ÇEVRE - 06 Nisan 2026 Pazartesi 11:47

Zabıta tarafından bulunan para ve altın sahibine teslim edildi

A
A
A
Zabıta tarafından bulunan para ve altın sahibine teslim edildi

Elazığ’da zabıta memurları tarafından bulunan para ve altın, sahibine telsim edildi.


Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde görevli Zabıta Memurları Cihan Kurnaz ve Fatih Saraçgil, Hürriyet Caddesi’nde bir şahsa ait çanta buldu. Bulunan çanta Elazığ Belediyesi Zabıta Noktası’na götürülürken, yapılan tetkiklerin ardından çantanın Şefika İçen isimli bir vatandaşa ait olduğu tespit edildi. Çantadan toplam 22 bin 766 TL para ve 1 adet çeyrek altının çıktığı belirlendi. Olayın ardından zabıta ekipleri zaman kaybetmeden çantasını kaybeden Şefika İçen isimli vatandaşa ulaştı. Zabıta Noktası’na davet edilen İçen’e kaybettiği çanta ve içindekiler ekipler tarafından eksiksiz bir şekilde teslim edildi. Şefika İçen, örnek bir davranışa imza atan zabıta memurları ve Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne teşekkür etti.


Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; "Zabıta ekiplerimizin sergilediği bu örnek davranış, hem vatandaşlarımızın güvenini pekiştirmekte, hem de kurumumuzun şehrimizdeki sorumluluk bilincini yansıtmaktadır" denildi.



Zabıta tarafından bulunan para ve altın sahibine teslim edildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla Jandarmasından zehir tacirlerine Mart ayı darbesi: 173 gözaltı Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Mart ayında gerçekleştirdiği 166 ayrı operasyonla uyuşturucu tacirlerine geçit vermedi. Operasyonlarda çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, 14 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Muğla genelinde halk sağlığını tehdit eden uyuşturucu ve uyarıcı madde ticaretiyle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar Mart ayında da hız kesmeden devam etti. Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 01-31 Mart 2026 tarihleri arasında düzenlenen operasyonların bilançosu açıklandı. Bir aylık süre zarfında uyuşturucuyla mücadele kapsamında toplam 166 olay meydana geldi. Titizlikle yürütülen operasyonel faaliyetlerde 173 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 14’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 12 şahıs hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı. Muğla Jandarmasının gerçekleştirdiği adli aramalar sonucunda zehir tacirlerinin piyasaya sürmeye hazırlandığı çok sayıda uyuşturucu maddeye el konuldu. Ele geçirilen maddelerin dökümü ise şu şekilde paylaşıldı: 5 kilo 265 gram Kubar Esrar, 565 gram Skunk, 203 gram Bonzai, 176 adet Sentetik Hap, 92 kök Kenevir Bitkisi, 89 gram Metamfetamin, 12 gram Kokain. Aramalarda 2 adet hassas terazi ile 46 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirilerek muhafaza altına alındı. Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, geleceğimizi tehdit eden zehir tacirlerine karşı mücadelenin il genelinde azim ve kararlılıkla devam edeceği; vatandaşların huzur ve güvenliği için denetimlerin artarak süreceği vurgulandı.