YEREL HABERLER - 11 Nisan 2012 Çarşamba 17:18

İDİLLİ ESNAF BANKA İSTİYOR

A
A
A
İDİLLİ ESNAF BANKA İSTİYOR

Şırnak`ın İdil ilçesindeki esnaf ilçeye İş Bankası açılması talebinde bulundu.
Merkez Yukarı Mahalle muhtarı M.Şerif Eğdemir`in girişimleri sonucu İdil`de İş Bankası Şubesi açma girişimleri, sivil toplum örgütleri ile ilçe esnafı arasında ilgiyle karşılandı. Yeni banka şubesi açma talep dilekçesine 200`ün üzerinde esnaf, sivil toplum örgütü ve muhtarlar imza attı. Yeni bir banka şubesi için ilçede mevcut potansiyelin olduğunu dile getiren Yukarı Mahalle Muhtarı Mehmet Şerif Eğdemir, konuyu Cizre İş Bankası Şube Müdürüyle konuştuklarını, şube açma konusunu değerlendirdiklerini söyledi. İlçenin gelişimine paralel olarak ikinci bir bankaya ihtiyaç duyduklarını söyleyen Yukarı Mahalle Muhtarı Eğdemir şube açma girişimleriyle ilgili şunları dile getirdi:
``İlçemizin her yıl nüfusu giderek artmakta. Nüfus artışına parelel olarak ilçemize yeni kurumlar açma talepleri geliyor ve yetkililer tarafından değerlendiriliyor. Her yıl en az dört ilköğretim okullu, liseler açılıyor. Bu kurumlar öğretmen demek, doktor demek, polis demek. İlçemizde memur istatistik bilgisine baktığımızda küçümsenmeyecek rakamlar var; Asker sayısı bin, öğretmen bin 200, korucu bin 50, polis memuru 200 üzerinde, memur 150, esnaf sayısı başka bir artı. Havaalanın açılması, Dargeçit`ten gelecek karayolu, üniversitenin açılma girişimleri, ilçemizin geleceğinin parlak olduğunun göstergeleridir. Bugün esnafımızın çoğu Cizre`deki bankalarla çalışıyorlar. Esnaflarımız 30 km yol gidip bankalarla çalışacaklarına bankalar ilçemize gelsin diyorum. Bu ihtiyaçtan dolayı ikinci bir banka için çaba veriyoruz.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.