SAĞLIK - 08 Ocak 2025 Çarşamba 10:37

Elazığ’da Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde de mesai dışı poliklinik hizmeti başladı

A
A
A
Elazığ’da Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde de mesai dışı poliklinik hizmeti başladı

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde mesai dışı poliklinik hizmetleri başlatıldı.


Elazığ’da Fethi Sekin Şehir Hastanesinde başlatılan mesai dışı poliklinik hizmetinin ardından Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde de aynı uygulama hayata geçirildi. Konu hakkında bilgilendirmelerde bulunan Elazığ İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Gecekuşu, ’’İlimiz sağlıkta merkezi bir konumdadır ve sağlık tesislerimiz, hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımız ve tıbbi donanımımızla konumumuz her geçen daha da pekişmektedir. İlimiz, sağlık tesislerine müracaat yoğunluğu bakımından ön sıralarda yer almaktadır. Bu müracaatlarda taleplerin yoğunlaştığı belli poliklinikler tespit edilmiştir. Amacımız, gündüz yoğunluktan dolayı polikliniklerde randevu bulamayan ya da o saatlerde hastaneye gelemeyen, kontrollerini yaptıramayan, tedavi olamayan vatandaşlarımızın mesai saatleri dışında bu hizmeti alabilmelerine imkan sağlamaktır. İhtiyacı olan hiçbir hastamızın muayene olmadan sağlık tesislerimizden ayrılmasını istemiyoruz. Fethi Sekin Şehir Hastanesinde zaten mesai dışı polikliniklerimiz mevcuttu. Bu ay itibariyle de Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemizde de mesai sonrası poliklinik hizmetlerine başladık” dedi.


Mesai sonrası poliklinik hizmeti sunacak branşların hizmet gün ve saatlerinin hastanelerin internet siteleri ve sosyal medya hesaplarından da takip edilebileceğini belirten Dr. Emrah Gecekuşu, ’’2025 Ocak ayı itibariyle Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemiz her hafta salı ve perşembe günleri 17.00-19.00 saatleri arasında 29 poliklinik ile vatandaşlarımıza genel diş sağlığı hizmeti vermeye başladı. Sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Fethi Sekin Şehir Hastanemizde mesai dışı poliklinik hizmetlerini zaten uzun bir zamandır sunuyorduk. Kulak burun boğaz ve cildiye poliklinikleri hafta içi her gün, göz hastalıkları polikliniğimiz ise yine hafta içi belirli günlerde mesai saatleri dışında halihazırda hizmet vermeye devam ediyordu. Diş hastanesi polikliniklerinin da eklenmesiyle sunmuş olduğumuz hizmet yelpazemizi genişletmiş olduk. Vatandaşlarımız Alo 182 çağrı merkezini arayarak ya da Merkezi Hekim Randevu Sistemi mobil uygulaması üzerinden polikliniklerimize randevularını alabilirler. Uygulamanın ilimize faydalı olmasını temenni ediyor, hastalarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.



Elazığ’da Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde de mesai dışı poliklinik hizmeti başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kepez’de heyelan riskine müdahale Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, M. Fatin Gökmen Caddesi Masa Dağı rampasında tespit edilen heyelan riskine karşı kırım ve ıslah çalışmalarına başladı. 20 metre yüksekliğindeki riskli şev alanı (dik ve eğimli alan), üç kademeli sistemle güvenli hale getiriliyor. Kepez Belediyesi, vatandaşların ulaşım güvenliğini sağlamak amacıyla M. Fatin Gökmen Caddesi Masa Dağı rampasında kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Doğal arazi yapısı gereği yaklaşık 20 metre yüksekliğindeki dik ve eğimli alanda yapılan teknik incelemeler ve zemin risk değerlendirmeleri sonucunda heyelan riski tespit edildi. Muhtemel kaya düşmesi ve toprak kaymalarının önüne geçmek amacıyla başlatılan çalışmalar, 140 metre uzunluk, 15 metre iç derinlik ve ortalama 20 metre yükseklik ölçeğinde sürdürülüyor. İş makineleri ve kamyonlarla gerçekleştirilen kırım ve ıslah faaliyetleri kapsamında riskli kayalık alandaki çalışmalar kontrollü bir şekilde gerçekleştiriliyor. Daha önce doğal yapısını koruyan dik şev alanı, yapılan mühendislik çalışmaları doğrultusunda üç kademeli ve her biri 5 metre olacak şekilde yeniden şekillendiriliyor. Böylece hem heyelan riski ortadan kaldırılıyor hem de cadde üzerinde güvenli ulaşım imkanı sağlanıyor. Öncelik vatandaşın güvenliği Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın güvenliği bizim için her şeyden önce geliyor. Masa Dağı rampasında tespit edilen heyelan riskine karşı ekiplerimiz hızla harekete geçti. Bilimsel ve teknik veriler doğrultusunda yürüttüğümüz bu çalışma ile hem riskleri ortadan kaldırıyor hem de ulaşımı daha güvenli hale getiriyoruz. Caddemizi en kısa sürede hemşerilerimizin hizmetine sunacağız" ifadelerini kullandı.
Ağrı Ağrı’da tandırlar Ramazan için yakıldı Ağrı’da tandır ekmeği, Ramazan sofraları için yakılan tandırlarda imece usulü pişiriliyor. Patnos ilçesi Aşağı Göçmez köyünde kadınlar asırlık ramazan geleneğini yaşatmak için sabah erken saatlerde bir araya geliyor. nesilden nesile aktarılan ve Doğu ve Güneydoğu’nun ramazan sofralarının vazgeçilmezi kete ve tandır ekmeği için hazırlıklara bir gün önce başlayan kadınlar, unu akşamdan eleyip sabah erkenden de hamuru mayalıyor. Hamurun pişirmeye uygun hale gelmesini beklerken kadınlar, tezeklerle tutuşturularak yakılan ateş ile tandırı ısıtıyor. Tandırın ısısının yeterli seviyeye gelmesi ve hamurun istenen kıvama ulaşmasıyla tandırların sıcak yüzüne yapıştırılan hamurlar, yaklaşık 30 saniyede kabararak ekmek haline geliyor. Tandırda ekmek pişiren kadınlar hem ekmek ihtiyaçlarını karşılıyor hem de bu kültürün gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlıyor. Ramazan için asırlık tandırların yakıldığını ifade eden Altun Sevinç, "Ramazana hazırlıklarımız başladı, komşularımızla bir araya gelip tandır ekmeği pişiriyoruz. Ramazan boyunca bu tandır ekmeğini tüketiyoruz. Tandır eğmeği babaanne, anneanne ve annelerimizden kalma bir gelenek, bu geleneği biz de devam ettiriyoruz" dedi. Köydeki kadınların bu geleneği devam ettirdiklerini dile getiren Sevinç, "Fırından alınan ekmekler bir gün sonra bayatlıyor, onları tüketemiyorsun. Fırın ekmeği parçalanıyor, dökülüyor. Tandır ekmeğini bitene kadar taze tüketebiliyorsunuz" diye konuştu.
Düzce Liseli gençler Düzce Üniversitesi’nde Düzce Farabi Anadolu Lisesi öğrencileri, yaklaşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde üniversite eğitimi ve kampüs hayatını yakından tanımak amacıyla üç gün süresince Düzce Üniversitesi’ni ziyaret etti. Liseli gençler, Düzce Üniversitesi’nde; İşletme Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni ziyaret ederek akademik yaşama dair önemli bilgiler edindi. Öğrencileri İşletme Fakültesi ziyaretinde İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Bozdemir, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Demirel karşılarken, Fen Edebiyat Fakültesi’nde ise Mütercim ve Tercümanlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Akgür ve Psikoloji Bölümü’nden Arş. Gör. Fatma Çelik Tanrıverdi rehberlik etti. Eğitim Fakültesi’nde Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aslıhan Kuyumcu Vardar ve Özel Eğitim Bölümü’nden Arş. Gör. Duygu Dönmez fakülte ve bölümler hakkında bilgilendirmelerde bulunurken, öğrenciler Yapay Zeka ve Geri Dönüşüm ile Oyun Tabanlı Materyal Tasarımı Atölyesi’ni inceleyerek öğretim materyallerinin hazırlanması konusunda bilgiler aldı. Mühendislik Fakültesi ziyaretinde ise öğrencileri Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Salih Tosun karşılayarak bölümler ve Teknofest takımları hakkında bilgiler verdi. Daha sonra konuk öğrenciler fakültenin bölümlerini gezdi. Son olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni ziyaret eden Düzce Farabi Anadolu Lisesi öğrencileri, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Şerif Demir tarafından karşılanırken, öğrencilere öğrenme becerilerinin artırılması konusunda bir sunum gerçekleştirildi. Bölüm tanıtımları ve simulasyon laboratuvarının gezilmesinin ardından ziyaret programı sona erdi.