YEREL HABERLER - 11 Nisan 2012 Çarşamba 14:12

ÇEVRE VE KANSER İLİŞKİSİ ANLATILDI

A
A
A
ÇEVRE VE KANSER İLİŞKİSİ ANLATILDI

Karşıyaka Belediyesi`nin, Karşıyaka Sağlık Grup Başkanlığı ile birlikte düzenlediği ``Çevre ve Kanser İlişkisi `` konulu panel de GDO`lu ürünlere dikkat çekildi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ali Osman Karababa, ``Belki iyi niyetle kullanılıyor ama, kaş yapayım derken de göz çıkartılıyor`` dedi.
Kanser başta olmak üzere pekçok hastalığın yaygınlaştığını vurgulayan Profesör Karababa, çevresel faktörler içinse ``aynı hedefe ateş eden tüfekler`` benzetmesinde bulundu. Termik santrallerin, HES`lerin, tarım ilaçlarının, kimyasal atıkların, bacadan çıkan gazların ve kent içinde bulunan çimento fabrikalarının havaya çok ciddi kirlilik verdiğine dikkat çeken Karababa, İzmirlileri doğasına, suyuna ve çevresine sahip çıkmaya çağırdı.
``İnsan artık kendini doğanın bir parçası olduğunu düşünmüyor`` diyerek sözlerini sürdüren Karababa, ``Başımıza ne geliyorsa bu teknik hatadan geliyor. Ozon tabakasının incelmesi ile cilt kanseri ve katarakt hastalığı çok arttı. İnsan yaşamına ne kadar dikkat ederse risk o kadar azalır. Şunu iyi bilin ki kimyasallara her yıl bin tane daha ekleniyor. Kimyasal kirleticiler DNA moleküllerinde kalıcı hasar yapabilir`` uyarısında bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir