EĞİTİM - 10 Eylül 2024 Salı 12:37

Elazığ’da 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim dönemi heyecanı başladı

A
A
A
Elazığ’da 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim dönemi heyecanı başladı

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde 4-6 yaş Kur’an kurslarında 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı.



Kovancılar ilçesinde 4-6 yaş Kur’an kurslarında 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı. Kurslarda çocuklar, öğreticilerin nezaretinde Kur’an-ı Kerim ve kendi yaş gruplarına uygun dini bilgiler öğrenecek.


Kurslarının açılışı ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü İrfan Cavaş, “Bu güzel eğitim yuvalarında çocuklarımız kişisel beceri ve gelişim programlarının yanı sıra Kur’an Kursu öğreticilerimizin nezaretinde Kur’an-ı Kerim ve kendi yaş gruplarına uygun dini bilgiler öğrenecek. 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında çocuklar Kur’an-ı Kerim ile tanışıp değerler eğitimi alacaklar. Bizler inanıyor ve biliyoruz ki çocuklarımız bizim geleceğimiz ve istikbalimizdir. Çocuklarımıza yapacağımız her yatırım ailemize, kendimize, memleketimize ve geleceğimize yaptığımız bir yatırımdır. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.



Elazığ’da 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim dönemi heyecanı başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.