YEREL HABERLER - 10 Nisan 2012 Salı 12:32

KIRIMLI YAZAR TARAFINDAN KIRIMLI TÜRKLERİN NAZİ KAMPLARINDAKİ ZOR YILLARI ANLATILDI

A
A
A
KIRIMLI YAZAR TARAFINDAN KIRIMLI TÜRKLERİN NAZİ KAMPLARINDAKİ ZOR YILLARI ANLATILDI

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Topluluğu tarafından Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi Zafer Karatay tarafından panel düzenlendi.
CÜ Kültür Merkezi`nde düzenlenen panel, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulvahap Kara, Kırım Tatar Millî Meclisi Türkiye Temsilcisi ve Emel Vakfı Başkanı Zafer Karatay`ın sunumları ile gerçekleşti. Programda konuşan CÜ. Rektörü Prof. Dökmetaş, üniversiteyi üniversite yapan en büyük etkenlerden birinin bilimsel etkinlikler olduğunu söyledi. Dökmetaş, ``Bilimsel çalışmaları ve arkasından gelen araştırmaları toplumla paylaşmak önemlidir. Bunun yanı sıra diğer bir görevimiz ise değerlerimizi hatırlamak. Geçmişle bugün arasında bir bağlantı kurmak ve geleceğe yön vermek. Siz öğrenciler bizim geleceğimizsiniz. Ben öğrenci arkadaşlarımla gurur duyuyorum.`` ifadelerini kullandı.
Oturum Başkanlığını Çağdaş Türk Lehçeleri Edebiyatları Bölüm Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emin Eminoğlu`nun yaptığı panelde, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Apdulvahap Kara ile Kırım Tatar Millî Meclisi Türkiye Temsilcisi ve Emel Vakfı Başkanı Zafer Karatay Kırımlı Türklerin Nazi Kamplarında geçirdikleri zor yıllar ve o kamplarda yaşam mücadelesi veren Yazar Cengiz Dağcı`nın hayatı hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dökmetaş konuşmacılara günün anısına onurluk takdim etti.
Programa CÜ Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.