ASAYİŞ - 10 Mart 2026 Salı 11:08

Elazığ’da şubat ayında 235 kaza meydana geldi, 1 kişi hayatını kaybetti

A
A
A
Elazığ’da şubat ayında 235 kaza meydana geldi, 1 kişi hayatını kaybetti

Elazığ’da şubat ayı trafik kaza bilançosu açıklandı. Bir ayda meydana gelen 235 kazada 1 kişi hayatını kaybederken 160 kişi de yaralandı.


Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, Elazığ’da şubat ayı içerisindeki kaza bilançosunu paylaştı. İstatistiklere göre, kentte meydana gelen 235 kazada 160 kişi yaralanırken, 1 kişi hayatını kaybetti. Kazaların 102’si yaralanmalı olurken, 133’ünün ise maddi hasarlı olduğu açıklandı.


Trafik kazalarında en sık görülen sürücü hataları ise "Araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak, kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak, arkadan çarpma, dönüş kurallarına uymamak, kırmızı ışık veya görevlinin dur işaretinde durmamak, taşıt giremez trafik işareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş hakkı vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, aşırı hızla araç kullanmak, geçme yasağı olan yerlerden geçmek ve hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park etmek" olarak sıralandı.



Elazığ’da şubat ayında 235 kaza meydana geldi, 1 kişi hayatını kaybetti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Petshop denetiminde 39 papağana el konuldu Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) ekipleri, kolluk kuvvetleriyle birlikte İstanbul’da gerçekleştirdiği denetimlerde gerekli belgeleri bulunmayan 39 papağanı tespit edip el koydu. DKMP, resmi sosyal medya hesabından DKMP ekiplerinin kolluk kuvvetleriyle birlikte İstanbul Eminönü’ndeki petshoplarda gerçekleştirdiği denetimlerde gerekli belgeleri bulunmayan 39 papağanın tespit edildiğini ve el konulduğunu açıkladı. Aynı zamanda, işletme sahiplerine ilgili kanunlar kapsamında idari para cezası uygulandığını, av ve yaban hayvanı satış ruhsatlarının ise iptal edilmesi için işlem başlatıldığını bildirdi. "Petshop denetiminde 39 papağana el konuldu" DKMP tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Petshop denetiminde 39 papağana el konuldu. Ekiplerimizin kolluk kuvvetleriyle birlikte Eminönü’ndeki petshoplarda gerçekleştirdiği denetimlerde gerekli belgeleri bulunmayan 39 papağan tespit edildi. 7 Cennet papağanı, 1 Rozella papağanı, 3 Jako papağanı, 1 Eklektus papağanı, 2 Lökkuşağı lori papağanı, 2 Pakistan papağanı, 9 Aleksander papağanı, 2 Forpus papağanı, 4 Sevda papağanı, 6 Konur papağanı, 1 Derbiyan papağanı ve 1 Gül kakadu papağanına el konularak koruma altına alındı. İşletme sahiplerine ilgili kanunlar kapsamında idari para cezası uygulanırken, av ve yaban hayvanı satış ruhsatlarının iptal edilmesi için işlem başlatıldı. Yaban hayatını korumak için denetimlerimiz kararlılıkla devam ediyor."