YEREL HABERLER - 11 Nisan 2012 Çarşamba 15:31

MHP ESKİ İL BAŞKANI ORTAK BİR İSİM İSTİYOR

A
A
A
MHP ESKİ İL BAŞKANI ORTAK BİR İSİM İSTİYOR

MHP İl Eski Başkanı Ruhi Çavdar, MYK Üyeleri Lütfü Türkkan ve Cumali Durmuş öncülüğünde bir ortak aklın oluşması gerektiğine dikkat çekerek, ``Ortak aday varsa adaylıktan çekilirim, yoksa il kongresinde adayım`` dedi
MHP İl Eski Başkanı Ruhi Çavdar, Mayıs ayında yapılacak MHP İl Kongresi`nde aday olduğunu açıkladı. Kartepe yolu üzerinde bulunan Foşa Restaurant`ta düzenlediği basın toplantısında konuşan Çavdar, ``MYK Üyesi Cumali Durmuş ve Milletvekili Lütfü Türkkan partinin birlik ve beraberliği için bir şey yapmalı. 2 MYK üyesi bir araya gelerek il kongresinde ortak bir isim çıkarmalı. Ortak akıl çıkartılmazsa adayım`` dedi.
5 yıldır il yönetiminde görev alan partililerin de desteğiyle düzenlediği basın toplantısında il kongresinde neden aday olduğunu açıklayan Çavdar, hem Lütfü Türkkan`a, hem Cumali Durmuş`a hem de Aydın Ünlü`ye sert eleştirilerde bulundu. Durmuş, Türkkan ve partinin diğer büyüklerine birlik ve beraberlik çağrısı yaptıklarını ancak sonuç alamadıklarını belirten Çavdar, ``MYK üyelerimiz birlik ve beraberlik için bir şey yapmıyor`` şeklinde konuştu.
Ortak bir isim çıkmadığı takdirde il kongresinde aday olduğunu söyleyen Çavdar, ``Partiyi toparlayacak ortak bir akıl, ortak bir fikir çıkarsa da adaylıktan vazgeçeceğim`` dedi. Kemal Köse`nin ortak akla bir alternatif olduğunu belirten Çavdar, ``Kemal Köse`de ortak akla bir alternatif. Çok daha farklı isimler de olabilir. Partiye emeği geçen birçok parti büyüğümüz var. Eğer ortak akıl olursa ben yönetici de olurum`` şeklinde konuştu.
Kendisinin il kongresini kaybetmesi durumunda siyaset hayatının da biteceği söylentilerine cevap veren Ruhi Çavdar, ``Bu süreç MHP`yi bitirmişken Ruhi Çavdar`ın bitmesinin ne anlamı olur`` diyerek MHP teşkilatının bir ortak akıl etrafında birleşmesini ve buna parti büyüğü olarak Cumali Durmuş ve Lütfü Türkkan`ın öncülük etmeleri gerektiğini savundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da kendi kendine yeten belediyecilik modeli Kendi kendine yeten belediye misyonunu benimseyerek çalışmalarını sürdüren Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, üretim tesislerini ziyaret etti. Başkan Doğan, "Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin bir şekilde yürütürken, elde ettiğimiz tasarrufu daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üretim tesislerimiz, kendi kendine yeten belediyecilik vizyonumuzun sahadaki en güçlü yansımasıdır" dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi asfalt üretiminden hasır çelik üretimine, kilit parke üretiminden beton santrallerine birçok alanda üretim yaparak altyapı ve üstyapı yatırımlarına hız kazandırırken, şehrin ekonomisine de katkı sunuyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin taş ocakları, konkasör tesisleri, doğaltaş elemanları fabrikası, beton santralleri, PMT santrali, asfalt plentleri, kilit parke ve bordür fabrikası, hasır ve çelik fabrikası gibi üretim tesisleri bulunuyor. Bu tesislerde 2025 yılında 1 milyar 99 milyon 663 bin 340 TL’lik üretim yapılırken Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan üretim tesislerini ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı. Başkan Doğan; Doğaltaş Üretim Fabrikası, Adalar Şantiyesi, Toybelen Asfalt Plenti, İlkadım Beton Santrali, Canik Yılanlıdere Şantiyesi, Tekkeköy Kilit Parke Bordür ve Çelik Hasır Fabrikası’nı ziyaretinde çalışanlarla sohbet etti, yürütülen çalışmaları yakından takip etti. Ziyaretlerin ardından değerlendirme yapan Başkan Halit Doğan, "Büyükşehir Belediyemize bağlı birçok üretim tesisimiz ile şehrimize değer katmaya devam ediyoruz. Kendi kendine yeten belediye vizyonumuzla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Kendi üretim gücümüz sayesinde maliyetleri düşürüyor, yatırımlarımızı hızlandırıyoruz. Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin sürdürürken elde ettiğimiz tasarrufu ise daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üreten belediye güçlü şehir anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.