GENEL - 02 Haziran 2019 Pazar 13:45

Elazığ’da 75 bin kişi iftar çadırında buluştu

A
A
A
Elazığ’da 75 bin kişi iftar çadırında buluştu

Elazığ’da kurulan iftar çadırında Ramazan ayı boyunca yaklaşık 75 bin kişi iftar sofrasında buluştu.

Elazığ’da kurulan iftar çadırında Ramazan ayı boyunca yaklaşık 75 bin kişi iftar sofrasında buluştu.


Ramazan ayı nedeniyle her sene olduğu gibi bu sene de Elazığ Belediyesi tarafından iftar çadırı kuruldu. Ahmet Aytar Meydanı’nda kurulan ve her gün binlerce kişiyi aynı sofrada buluşturan iftar çadırında vatandaşlar, Ramazan ayının maneviyatını, huzur ve bereketini aynı sofrada paylaştı. Genç yaşlı, kadın erkek binlerce vatandaşı aynı heyecanla bir araya getiren iftar çadırına, öğrenciler başta olmak üzere evinden uzak vatandaşlar ve başka illerden gelenler de konuk oldu. Yemeklerin usta eller tarafından hijyen kurallarına uygun bir ortamda hazırlanarak sunulması ise çadıra olan ilgi ve katılımı arttırdı. Bu kapsamda Ramazan ayı boyunca yaklaşık 75 bin kişi aynı iftar sofrasında buluştu.


Her yaştan ve kesimden vatandaşın iftar çadırına yoğun ilgi gösterdiğini belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Birliğimizin ve beraberliğimizin en sık yaşandığı bu mübarek ayda vatandaşlarımızla aynı heyecanı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hemşerilerimizi ezana dakikalar kala uzun kuyruklarla tatlı bir bekleyiş içinde görmek bizleri de mutlu ediyor. Bu tür hizmetler birliğimize beraberliğimize büyük katkı sağlıyor. İnşallah birlik beraberlik içerisinde nice Ramazan’lar yaşarız. İç içe olmaktan onur duyduğum vatandaşlarımla daha yaşanabilir bir Elazığ oluşturmaya büyük gayret göstereceğimizin bilinmesini istiyoruz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul TFF, Süper Lig’de 37. haftanın VAR kayıtlarını açıkladı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında oynanan karşılaşmaların VAR kayıtlarını açıkladı. TFF, Süper Lig’in 37. haftasında oynanan 4 karşılaşmanın Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını Youtube hesabından ses ve görüntülü olarak paylaştı. Videoda yer alan maçlar ve alınan kararlar şöyle: - İstanbulspor - Sivasspor müsabakasının 64. dakikasında köşe vuruşu sonrası hakem Ömer Faruk Turtay, elle oynama belirleyerek penaltı noktasını gösterdi. VAR’dan gelen uyarı sonrası pozisyonu izleyen Turtay, penaltıyı iptal ederek köşe vuruşu kararı verdi. - Beşiktaş - Hatayspor maçının 90+3. dakikasında ev sahibi ekibin köşe vuruşu sonrası ceza sahasında Salih Uçan’a yapılan müdahale için VAR, potansiyel penaltı kararı için hakem Cihan Aydın’a uyarıda bulundu. Pozisyonu izleyen Aydın, Beşiktaş lehine penaltı noktasını gösterdi. - Gaziantep FK - Fatih Karagümrük karşılaşmasının 53. dakikasında Ceccherini’nin Markovic’e yaptığı müdahale sonrası hakem Zorbay Küçük sarı kart gösterdi. VAR uyarısıyla kenara gelerek pozisyonu izleyen Küçük, sarı kartı iptal ederek Ceccherini’yi kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. - Kayserispor - Konyaspor mücadelesinin 14. dakikasında duran topta Uğurcan’ın yerde kalması sonrası VAR hakem Halil Umut Meler’e uyarıda bulundu. Pozisyonu izleyen Meler, Duckens Nazon’un kural dışı hareketi nedeniyle direkt kırmızı kart gösterdi.
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.