YEREL HABERLER - 10 Nisan 2012 Salı 14:00

10 NİSAN POLİS GÜNÜ TEKİRDAО`DA DA KUTLANDI

A
A
A
10 NİSAN POLİS GÜNÜ TEKİRDAО`DA DA KUTLANDI

10 Nisan Polis Günü Tekirdağ`da düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Valilik önünde başlayan törenler hava muhalefeti nedeniyle belediye kültür merkezinde devam etti.
Valilik bahçesinde bulunan Atatürk anıtı önünde düzenlenen 10 Nisan Polis Günü törenine Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, daire müdürleri, polisler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan törenler, yoğun hava yağmur yağışı nedeniyle Emniyet Müdürü Ali Yılmaz`ın Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardında Belediye Kültür Merkezi`nde devam etti. Buradaki törenlerde
`Benim Polisim` yarışmasında resim, kompozisyon ve şiir dalında dereceye giren öğrencilere ve `Polis Güzüyle Tekirdağ` fotoğraf yarışmasında dereceye giren polis memurlarına ödülleri verildi.
Emniyet teşkilatının halkın huzur ve güveninin sağlamak için çalıştığını ifade eden Emniyet Müdürü Yılmaz, Çağı yakalamış, halkla bütünleşmiş, gelişen teknolojiden ve yeniliklerden faydalanan emniyet teşkilatımız ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlamak için 24 saat görevinin başındadır. Türk polis teşkilatı son yıllardaki başarı çalışmaları ile halkımızın takdirini kazanmıştır. Bizler vatan ve millet sevdası ile görev yapıyoruz. Her türlü zorlulara rağmen çetelere, mafyaya, hukuk dışı örgütlenmelere
azimli ve kararlı bir mücadele veriyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara "Bakanlık Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil oldu" iddiasına yalanlama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bazı basın ve yayın organlarında "Bakanlık Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil oldu" şeklinde yer alan haberleri yalanladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bazı basın ve yayın organlarında "Bakanlık Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil oldu" şeklinde yer alan haberlere ilişkin resmi sosyal medya hesaplarından açıklama yayınladı. Bakanlık, bazı gazetelerde yer alan söz konusu haberlerin kesinlikle gerçeği yansıtmadığını, yalan haber olduğunu ve yasal hakların sonuna kadar kullanılacağını açıkladı. Bakanlık tarafından paylaşılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bazı gazetelerde yer alan söz konusu yalan haber kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. İlgili gazeteler bakanlığımızın dava sürecine müdahil olduğu yönündeki haberleri geçmişte sıklıkla yapmışlardır. Bilindiği üzere, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos 2024 tarihinde kaybolan ve aramaların 19’uncu gününde cansız bedeni bulunan minik yavrumuz Narin Güran tüm ülkeyi derinden etkilemiş, milletimizi yasa boğmuştur. Bakanlık olarak avukatlarımız, hem 7 Kasım 2024 tarihinde başlayan davaya hem de konuyla bağlantılı olarak açılan ikinci davaya müdahil olarak tüm aşamada etkili bir şekilde savunmalarını gerçekleştirmiş, Narin’i hayattan koparan kişi veya kişilerin en ağır cezayı almaları için gerekli mücadeleyi vermiştir. Söz konusu haberin dün sosyal medyada yer alması üzerine kendileri ile irtibata geçilmiş ve bir hata olduğunu kabul edip haberi yayından kaldırmışlardır. Buna rağmen bugün, ‘Bakanlık aylar sonra müdahil oldu’ şeklindeki haberlerin tekrar servis edilmesi ne etik ne de basın meslek ilkeleriyle örtüşmektedir. Böylesine hassas bir konuda gerçeği yansıtmayan, Bakanlığımızı karalamak amacıyla yapılan bu tip yalan haberlere itibar edilmemesi önemle rica olunur. Bakanlık olarak hiçbir talep beklemeden ve taraflarının kim olduğuna bakmadan tüm şiddet ve istismar davalarına müdahil olmaya ve mağdurların yanında yer almaya devam edeceğiz. Söz konusu yalan haberle ilgili yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız."
Muğla Bodrum’da öğrenciler kırmızı beyaz ay yıldızlı kıyafetlerle eğitime başladı Tüm yurtta olduğu gibi Muğla’nın Bodrum ilçesinde de 2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, "Bayrak Sevgisi" teması ile başladı. Öğrenciler ve öğretmenler kırmızı beyaz ay yıldızlı kıyafetlerle okula geldi. Bodrum’da eğitimin ikinci dönemi okullarda "Bayrak Sevgisi" teması ile başladı. Bodrum’daki tüm okullarda öğrenciler Türk bayrağı temalı kıyafetlerle okula geldi. Umurça Ömer Akın İlkokulu’na Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı ile Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz katıldı. Okuldaki öğrencilerle bir araya gelen Ali Sırmalı, öğrencilere bayrak sevgisi hakkında bilgiler verdi. Öğrenciler Bayrak Marşı’nı okudu, bayrak sevgisini anlatan şiirler seslendirdi. Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı, bayrağın önemine değinerek, "2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine bugün itibarıyla başladık. Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda bayrak temalı etkinliklerimizi sınıflarda öğrencilerimiz yaptı. Hafta boyunca bu etkinliklerimiz devam edecek. Bodrum’da 128 okulumuzda, hem resmi hem özel okullarımızda hafta boyunca bayrak temalı etkinliklerimiz gerçekleşecek. Öğrencilerimiz bizim geleceğimiz, onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamak istiyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği sevgili yavrularımız çok güzel şekilde hazırlandılar, bize etkinlikler sundular. Şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Bugün al bayrağımızın altında huzur ve güven içerisinde yaşıyor, geleceğe umutla bakıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz" dedi.