YEREL HABERLER - 16 Nisan 2012 Pazartesi 10:27

KUTLU DOОUM HAFTASI KUR-`AN-I KERİM ZİYAFETİ İLE BAŞLADI

A
A
A
KUTLU DOОUM HAFTASI KUR-`AN-I KERİM ZİYAFETİ İLE BAŞLADI

Bayburt`ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Kur-`An-I Kerim Ziyafeti İle Başladı.
Merkez Spor Salonunda yapılan Kutlu Doğum Haftası kutlama etkinliklerine Bayburt Valisi Hasan İpek, Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Müftüsü Kemalettin Aksoy, İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, BTSO Başkanı İbrahim Yumak, Aydıntepe Müftüsü Abdullah Bal, Demirözü Müftüsü Aşur Akyol, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Yoğun bir katılımın yaşandığı programda birçok vatandaş ayakta, bazıları ise salonda yere oturarak izledi.
Programın açılış konuşmasından önce İl Müftüsü Kemalettin Aksoy protokole gül dağıttı.
Müftü Aksoy programın açılış konuşmasında 1989`dan beri kutlu doğum programının kutlandığını belirterek, 14 Nisan itibariyle Kutlu Doğum Haftası`nın fiilen başladığını ifade etti.
3 Ocak 2012`yi 4 Ocak`a bağlayan Mevlid Kandili`nde çevre illerde olduğu gibi bin bir hatim kampanyası başlattıklarını kaydeden Müftü Aksoy, " Biz 500 tane de çıksa ne zararımız olur ki diye başlattık. Bu sayı bugün iki bin bir (2001)`i de geçti. Allah hepinizden razı olsun. Teşekkür ediyorum. Sağ olun. Var olun. Bundan sonra inşallah kutlu doğumlara bu niyetlerle, hatm-i şeriflerle başlayacağız. Kur`an aşkıyla, Kur`an coşkusuyla başlayacağız. Burada Kur-an-ı Kerim ziyafeti sunacak olan Rize Yusuf Karaali Eğitim Merkezi`nde aşere takrib tayyibe hocası Fatih Çatmakaş ve kursiyer hocalarımıza davete icabet ettikleri için teşekkür ediyorum."dedi.
Bu yıl Kutlu Doğum`da Peygamberimiz ve Kardeşlik Ahlakı, Kardeşlik Hukuku`nun işleneceğini açıklayan Müftü Aksoy, " Kardeşlik, işte şu salonda olduğu gibi. Herkesten, her yaştan, her gruptan hepimiz bir sevgi etrafında toplandık. Hz. Muhammed Mustafa sevgisi ve muhabbeti salonu almıyor. Ayakta duranlar bizi mazur görsünler. Hz. Muhammed Mustafa sevgisi salonlara sığmıyor. Gönüllere dolup taşan bu sevgi inşallah devam edecek." diye konuştu.
Müftü Aksoy, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle destekte bulunan başta Bayburt Valisi Hasan İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, BTSO Başkanı İbrahim Yumak olmak üzere BAYGİAD, Kızılay Derneği, Fem Dershanesi, Bayburt Din Görevlileri Derneği ve programın hazırlanmasında emeği geçen din görevlilerine teşekkür etti.
Müftü Aksoy, katılanlara hürmetlerini bildirdikten sonra sözlerini şöyle tamamladı: " Diyorum ki burada bugün toplandığınız gibi Mevla`m bizleri Hz. Muhammed Mustafa`nın liva-ül hamd sancağının altında bir araya getirsin inşallah. O`nun muhabbetini, gönüllerimizden, kalplerimizden, beyinlerimizden ve çoluk çocuğumuzun kalbinden Mevla`m eksik eylemesin. Mevla`m dünyanızı da ahiretinizi de ma`mur eylesin. Allah hepinizden razı olsun"
Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ise salondaki peygamber âşıklarını en derin duygularla selamlayarak şöyle devam etti: " Allah`ın Resulünü anlamak, anlatmak, onu hayatımızda hissetmeye çalışmak adına atılan her adımda katkısı olanları bağrıma basıyor, gönülden tebrik ediyorum. Ne mutlu Allah`ı ve onun Resulünü sevenlere. Ne mutlu Allah`ın Resulünü millete anlatmaya çalışanlara. Selam olsun onlara. O`nu anlatmak gerçekten çok zor. O`nu hissetmek lazım. O`nu için methiyeler dizildi. Mersiyeler yazıldı. Naatlar yazıldı; ama onu benim nazarımda en iyi bir şair anlattı."dedi.
Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ise katılımcıların ve tüm Bayburtluların Kutlu Doğum Haftası`nı kutlayarak," Hatırlarsınız 28 Şubat sürecinde bir parti Kutlu Doğum Haftası yaptığından dolayı kapatılmıştı. Şükrediyorum ve çok mutluyum. 15 yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti`nin Başbakanı da, muhalefet partisinin lideri de, Bayburt Valisi de, diğer valilerimiz de, Bayburt`taki devlet erkanı da bugün Kutlu Doğum Haftası`nı kutlamak için sizlerle birlikte buraya gelmiş. Ben bundan dolayı hem gururluyum hem de çok mutluyum." dedi.
Milletvekili olmasından bu güne 9 ay süresinde besmele çekerek mecliste tek bir maddeye oy verdiğinden dolayı Allah`a hamd ve şükrettiğini belirten Vekil Özbek, " Artık çocuklarımız 28 Şubat`ın sürecinden kurtularak okullarında hem Kur`an-ı Kerim`i öğrenecekler, hem de Peygamber Efendimiz`in hayatını rahatlıkla öğrenebilecekler. Ben Bünyamin Özbek olarak hayatımdaki en hayırlı işi yaptım. Çocuklarımızın Kur`an ve Peygamber Efendimiz`in hayatını öğrenmesinde açılan yola imza attığımdan dolayı kendimi çok mutlu hissediyorum. Tekrar Kutlu Doğum haftanızı tebrik ediyorum."diye konuştu.
Vekil Özbek elim bir kazada hayatını kaybeden Bayburt`un sevilen esnaflarından Servet Birsen için ise günün anlam ve önemine binaen bir Fatiha beklediğini kaydetti.
2001 hatim indirerek Kur`an-ı Kerim`e ne kadar saygı gösteren, onu hatmetmek için gayret sarf eden Bayburtlulara seslenen Vali Hasan İpek; " Sözlerime başlamadan önce hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Peygamberimizin doğumunu Miladi takvime göre kutladığımız bir hafta. Bu millet Peygamberimizin doğumunu o kadar benimsemiş ki Peygamberimizin doğumuna yazılan Mevlid bizim düğünlerimizde, cenazelerimizde ve her türlü kutlamalarımızda çok mübarek bir şiir olarak gerçekten okunmakta. Hepimiz Peygamberimiz aleyhisselatü vesselamın doğduğu müjdelendiği anda onu ayakta karşılayarak O`na ne kadar saygı gösterdiğimizi belirtiyoruz. Türk milletinin herkesten özellikli taraflarından bir tanesi budur. Peygamberimize en fazla saygı gösteren millet bizleriz. Bayburtlu olarak bu katılımınızla sizler de bunu en güzel bir şekilde gösteriyorsunuz."
Bu yıl ki Kutlu Doğum mesajlarından en önemlilerinden bir tanesinin de kardeşlik hukuku olduğunu vurgulayan vali İpek, " Bu hukuk kardeşlerin birbirlerine karşı daha iyi davranmalarını teşvik etmektedir. Hocalarımız bağışlasınlar. `İnnemel mû`minûne ihvetun fe aslihû beyne ehaveykum..." Bu Kur`an-ı Kerim`den bir ayet. Benim de bir katkım olsun diye bunu Arapça olarak okudum. ` Şüphesiz ki insanlar kardeştir ve sizler kardeşlerinizin arasını ıslah ediniz. İyiye götünüz`. Biz son 10 yıldan beri sıfır problemle tüm komşularımızla Müslümanlar arasında bu kardeşliği oluşturmaya çalışıyoruz. Bunu her zaman başarabiliyor muyuz? Hayır. Karıncanın hacca gitme misali ama gerçekten Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın başkanlığındaki hükümetlerimiz bunun için çok gayret sarf ettiler.
Bundan önceki görevim sırasında Endonezya`daki, Srilanka`daki, Maldivlerdeki Müslümanlara tsunami, deprem olduğu zaman bizler devlet olarak yardım ettik. Sizler millet olarak yardım ettiniz. Bu insanlar Türk milletini yanlarında gördüler. Yüzyıllar önce de görmüşlerdi. Gerçekten kardeşlik işte budur. Müslümanlar içerisinde bizler bu kardeşliği en fazla önemseyen ve onu yerine getirmek isteyen insanlarız. Ülkemiz içerisinde bu kardeşliğe gölge düşürmek isteyenler var. İnşallah her ne olursa olsun bir insan Müslümanım diyorsa ona Müslüman diyeceğiz. Biz onlarla da kardeşlik hukukumuzu geliştireceğiz. Dünya Türkiye`nin ve Türkiye Cumhuriyeti`nin geldiği yeri gıpta ile izleyecek."
Vali Hasan İpek, Kutlu Doğum gibi mübarek bir güne gösterilen katılımdan dolayı bütün Bayburtlulara teşekkür ederek Kur`an ziyafeti sunacak hocalara hoş geldiniz dileklerini iletti.
Vali İpek, Müftü Aksoy`un dediği gibi liva-ül hamd sancağı altında birleşme temennilerini de sözlerine ekledi.
Ardından Rize Eğitim Merkezi kursiyerlerinden Mustafa Türüt, Mustafa Yılmaz, Rahmi Çörek, Naci Demirci ve öğretmenleri Fatih Çatmakaş 7 vecih üzere güzel bir Kur`an-ı Kerim ziyafeti sundular.
Kursiyerin hocaların okuduğu Kuran`ı kerim sonrası bazı dinleyiciler gözyaşlarına hâkim olamadı.
Kursiyer hocalardan Rahmi Çörek ve Naci Demirci Rast makamında çift ezan okudu.
Merkez Yakutiye Camii İmam-Hatibi Enis Aslan ise kısa sureleri seslendirdi.
İl Müftüsü Aksoy`un okunan bin bir hatimin duasını almasıyla program sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri 10 ayrı suçtan aranan suç makinesi yakalandı Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 10 ayrı suçtan kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı. Kocasinan/Merkez Jandarna Karakol Komutanlığı ve JASAT ekipleri tarafından nitelikli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalarda Nevşehir ilamat ve infaz Bürosunun Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak suçundan 20 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası, Kayseri 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nin bina içerisinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık suçundan yakalama kararı, Kırşehir 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nin Hükümlünün veya tutuklunun kaçması suçundan yakalama kararı, Nevşehir İlamat ve infaz Bürosu’nun iyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza Mahkemesi’nin bina içerisinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Mala zarar verme suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Basit Yaralama suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Basit Yaralama suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma suçundan yakalama kararı, Kırşehir 3.Asliye Ceza Mahkemesi’nin hükümlü veya tutuklunun kaçması suçundan yakalama kararı olmak üzere toplam 10 suçtan 3 aydır aranan ve 20 yıl 2 ay 17 gün kesinleşmiş hapis cezası olan S.S. Kocasinan ilçe merkezinde tespit edilerek yakalandı. Gözaltına alınarak Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Aydın Başkan Zencirci, Çerçioğlu ile görüştü Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde Germencik Belediye Başkanı seçilen Burak Zencirci’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Germencik Belediyesi’ne gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu burada Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, CHP Germencik İlçe Başkanı Tayfur Bozdağ ile meclis üyeleri karşıladı. Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci’nin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Başkanımıza hayırlı olsun ziyaretine geldik. Büyükşehir belediyesi olarak her zaman başkanımızın yanındayız, arkasındayız. Önümüzdeki süreçte belediye meclis üyelerimizle beraber çok güzel hizmetler yapacağız. Şimdiden hayırlı olsun diyoruz.” ifadelerini kullandı. Başkan Çerçioğlu’nu makamında ağırlayan Başkan Zencirci, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ziyaretinden ötürü teşekkür ederek, “Varlığıyla bizlere güç ve motivasyon katan, tecrübesini örnek aldığımız Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nu ağırladık. Büyükşehir Belediyemizin desteği ve katkısıyla ilçemize yakışan vizyoner ve sürdürülebilir yatırımlar gerçekleştireceğiz. Ziyaretiyle bizleri mutlu eden büyükşehir belediye başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.