kullanım izin belgesi düzenlendi ve 10 bin 34 yeni daire kullanıma hazır hale geldi.
06 Aralık 2025 Cumartesi - 09:35
Deprem bölgesi Malatya’dan Çin ve Hindistan’a milyon dolarlık mermer ihracatı
Malatya’nın Akçadağ ilçesinde çıkarılan mermerler, başta Çin olmak üzere Hindistan ve Mısır’a ihraç edilerek bölge ekonomisine milyon dolarlık katkı sağlanıyor. Akçadağ ilçesi Hançerli-Keller bölgesinde yaklaşık 4 yıldır mermer üretimi yaptıklarını belirten işletme sahibi Abdulkadir Yıldız, aylık 4 ila 5 bin ton civarında üretim gerçekleştirdiklerini söyledi. "Çin, Hindistan ve Mısır gibi ülkelere ihracat gerçekleştiriyoruz" Yıldız, yapılan üretimin kent ekonomisine toplamda 15 ila 20 milyon dolar arasında katma değer kazandırdığını ifade ederek, üretilen mermerlerin bir bölümünün iç piyasaya sunulduğunu önemli bir kısmının ise Çin, Hindistan ve Mısır gibi ülkelere ihraç edildiğini kaydetti. "Deprem sonrası üretim devam ediyor" Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş ise 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından üretim faaliyetlerinin devam ettiğini belirterek bölgedeki çalışmaların hem istihdama hem de ihracata katkı sunduğunu söyledi. Ulutaş, sürdürülen çalışmalara belediye olarak destek vermeyi sürdüreceklerini kaydetti.
06 Aralık 2025 Cumartesi - 09:20
Kadınlar üretiyor, belediye istihdam ediyor: 11 ilçeye 11 kreş yolda
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 91. yıldönümü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü etkinlikleri kapsamında, kadınlar ve çocuklar için tasarlanan TEK Atölye’nin açılışını Süleymanpaşa Altınova Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, merkezin ’üretimin, dayanışmanın ve yan yana durma iradesinin adı’ olduğunu vurguladı. Tekirdağ’ın sosyal yaşamına değer katacak olan TEK Atölye’nin açılış töreni, anlamlı bir günde, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde gerçekleşti. Altınova Mahallesi’nde düzenlenen coşkulu açılış, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Bandosu’nun marşlarıyla renklendi. Vatandaşlardan yoğun ilgi Açılış törenine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer’in yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu üyeleri, kadın kooperatifi temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. "TEK Atölye üretimin, dayanışmanın ve yan yana durma iradesinin adıdır" Büyük bir coşku ve yoğun katılımla gerçekleşen programda katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, açılışın kendisi için en özel açılışlardan biri olduğunu ifade ederek, "Bugün Altınova’dayız. Tekirdağ’ın ilk kadın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, bir anne, bir kadın ve yıllardır kadın mücadelesinin içinde biri olarak, benim için en özel açılışlardan birini gerçekleştiriyoruz. Bu merkez, üretimin, dayanışmanın ve yan yana durma iradesinin adıdır" dedi. Birçok gelişmiş ülkeden önce bu hakka kavuştukları için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e büyük minnet duyduklarını dile getiren Candan Başkan, "Bugün 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının tanınmasının 91. yıldönümü. Bu özel günde burada olmak, bu açılışı yapmak bizim için çok anlamlı. Bu hakları, birçok Avrupa ülkesinden önce kadınlara teslim eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnet borçluyuz" diye konuştu. "Burası bir sosyal yaşam merkezi olacak" TEK Atölye’lerle kadınlar ve çocuklar için çok kapsamlı bir yaşam alanı kuracaklarını ifade eden Başkan Yüceer, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Altınova TEK Atölye’yi sadece bir proje olarak görmüyoruz. Burası kadınların nefes alacağı, dayanışacağı, üreteceği; çocukların güvenle oyun oynayıp gelişeceği bir sosyal yaşam merkezi olacak. Kadınların meslek edinebildiği, kurslara katılabildiği, haklar ve sağlık konusunda eğitim alabildiği bir alan kuruyoruz. Aynı zamanda el emeği üretim atölyeleri, bireysel-sosyal gelişim atölyeleri, mutfak, müzik, spor ve sanat etkinlikleri de burada yer alacak. "Amacımız kadınların üretime ve istihdama daha güçlü katılmalarını sağlamak" Çocuklarımız için oyuncak atölyeleri, akıl ve zekâ oyunları, resim ve gelişim etkinlikleri olacak. Amacımız, kadınların ve çocukların güvenli sosyal alanlara erişimini artırmak, dayanışmayı büyütmek ve kadınların üretime ve istihdama daha güçlü katılmalarını sağlamak. Bu bakış açısını Tekirdağ’ın her mahallesine taşımak istiyoruz. İhtiyaçlar doğrultusunda bu atölyelerin sayısını artıracağız. Kadınlara istihdam ve sosyal hayatta yer açmak için ‘11 ilçeye 11 kreş’ sözümüzü verdik. Şarköy’de kreşimizi açtık, Muratlı’daki tamamlanmak üzere, önümüzdeki aylarda açılışını gerçekleştireceğiz. Çorlu ve diğer ilçelerde de temellerimizi atacağız. Parklarımızı, oyun alanlarımızı, güvenli ulaşımı, eğitim imkanlarını çoğaltmaya devam edeceğiz. "Hizmetlerimizde vatandaşın her 1 kuruşunu gözeterek çalışıyoruz" Biz, belediyeye gelen her kuruşun Tekirdağlıların vergisi olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla tüm hizmetlerimizde vatandaşın her 1 kuruşunu gözeterek çalışıyoruz. Bu nedenle hizmetlerimizi eşit, adil ve şeffaf biçimde sunacağız. ’Bu bizim işimiz değil’ demeden, her yurttaşımızın talebini karşılamak için çalışacağız. "Kadınların güldüğü, çocukların güvenle oynadığı bir Tekirdağ için çalışıyoruz" Altınova TEK Atölye’nin açılışında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, katkı sunan herkese, bu heyecanı bizimle paylaşan değerli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Kadınların güldüğü, çocukların güvenle oynadığı bir Tekirdağ için omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. "Altınova TEK Atölye’miz hayırlı uğurlu olsun" Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i kuran kadroları saygıyla ve minnetle anıyorum. Burada olan, destek veren tüm kadınlara, ablalarıma, abilerime ve kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. Altınova TEK Atölye’miz hayırlı uğurlu olsun." Üreticiler ürünlerini sergiledi Başkan Yüceer’in konuşmasının ardından, Tek Atölye’nin kurdelesi büyük bir coşkuyla kesilerek açılışı yapıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar atölyeyi gezerek incelemelerde bulundu. Tören alanı aynı zamanda bir sergiye ev sahipliği yaptı. Kadın kooperatifleri ve üretici kadınlar, el emeği göz nuru ürettikleri gıdadan giyime, hediyelik eşyalardan süs eşyalarına kadar birçok ürünü vatandaşların beğenisine sundu. TEK Atölye’nin, bölgedeki kadınların ekonomik ve sosyal yaşama katılımını destekleyen önemli bir merkez olacağı belirtiliyor.
06 Aralık 2025 Cumartesi - 09:17
Palandöken: "Yılbaşı öncesi sahte içkiye dikkat"
Yılbaşı öncesi alkole olan ilginin artmasıyla kaçak alkol üreticilerinin iştahının arttığına dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bilindiği üzere yılbaşına sayılı günler kaldı. Alkol ve diğer alkollü içkilerle ilgili kaçak üretim her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana, yıl henüz bitmeden her yıl yaklaşık 500 kişi hayatını kaybediyor. Ayrıca 40 milyar TL’yi aşan bir vergi kaybı söz konusu" dedi. Sahte içkiye karşı yapılan denetimlerin azımsanmayacağını ancak yılbaşı nedeniyle daha da artırılması gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Denetimler arttıkça yakalanma oranları da yükseliyor ancak tüm üretim noktalarını tespit etmek kolluk kuvvetleri için kolay olmuyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın ihbar hatlarını kullanması ve cezaların artırılarak bu işi yapanların caydırılması büyük önem taşıyor. Aksi hâlde etil alkole ulaşmak kolaylaşıyor. İnternet üzerinden, işi olmadığı hâlde bu maddeleri temin edenlerin sayısı artıyor. Alkol fiyatlarının yükselmesi de kaçak ve evde üretimi tetikliyor. Bu da sakatlanma ve ölüm vakalarında artışa yol açıyor. Bu yüzden vatandaşları sürekli uyarıyoruz. Bandrolü olmayan, gerekli belgeleri bulunmayan kişiler tarafından üretilen içkilerin nasıl yapıldığını kamuoyuyla paylaşıyoruz. Denetimler artınca biraz gerileme görülse de daha etkili kontroller yapılmalı. Satış noktalarındaki bandrol ve ruhsat denetimleri eksiksiz uygulanmalı. Tekel döneminde kolluk kuvvetleri ve Tekel personeli birlikte denetim yapar, meslek odalarındaki belgelerle adreslere kolayca ulaşılırdı. Özel sektöre geçişten sonra bu süreç zorlaştı" şeklinde konuştu. "Caydırıcı cezalar olmadığı sürece sorunun çözülmesi zor" Sahteciliğe karşı yaptırımların kaçınılmaz olduğunu söyleyen Palandöken, devletimizin bu konunun üzerine kararlılıkla gitmesi şart. Sadece Ankara ve İstanbul’da yılın ilk yarısında 300’e yakın kişi hayatını kaybetti. Aileler, bu ürünlere kolay ulaşılmasından ve evde yapılabilir olmasından dolayı endişeli. Bu nedenle otokontrolü hep birlikte sağlamalı, açık satış yapılan yerlerde denetimlere destek vermeliyiz. Kaçak alkol insanları öldürüyor veya sakat bırakıyor. "Keyif yapayım" derken hayatı riske atmanın hiçbir anlamı yok. Devletimizin bir an önce gerekli önlemleri alması gerekiyor. Üstelik alkolle tanışma yaşı da düşüyor. Bu nedenle çocuklarımıza ve yaşlılarımıza çok dikkat etmeliyiz. Alkol bağımlılıkları kazalara, can kayıplarına ve ailelerin dağılmasına sebep oluyor. Bu gözü dönmüşlerle öyle mücadele edilmeli, öyle caydırıcı cezalar verilmeli ki bir daha üretmeye cesaret edemesinler" ifadelerini kullandı.
05 Aralık 2025 Cuma - 22:35
Hisarcık Belediyesi’ne yeni çöp toplama aracı
Kütahya’nın Hisarcık Belediyesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gönderilen yeni çöp toplama aracı hizmete girdi. Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı nezdinde yaptıkları girişimler sonucunda ilçeye kazandırılan yeni çöp toplama aracının hizmete alınmasının, ilçe genelinde temizlik çalışmalarını daha sistemli hale getireceğini belirtti. Başkan Demirtaş, "Çalışmalarımızın aksamadan devam etmesi için araç filomuzu planlı şekilde büyütüyoruz. Her yeni araç, hizmet kalitemizi artırmamıza ve ilçemize daha hızlı çözüm sunmamıza katkı sağlıyor. Önümüzdeki dönemde filomuza farklı hizmet gruplarında yeni araçlar eklemeyi sürdüreceğiz. Yeni aracın ilçemize kazandırılmasına destek veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a ve Kütahya Milletvekilimiz Ahmet Erbaş’a teşekkür ediyorum. Doğru yatırımlarla, güçlü bir mali disiplinle Hisarcık’a kalıcı hizmetler sunmaya devam edeceğiz. Yeni aracımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder