DÜNYA - 24 Nisan 2012 Salı 11:38

KAHRAMANMARAŞ`TA OFF-ROAD HEYECANI

A
A
A
KAHRAMANMARAŞ`TA OFF-ROAD HEYECANI

Kahramanmaraş`ta Kahramanlar Offroad Kulübü ile Kahramanmaraş Belediyesi`nin organizesiyle düzenlenen 1. Geleneksel Offroad Yarışları yapıldı.
Kılavuzlu Mesire Alanı yanında Kahramanmaraş Belediyesi ekiplerince hazırlanan özel parkurda yapılan Offroad yarışmalarına katılım oldukça yoğundu. 107 yarışmacıdan 57 aracın yarıştığı yarışmalar havanın güzel olması münasebetiyle Kahramanmaraş Halkı güzel bir gün geçirdi. Yarışmalar F1, F2 ve Bayanlar olmak üzere üç kategoride yapıldı. Yarışmada, F1 Klasmanı`nda Beyşehir`den Mustafa Gül birinci, Osmaniye`den Necip Aydoğan ikinci, Çukurova`dan Durmuş Küçükyeşil üçüncü oldu.
F2 Klasmanı`nda Gaziantep`ten Cengiz Özdoğan, İstanbul`dan Engin Büyük ve Beyşehir`den Ömer Kondu ilk 3 sırayı paylaştı. Bayanlar kategorisinde birinciliği Beyşehir`den Serhan Demir, ikinciliği Kahramanmaraş`tan Saadet Kaya, üçüncülüğü İstanbul`dan Nazlı Bilmen elde etti.
Yarışmaların sonunda dereceye girenlere ödülleri Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı, tarafından verildi. Ödül töreni öncesi kısa bir açıklama yapan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, bunun bir ilk olduğuna dikkat çekerek, bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Kemeraltı’nda gram altın ödüllü basketbol etkinliği Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda ekonomik esnafı hareketlendirmek amacıyla gram altın ödüllü basketbol atış yarışması düzenlendi. Etkinlik yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi gördü. Kemeraltı Çarşı Esnaf Koruma Derneği, yaklaşan sezon öncesi çarşıya hareket katmak için "Potada Kazanan Kemeraltı Oldu" adlı etkinlik düzenledi. Dernek Başkanı Zafer Bilici ve yönetim kurulu üyelerinin öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, tarihi çarşının ortasına basketbol potası kuruldu. Çarşıyı gezen yerli ve yabancı turistler yarışmaya katıldı. Tek seferde isabetli atış yapan vatandaşlara sürpriz hediyeler verildi. Kadınlara gram altın ödülü Yarışmanın kadınlar kategorisi büyük çekişmeye sahne oldu. Kadın yarışmacılar gram altın ödülünü kazanmak için atış yaptı. İsabetli atış yapan vatandaşlar, hediyelerini alarak çarşıdan ayrıldı. İlk kez düzenlenen yarışmanın çarşı esnafı arasındaki dayanışmayı artırması ve turizme katkı sağlaması hedefleniyor. "Ses getiren etkinliklere devam edeceğiz" Kemeraltı Çarşı Esnaf Koruma Derneği Başkanı Zafer Bilici etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, "Amacımız hem durgun geçen alışveriş döneminde esnafımıza can suyu olmak hem de çarşımızı ziyaret eden misafirlerimize unutulmaz bir anı bırakmaktı. Gördüğümüz ilgi bizi çok mutlu etti" ifadelerini kullandı. Kemeraltı’nın eski hareketli günlerine dönmesi için çalışacaklarını belirten Bilici, "Kemeraltı’nın o eski cıvıl cıvıl günlerini canlandırmak, hem esnafımızı hem de vatandaşımızı memnun etmek için bu tarz ses getiren etkinliklere devam edeceğiz" dedi.