GENEL - 14 Temmuz 2020 Salı 10:48

Vali Yırık, kapı kapı gezip gönüllere dokunuyor

A
A
A
Vali Yırık, kapı kapı gezip gönüllere dokunuyor

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, göreve geldiği ilk günden itibaren deprem yaşanan şehirde adeta kapı kapı gezip vatandaşların derdini dinleyerek gönüllerine dokunuyor.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, göreve geldiği ilk günden itibaren deprem yaşanan şehirde adeta kapı kapı gezip vatandaşların derdini dinleyerek gönüllerine dokunuyor.


Kısa süre önce göreve başlayan Vali Erkaya Yırık, 24 Ocak’ta depremin yaşandığı kentte yoğun mesai harcıyor. Kentte yapılan tüm çalışmaları sahada takip etmeye çalışan Vali Yırık, günün büyük bir bölümünün sahada geçiriyor. Kentte depremden dolayı mağdur olan vatandaşları kaldıkları konteyner kentlerde sürekli ziyaret eden Vali Yırık, aynı zamanda yeni eğitim öğretim yılı öncesi hem okullarla ilgili çalışma yaptırıyor hemde mevcut durumu yerinde takip ediyor.


Son olarak, Doğukent Mahallesi’nde depremde ağır hasar alan ve yıkımına başlanan bölge de inceleme yapan Vali Yırık, ardından da depremzedelerin yaşadığı konteyner kentlerden oluşan Kırklar Mahallesi Geçici Konaklama Alanı’nı gezdi. Burada depremzedelerin konteyner evlerine de misafir olan Yırık, onların taleplerini dinledi. Çocukları da etkinlik alanlarında ziyaret eden Yırık, onlara hediyeler verdi.


Daha sonra kent merkezinde vatandaşlarla çay ocağında sohbet eden Vali Yırık, ayrıca 1937 yılında eğitim öğretime başlayan Atatürk İlkokulu’nu ziyaret ederek restorasyon çalışması için ilk adımı attı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 2024’ün ilk 4 ayında 4 bin 615 asayiş olayı meydana geldi Bolu Valisi Erkan Kılıç, 2024’ün ilk 4 ayında gerçekleşen 4 bin 615 olayda 2 bin 933 şüpheli şahısın gözaltına alındığını ve bu şahıslardan 2 bin 628’nın adliyeye sevk edildiğini açıkladı. Bolu Valisi Erkan Kılıç başkanlığında, Bolu İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Bolu İl Jandarma Komutanı Mehmet Avcı’nın katıldığı Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Erkan Kılıç, Bolu’da 2024 yılının ilk 4 ayında yapılan operasyonları açıkladı. Bolu’da 2024’ün ilk dört aylık zaman diliminde yaşanan olayları dile getiren Vali Erkan Kılıç, “Huzur ve güvenin şehri Bolu’muzda, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetlerinin sağlanması, güvenli ortamda hayatlarını devam ettirebilmesi için Valiliğimizce emniyet, jandarma ve diğer birimlerimizle ortak çalışmalarımız devam ediyor. İlimizde ilk dört ay içerisinde 3 bin 971 asayiş, 154 narkotik, 70 kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, 165 siber, 255 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası olayı olmak üzere toplamda 4 bin 615 olay gerçekleşmiş, bu olaylarda 2 bin 933 şüpheli şahıs tespit edilmiş, bu şahıslardan 2 bin 628 şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmişlerdir” dedi. Teröre ve göçmen kaçakçılığına yönelik yapılan operasyonları açıklayan Vali Kılıç, “İlk dört ay içerisinde, ilimizin ve ülkemizin huzur ve güvenliğini tehdit eden terör yapılanmalarına yönelik 5 operasyon gerçekleştirilmiş, 38 kişi gözaltına alınmış, 1 kişi tutuklanmış ve 6’si adli kontrol şartı ile olmak üzere toplam 37 kişi serbest bırakılmıştır. Düzensiz Göç ile Mücadele çerçevesinde 2024 yılı ilk dört ayında toplamda 8 operasyon yapılmış olup bu operasyonlarda 10 organizatör yakalanmıştır. Bunlardan 2’si tutuklanmış olup 1’i Adli Kontrol Kararı almış, 7’si ise serbest bırakılmıştır. İlimiz genelinde toplam 130 düzensiz göçmen yakalanmış olup 89’u sınır dışı edilmiştir” diye konuştu. Son olarak kentte yaşanan trafik kazaları hakkında konuşan Vali Kılıç, "Dört aylık dönemde ölümlü ve yaralanmalı kaza sayısı 255 olmuştur. Bu kazalarda maalesef 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 439 vatandaşımız yaralanmıştır. Bu kapsamda, dört aylık dönemde, 305 bin 446 Adet araç kontrol edilmiş, bin 276 Adet Ticari Taksi, bin 295 Adet Okul Servis Aracı denetlenmiş olup denetimlerimiz aralıksız devam edecektir” ifadelerini kullandı.