YEREL HABERLER - 25 Kasım 2016 Cuma 11:51

TED Elazığ Koleji öğretmenleri yemekte buluştu

A
A
A
TED Elazığ Koleji öğretmenleri yemekte buluştu

TED Elazığ Koleji, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle öğretmenlerin onuruna yemek verdi.
TED Elazığ Koleji’nde görevli bütün öğretmenler yemekte bir araya gelerek Öğretmenler Günü’nü kutlama fırsatı buldu. Bir otelin balo salonunda gerçekleşen programa TED Elazığ Koleji Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerdağ, TED Elazığ Koloji Genel Müdürü Veysel Top, kolej öğretmenleri ve aileler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan kolej Elazığ genel müdürü Veysel Top, "TED Koleji Genel Müdürü Sevinç Atabay, TED Koleji Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. TED çatısı altında nice sağlıklı, mutlu ve güzel öğretmenler günü geçirmemizi diliyorum" dedi.
Tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladığını belirten TED Elazığ Koleji Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerdağ, "Okulumuzu kurarken önümüze büyük engeller koyuldu. Allah’a şükür o engelleri aştık ve okulumuzu açtık. Okulumuz açıldıktan sonra hakkımızda değişik şeyler söylendi. Siz öğretmenlerimiz ve yönetim kurulumuzun gayretiyle bu engelleri de aştık. Biz bu okula başlarken Elazığ TED Koleji’nin, Elazığ’a bir yenilik getireceğini söylemiştik. Bunu da başardık. Bundan sonra da attığımız her adımı sağlam atarak okulumuzun çıtasını yükselteceğiz. Öğretmenlerimizden istediğim Elazığ’da çıtayı yükseltirken herkesin elini taşın altına koymasıdır" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme Komitesi toplandı Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ev sahipliğinde toplandı. Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ev sahipliğinde; Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, ilgili bakan yardımcıları ve kurumların temsilcilerinin katılımıyla toplandı. Toplantıda, komitenin önceki toplantılarında alınan kararlarda gelinen aşamanın değerlendirilmesinin ardından temel gıda ürünlerindeki fiyat gelişmeleri ile arz ve talep dengesi, yurt içi ve yurt dışı gelişmelerle birlikte ele alındı. Bu kapsamda, küresel piyasalardaki arz ve fiyat gelişmelerinin yurt içi piyasaları destekleyici yönde olduğu gözlemlendi. İlgili kurumlarla koordinasyon sağlanarak alınan tedbirler sonucunda temel gıda ürünlerindeki arz-talep ve fiyat dengesinin sağlanmasına yönelik 2025 yıl sonunda gelinen aşamanın teyit edildiği toplantıda; süt piyasasındaki gelişmelerin yanı sıra organize tarım bölgelerinin yaygınlaştırılması, örtü altı üretim ile güneş ve jeotermal enerji kullanımını içeren verimlilik artırıcı projeler, yurt içindeki tarımsal sulama faaliyetleri, sebze ve meyve hallerine ilişkin yapılacak düzenlemeler gibi yapısal konular hakkında görüşmeler gerçekleştirildi ve tedbirler belirlendi. Bu kapsamda; tarımsal üretimde maliyetleri azaltıp verimliliği artıran altyapı yatırımlarının kısa ve orta vadedeki ilave finansman ihtiyacının teminine yönelik bütçe ve diğer finansman imkanlarının değerlendirilmesi, su kaynaklarının akılcı ve tasarruflu kullanımına yönelik alınan tüm tedbirlerin kapsamı genişletilerek uygulanmasına devam edilmesi ve bu konuda gerekli mevzuat düzenlemelerinin yapılması kararlaştırıldı. Toplantıda, 2026 yılı enflasyon hedefleri dikkate alınarak özellikle yılın ilk 3 ayında karşılaşılması muhtemel riskler değerlendirildi, gıda ve tarımsal ürün fiyatlarında arz-talep dengesinin ve gıda arz güvenliğinin sürdürülebilirliği hedefine yönelik tüm tedbirlerin kararlılıkla uygulanmaya devam edilmesi hususunda mutabık kalındı. Komite, bu yöndeki çalışmalarını etkin bir koordinasyonla sürdürmeye devam edeceğini bildirdi.