EKONOMİ - 09 Haziran 2023 Cuma 16:47

Çiftçilere 1 milyon lira değerinde yüzde 100 hibeli makine desteği

A
A
A
Çiftçilere 1 milyon lira değerinde yüzde 100 hibeli makine desteği

Elazığ’ın Baskil ilçesinde çiftçilere yüzde 100 hibeli 1 milyon 300 bin lira değerinde 8 adet yem işleme ve makine dağıtımı gerçekleştirildi.

Elazığ’ın Baskil ilçesinde çiftçilere yüzde 100 hibeli 1 milyon 300 bin lira değerinde 8 adet yem işleme ve makine dağıtımı gerçekleştirildi.


Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinesinde Baskil Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve DAP İdaresi Başkanlığı tarafından kabul gören "Yem Bitkisi Ekiliş ve Üretim Alanlarının Arttırılması Projesi" düzenlenen programla tanıtıldı. Baskil’de düzenlenen tören, açılış konuşmaları ve kurdele kesilmesiyle


başladı. Programda 1 milyon 300 bin lira tutarındaki 8 adet makine, yüzde 100 hibe ile çiftçilere verildi.


Projenin yaklaşık maliyetinin 1 milyon 300 milyon lira olduğunu belirten Baskil Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı, "Yüzde yüz hibe desteğiyle ilçemize kazandırılmış durumdadır. Bizler devlet olarak bir şiara, düstura sahibiz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. İnsanımızın daha kaliteli yaşaması, her alanda daha üretken ve daha verimli koşullara kavuşabilmesi için tüm kurumlarımızla elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, yapmaya devam ediyoruz. Bunun güzel örneklerinden bir tanesi de burada. İlçemizde tarımla uğraşan vatandaşlarımızın daha kaliteli, verimli tarım yapabilmesi, hayvancılık yapabilmesi için bu proje hayata geçirilmiş vaziyette. İnanıyorum ki çok yakın zamanda en az bir veya iki tane daha geçen projemizin müjdesini kıymetli vatandaşlarımızla paylaşacağız” dedi.


Hibe hakkında bilgi veren Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç, “Meraları ve hayvancılığı iyi yönetebilmek için elimizdeki imkanlarımızı seferber etmemiz gerekiyor. Bu anlamda da 2022 yılında yapmış olduğumuz bir çalışmada Baskil ilçesinde makine, ekipman eksikliği var olduğunu tespit etmiştik. Bu açıyı kapatmak üzere Baskil Kaymakamlığı ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün ortaklaşa DAP İdaresi Başkanlığına sunduğu projemiz kabul gördü. Yüzde 100 hibeli olarak ilçemize


makine, ekipman olarak ayni olarak vermiş olduk. Buradaki ekipmanlar ilçemizdeki meraları, otları ve yem bitkilerinin ekilişini, paketlenmesini, balyalanmasını, saklanmasını ve hasadını bir şekilde yapacak. Bu anlamda çiftçimize hizmet edecek” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te Mirac Kandili coşku içerisinde idrak edildi Devrek’te Miraç Kandili vatandaşlar tarafından coşku içerisinde idrak edildi. Zonguldak’ın Devrek İlçesinde merkez ve köylerde yaşayan vatandaşlar Miraç Kandilini coşku içerisinde kutlamanın heyecanını yaşadılar. İlçede ki Merkez İbrahim Ağa Caminde organize edilen programda gecenin önemi hakkında cemaate hitap eden Devrek İlçe Müftüsü Murat Mutlu şöyle dedi: "Sevgili Peygamberimiz (sav), Miraç’tan bizlere üç büyük hediyeyle dönmüştür. Birincisi, günde beş defa Rabbimizle buluşma imkânı veren ve "müminin mirac’ı" olarak ifade edilen namaz; ikincisi, Bakara Suresi’nin son ayetleri ve üçüncüsü ise tevhid inancına sahip olan herkesin ebedi kurtuluşa ereceği müjdesidir. Miraç bizlere, Cenab-ı Hakk’ın kullarına sevgi ve rahmet nazarıyla bakabilme imkânı sunar. Dua da bir miraçtır ve dua, Allah ile kul arasında kurulan yüce bir bağdır; insanın bu dünyadaki yalnızlığını gideren en büyük buluşmadır. Allah’ın sonsuz merhamet kapısını dua ve niyazla buluşturmak için Miraç Gecesi’nin büyük bir fırsat olduğunu unutmamalıyız. Bu vesileyle ilçemiz müftülüğünce bu geceye mahsus ilçemizde bulunan tüm camilerimizde Kur’an-ı Kerim tilaveti, vaaz, Mevlid-i Şerif ve hatim duasından oluşan programlar tertip etmiş bulunuyoruz. Bu duygularla başta Devrek ilçemiz olmak üzere ülkemizde ve dünyada yaşayan bütün Müslümanların Miraç Kandilini tebrik ediyor; bu mübarek gecede Cenab-ı Hakk’a açılan ellerin ve yapılan duaların, bütün İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum." Düzenlenen programın ardından hayırsever vatandaşlar tarafından cami cemaatine çeşitli ikramlarda bulunuldu.