ASAYİŞ - 09 Nisan 2026 Perşembe 17:19

Elazığ’da 3 ayrı yerden hırsızlık yapan çocuk tutuklandı

A
A
A
Elazığ’da 3 ayrı yerden hırsızlık yapan çocuk tutuklandı

Elazığ’da 3 ayrı yerden hırsızlık yapan çocuk, polis ekipleri tarafından suçüstü yakalanarak cezaevine gönderildi.


Olay dün, Nailbey Mahallesi Tuncay Sokak üzerinde bulunan bir pasajda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, pasaj içerisinde bulunan 3 ayrı iş yerinde hırsızlık olayı yaşandı. Olay yerine gelen gelen Asayiş Şube ekipleri, hırsızlık yapan çocuğu suçüstü yakaladı. Ekipler tarafından yapılan üst aramasında, 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 6 adet fişek, 1 adet akıllı cep telefonu, 1 adet banka kartı, 2 adet akıllı saat, 1 kablosuz kulaklık, powerbank, adaptör ve hırsızlık konusundan elde edildiği değerlendirilen bin TL ele geçirildi


İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi tamamlanan suça sürüklenen çocuk, çıkarıldığı mahkeme heyeti tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Genelkurmay Başkanı Orgenal Bayraktaroğlu: "Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın gücünün temeli, eğitim ve eğitimin semeresini aldığımız tatbikatlardır" Mavi Vatan 2026 Tatbikatı’nın ’fiili atış sahfası’ ardından açıklamalarda bulunan Genelkurmay Başkanı Orgenal Selçuk Bayraktaroğlu, "Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın gücünün temeli, eğitim ve eğitimin semeresini aldığımız tatbikatlardır. tatbikatın bugünkü bölümünde; ’TCG Anadolu’dan ’BAYRAKTAR TB-3’ün kalkış ve inişi, ’TB-3’ ile ilk kez ’Kamikaze İDA’yı imhası faaliyetleri icra edilmiştir" dedi. Genelkurmay Başkanı Orgenal Selçuk Bayraktaroğlu, Mavi Vatan 2026 Tatbikatı’nın fiili atış sahfasının ardından TCG Anadolu çok maksatlı amfibi gemisinde açıklama yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin caydırıcılığının önemine değinen Genelkurmay Başkanı Orgenal Bayraktaroğlu, "Türkiye; güvenlik mimarisinin vazgeçilmez bir unsuru, küresel bir güçtür. Yerli ve milli imkanlar, yüksek teknoloji ürünleri, insansız ve insanlı platformlar, ekde ettiği imkan ve kabiliyetlerle TSK bölgede önemli bir caydırıcı güçtür. Bu caydırıcılığın en önemli unsurlarından biri Mavi Vatan’dır. Mavi Vatan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından korunmaktadır" dedi. "TB-3 ile ilk kez ’Kamikaze İDA’yı imhası faaliyetleri icra edilmiştir" Tatbikatla ilgili detaylardan bahseden Orgeneral Bayraktaroğlu, "Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın gücünün temeli, eğitim ve eğitimin semeresini aldığımız tatbikatlardır. İşte bu tatbikatlardan biri de 10 gündür devam eden Mavi Vatan Tatbikatıdır.3- 10 Nisan 2026 tarihleri arasında Karadeniz, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’de. Tatbikattaki amaç, harekata hazırlık eğitimleri, sevk ve idare etkinliği, müşterek çalışabilirliktir. Bu tatbikat aynı zamanda müşterek bir eğitim faaliyetidir. Asıl olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığından, destek olarak ise Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Sahil Güvenlik Komutanlığından, toplam 15 bin personel ile ayrıntıları arz edilen 120 yüzer unsur ve muhtelif sayıda uçağımızın katılımı ile gerçekleştirilen tatbikatın bugünkü bölümünde; ’TCG Anadolu’dan ’BAYRAKTAR TB-3’ün kalkış ve inişi, ’TB-3’ ile ilk kez ’Kamikaze İDA’yı imhası faaliyetleri icra edilmiştir" ifadelerine yer verdi. Programda Orgeneral Bayraktaroğlu’nun yanı sıra Deniz Kuvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’da yer aldı.
Tekirdağ Tekirdağ’da polis ve Roman vatandaşlar sahada buluştu Tekirdağ’da Polis Haftası kapsamında düzenlenen anlamlı etkinlik, toplum ile güvenlik güçleri arasındaki bağı güçlendiren örnek bir organizasyona sahne oldu. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen dostluk maçında emniyet personeli ile Süleymanpaşa ilçesine bağlı Turan Mahallesi’nde yaşayan Roman vatandaşlar sahada buluştu. Karşılaşma, Tekirdağ’ın önemli spor alanlarından biri olan 13 Kasım Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Gün boyunca süren etkinlik, yalnızca bir spor müsabakası olmanın ötesine geçerek kültürel etkileşim ve sosyal kaynaşma açısından da dikkat çekti. Maç öncesinde Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ve beraberindeki yetkililer sahaya inerek vatandaşlarla yakından ilgilendi. Etkinlikte yer alan Mahmut Nedim Tunçer ile birlikte vatandaşlarla sohbet eden Turanlı, Polis Haftası’nın sadece bir kutlama değil, aynı zamanda toplumla güvenlik güçleri arasındaki güven bağının pekiştirilmesi açısından önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Etkinlik öncesinde Roman vatandaşlar tarafından emniyet personeline çiçek takdim edilmesi ise duygu dolu anlara sahne oldu. Bu jest, karşılıklı saygı ve sevginin simgesi olarak tribünlerden büyük alkış aldı. Ardından iki takım, üzerinde "Güvenli Toplum Güçlü Gençlik" yazılı pankartla sahaya çıkarak toplumsal birlik ve beraberlik mesajı verdi. Başlama vuruşunu İl Emniyet Müdürü Turanlı’nın yaptığı karşılaşma, adeta bir festival havasında geçti. Klarnet ve davul eşliğinde oynanan maçta Roman kültürüne özgü müzikler tribünlere neşe kattı. Sahada ise rekabet ve centilmenlik bir aradaydı. Emniyet personeli ile Roman vatandaşlardan oluşan takımlar, zaman zaman tempoyu artırarak izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı. Karşılıklı atılan gollerle skor sürekli değişirken, mücadele boyunca hem oyuncular hem de izleyiciler keyifli anlar yaşadı. Özellikle atılan şık goller ve yapılan centilmence hareketler tribünlerden alkış topladı. Maçın sonunda 4-4’lük beraberlik skoru, dostluk temasına yakışır bir sonuç olarak değerlendirildi. Etkinliğe katılan vatandaşlar, bu tür organizasyonların toplumdaki ön yargıları kırdığını ve farklı kesimler arasında daha güçlü bir bağ kurulmasına katkı sağladığını ifade etti. Polis Haftası kapsamında düzenlenen bu anlamlı buluşmanın her yıl tekrarlanması gerektiğini belirten katılımcılar, organizasyonun geleneksel hale gelmesi temennisinde bulundu. Programın sonunda hatıra fotoğrafları çekilirken, sahadaki samimi görüntüler etkinliğin amacına ulaştığını bir kez daha gözler önüne serdi. Hem emniyet personeli hem de Roman vatandaşlar, sporun birleştirici gücü sayesinde unutulmaz bir gün yaşadı.