GENEL - 07 Mart 2019 Perşembe 09:10

Fethi Sekin Şehir Hastanesine ‘erişebilirlik" belgesi

A
A
A
Fethi Sekin Şehir Hastanesine ‘erişebilirlik" belgesi

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine "erişebilirlik" belgesi verildi.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine "erişebilirlik" belgesi verildi.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetlerler İl Müdürlüğü tarafından incelenen Fethi Sekin Şehir Hastanesi, erişebilirlik belgesi almaya hak kazandı. Erişebilirlik belgesi düzenlenen programla Vali Çetin Oktay Kaldırım tarafından İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat ve Başhekim Doç. Dr. Savaş Öztürk’e verildi.


Şehir Hastanesi’nin sağlık açısından bölgede bir merkez olduğunu belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Bununla da yetinmiyor ve uluslararası bir merkez olma niyeti var. Özellikle sağlık turizminde bölgeden gelen hastaların yanı sıra uluslararası hastaları da kabul etmeye başladı. Burası önemli bir sağlık turizm merkezi haline gelecektir. Sağlıkta da ilimiz marka bir şehir olma hedefine ulaşacak. Açılan şehir hastaneleri arasında güzel bir çalışma burada var. Değerli çalışmalar yapılıyor. Eski eğitim araştırma hastanesi eğitim amaçlı tahsisi yapıldı. Bundan sonra eğitim- öğretim hayatına hizmet verecek. Tam gün eğitime geçmiş olacak. Bundan sonra vatandaşımıza daha güzel ve sağlıklı imkanının sürdürecekler” dedi.


Hastanenin erişebilirlik adına mükemmel olduğunu tespit ettiklerini dile getiren Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç ise, “Ekipler her safhada bir arada oldu. Valimizin direktifleriyle yapılan incelemelerde bu hastane erişebilirlik durumunda olduğundan dolayı erişebilirlik belgesi hazırlanmıştır. Hayırlı olsun” diye konuştu.


Hastanenin tüm hastalara hizmet vermeye uygun bir halde hazırlandığını aktaran İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat’ta, “Özellikle engelli vatandaşlarımız bizler için çok değerli. Her alanda olduğu gibi burada da özenle düşünülmüş durumda”ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan Eğitim Kurumları Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği, 30 Ocak 2026 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni düzenlemeyle birlikte; okul müdürü ve müdür yardımcısı görevlendirmelerinde yazılı sınav, yönetici yetiştirme programı, görev süresi ve değerlendirme kriterlerinde önemli değişiklikler yer alıyor. Yönetmelikle birlikte MEB’e bağlı resmi eğitim kurumlarında müdürlük ve müdür yardımcılığı görevleri ikinci görev kapsamında yürütüleceği, yöneticilerin 4 ders yılı için görevlendirileceği, aynı kurumda aynı görevde en fazla 8 ders yılı görev yapılabileceği belirtildi. Yazılı sınav ve akademi eğitimi zorunlu Yöneticiliğe ilk defa atanacak adaylar için yazılı sınav ve Milli Eğitim Akademisi tarafından yürütüleceği belirtilirken, yönetici yetiştirme programı zorunlu hale getirildi. Yazılı sınavda 60 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak ve sınav sonuçları 3 yıl geçerli olacak. Yazılı sınavda; Genel Kültür yüzde 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük yüzde 15, Eğitim Bilimleri yüzde 15, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli yüzde 30 ve Mevzuat yüzde 20 oranında değerlendirilecek. Yönetmelikte, bazı okul türleri için alan önceliğini net şekilde tanımlanırken, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, imam hatip okulları, güzel sanatlar ve spor okulları gibi kurumlara yapılacak görevlendirmelerde belirli branşlardan olma şartı getirildi. Sendikalar değerlendirme sürecinde Ayrıca kız öğrencilerin tamamının bulunduğu okullarda kadın yönetici önceliği, müdür yardımcısı sayısı üç ve üzeri olan okullarda en az bir kadın müdür yardımcısı görevlendirilmesi kuralı getirildiği açıklanırken, yeniden görevlendirme süreçlerinde görev alacak il değerlendirme komisyonlarına, üye sayısı en fazla olan ilk dört sendikanın temsilcileri dahil edilecek. Değerlendirmeler ise puan üstünlüğüne göre yapılacak. Bunun yanı sıra görev süresini tamamlayan yöneticiler yeniden görevlendirme kapsamına alınacağı ifade edilirken, daha önce yöneticilik yapıp öğretmenliğe dönenler ise belirli şartları sağlamaları halinde yeniden yöneticilik başvurusu yapabilecek. Bakanlığa bağlı özel kurumlar için ayrı düzenleme Doğrudan Bakanlık merkez teşkilatına bağlı eğitim kurumlarına yapılacak yönetici görevlendirmeleri, Bakan onayıyla 4 ders yılı için yapılacak ve bu atamalarda yönetmeliğin diğer hükümleri uygulanmayacak. Yeni yönetmelikle MEB, eğitim kurumları yöneticiliğinde nesnel ölçütler, şeffaf değerlendirme ve standart bir sistem oluşturmayı hedeflediği belirtildi.