SPOR - 28 Temmuz 2025 Pazartesi 13:09

Analig yüzme heyecanı Elazığ’da yaşandı

A
A
A
Analig yüzme heyecanı Elazığ’da yaşandı

Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) kapsamındaki 1. Etap 7. Grup Müsabakaları, Elazığ’da düzenlendi.



Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) kapsamındaki 1. Etap 7. Grup Müsabakaları, 26-27 Temmuz tarihlerinde Elazığ’da düzenlendi. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleşen müsabakalarda; Ağrı, Bingöl, Bitlis, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli, Van ve ev sahibi Elazığ’dan gelen toplam 125 sporcu kıyasıya mücadele etti. 44 kadın ve 81 erkek sporcunun katılım sağladığı organizasyonda, iki gün boyunca toplam 353 müsabaka yapıldı. Sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, genç sporcular hem tecrübe kazandı hem de centilmence rekabet ortamında yeteneklerini sergileme fırsatı buldu.



Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren’in yaptığı açıklamada, " Dereceye giren sporcularımızı, onların kıymetli antrenörlerini ve kulüplerini gönülden tebrik ediyorum. Umuyorum ki bu müsabakaların en büyük kazananı gençliğimiz olacaktır. Temennimiz, Elazığlı sporcularımızın da bu organizasyondan başarıyla çıkarak ilimizi yarı final ve final müsabakalarında en iyi şekilde temsil etmeleridir. Elazığ, Harput’u, Palu’su ve doğal güzellikleriyle tarihi derinliği olan eşsiz bir şehirdir. İnşallah müsabaka programlarından arta kalan zamanlarda bu güzellikleri birlikte keşfetme imkanımız olur, sizleri şehrimizde misafir etmekten onur duyarız. Elazığ yalnızca yer altı ve yer üstü kaynaklarıyla değil, aynı zamanda zengin gastronomisi ve köklü tarihi mirasıyla da ön plana çıkan bir şehir. Bu anlamda siz değerli konuklarımızı burada ağırlamak bizler için büyük bir gurur kaynağıdır" ifadelerine yer verdi.



Analig yüzme heyecanı Elazığ’da yaşandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce SGK’dan "Sigortasız çalışmayın, çalıştırmayın" uyarısı DÜZCE(İHA) – Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Düzce İl Müdürü Necmi Köroğlu, kayıt dışı çalışmanın görünenden çok daha büyük kayıplara yol açtığını söyledi. Düzce İl Müdürü Necmi Köroğlu, Sosyal Güvenlik Haftası’nda basın ile bir araya geldi. Kayıt dışı istihdam ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Köroğlu, sigortalı çalışmanın tercih değil zorunluluk olduğunun bildirerek "Çalışanların sigortalı olarak çalıştırılmaları anayasal bir hak olmakla birlikte hem çalışanlar hem de işverenler açısından yasal bir zorunluluktur. İşverenlerin sigortasız istihdam sağlama hakkı bulunmadığı gibi, çalışanların da kendi rızalarıyla dahi olsa bu haktan feragat ederek sigortasız çalışmayı talep etmeleri hukuken mümkün değildir. Kayıt dışı çalışan bir kişi geleceğin en önemli teminatı olan emeklilik hakkından mahrum kalır. İşsizlik sigortasından faydalanamaz. Kendisi ve ailesi için sağlık hizmetlerinden doğrudan yararlanma hakkını riske atar. Kayıt dışı çalışmanın tespit edilmesi halinde işletmeler; yüksek idari para cezaları, prim teşviklerinin iptali ve yaşanabilecek iş kazalarında doğacak ağır yasal yükümlülükler gibi ciddi yaptırımlarla yüzleşmektedir. Türkiye genelinde 3 ve daha fazla işçi istihdam eden işletmelerde; işçilere yapılan ücret dahil her türlü ödemenin bankalar aracılığıyla gerçekleştirilmesi yasal bir zorunluluktur" ifadelerinde bulundu.
Antalya Antalya’da denizin dibi dileklerle doldu: Ev, araba ve sağlık istekleri Antalya’da Hıdırellez gecesi denize atılan dilek kağıtları ve poşetler dalgıçlar tarafından toplanırken, denizden çıkan dilekler arasında ev, araba ve sağlık istekleri dikkat çekti. Antalya’da her yıl 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece kutlanan Hıdırellez kapsamında denize atılan dileklerin yer aldığı poşet ve kağıtlar, dalgıçlar tarafından toplanarak temizlendi. Baharın gelişini, bolluk ve bereketi simgeleyen Hıdırellez’de vatandaşlar, dileklerini su geçirmez poşetler içerisinde kırmızı kurdele veya keselerle sararak denize bırakıyor. Dalgıçlar, gerçekleştirdikleri deniz temizliği çalışmalarında diğer atıkların yanı sıra bu dilek poşetlerini de toplayarak çevre kirliliğinin önüne geçmeye çalışıyor. Deniz tabanı dileklerle doldu Deniz tabanının Hıdırellez dilekleriyle dolu olduğunu belirten dalgıç Hüseyin Fırat, "Baharın gelişi, bereket, sağlık ve umutla ilişkilendirilen Hıdırellez 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece kutlanır. Maalesef bizim de bu hafta sonu yaptığımız dalışta Hıdırellez’den kalma dilekler karşımıza çıktı. Her yer kağıt parçası, elimden geldiğince topladım ama bitecek gibi değil. Lapa lapa olmuşlar. Hıdırellez dileklerini topluyor ve denizi temizliyoruz. Kırmızı keselerin içi hep dilek notlarıyla dolu. Hatta birisi anahtarlarla birlikte atmış dileğini, muhtemelen ev diliyor. Neredeyse her dilek kağıdının veya kesesinin içinde de madeni 1 TL vardı. Her biri 1 TL olmak üzere toplam 58 TL topladım" dedi. Dilekler arasında ev, araba, evlilik, torun, sınırsız para, hastalığın geçmesi ve çocuk gibi istekler yer aldı Bazı poşetlerde birden fazla kişinin dileğinin yer aldığını anlatan Fırat, "Açtığım poşetlerden 7-8 farklı kağıt çıktı. Birçok kişi dileklerini koyduğu poşet ve kesenin içine bir de taş koymuştu. Dilek kağıtlarının dalgaların etkisiyle karaya vurmasını engellemeyi amaçlamışlar. Dilek notları genellikle kırmızı keselerin içine konulmuş veya kırmızı iple bağlanmıştı. Mürekkepli kağıtlar, kaplamalı notlar, kurdeleler ve poşetler maalesef denizleri kirletiyor. Kimsenin inancıyla dalga geçmek istemedik. Amacımız deniz kirliliğine dikkat çekmekti. 1 saatlik dalışta 1’er TL’den olmak üzere toplamda 58 TL madeni para topladık. Doğadan bir şey istiyorsak, doğaya zarar vermeden yapmalıyız" diye konuştu. Konyaaltı Varyant ve Atatürk Parkı çevresinde dalış yaparak denizden poşet ve kağıtları toplayan Fırat, dilekler arasında ev, araba, cep telefonu, elektrikli süpürge, evlilik, torun, sınırsız para, hastalığın geçmesi ve çocuk gibi isteklerin yer aldığını söyledi.