YEREL HABERLER - 24 Nisan 2012 Salı 12:31

SİMAV`A OTEL KONFORUNDA KIZ KUR`AN KURSU

A
A
A
SİMAV`A OTEL KONFORUNDA KIZ KUR`AN KURSU

Kütahya`nın Simav ilçesinde, Kur`an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla 1 milyon TL`ye yaptırılan Kız Kur`an Kursu`nda, öğrencilere 4 yıldızlı otel konforunda hizmet veriliyor.
İki yıldır öğrenci kabul eden 50 kapasiteli yatılı Kız Kur`an Kursu`nda şimdilik 25 öğrenci hafızlık eğitimi görüyor.
Eğitimde teknolojinin bütün imkanlarının kullanıldığını ifade eden Simav Müftüsü Şükrü İkiz, "Hayırseverlerin katkılarıyla 2 yıl önce 1 milyon TL`ye yaptırılan 5 katlı, asansörlü binamızda öğrencilerimize 4 yıldızlı otel konforunda hizmet sunuluyor. Öğrencilerimiz burada bir yandan hafızlık eğitimi alırken, bir yandan da hayata hazırlanıyor. Boş vakitlerinde her türlü sosyal faaliyette bulunuyorlar" dedi.
İlk hafızların yıl sonunda mezun olmalarının planlandığını dile getiren Müftü İkiz, "Kursumuzda hafızlık eğitimi alan öğrencilerimizin bütün ihtiyaçları hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanıyor. Bu hususta Kız Kur`an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği`miz başta olmak üzere kursa desteğini esirgemeyen Simav halkına şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Halen 25 öğrencinin yararlandığı 50 kapasiteli kurstan talep olması halinde 25 öğrencinin daha istifade edebileceğini anlatan Müftü İkiz, "Burada öğrencilerimize 4 yıldızlı otel konforunda hizmet sunuluyor. Jeotermal enerji ile ısıtılan binamızda öğrencilerimize hafızlığın haricinde diğer dersler de veriliyor" dedi.
Öğrencilerden Süniye Özbakır, "Kur`an-ı Kerim öğrenmek maksadıyla geldiğim yatılı kurstan çok memnunum. Bütün akranlarımın buraya gelmesini tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.
Aye Akça isimli öğrenci, "Simav Yatılı Kız Kur`an Kursu`nun bu kadar mükemmel bir yer olduğunu bilseydim daha evvel gelirdim. Hem hafızlık eğitimi alıyor hem de her türlü sosyal imkandan yararlanıyoruz. Burası gerçekten çok harika bir yer" dedi.
Kursta revir ile öğrencilerin velilerinin barınabilmesi için bir de misafirhane bulunuyor. Günde üç öğün yemek verilen kursta, öğrenciler boş zamanlarını yurdun bahçesinde oyun oynayıp dinlenerek geçiriyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Vali Demirtaş’dan Bursa Ankara hızlı tren inşaatına yakın takip Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin Yenişehir etabını ilçe Kaymakamı Mustafa Güney ve Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel’le birlikte inceledi. Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi’nin inşaat çalışmaları hızla devam ederken, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Yenişehir etabını ilçe Kaymakamı Mustafa Güney ve Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel’le birlikte inceledi. Başkan Özel’e tebrik 31 Mart’ta yapılan seçimlerde Yenişehir’in yeni Belediye Başkanı olan Ercan Özel’i tebrik eden Vali Demirtaş, başarı da diledi. Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin Havaalanı bölgesi ile Şişecam bölgesindeki çalışmaları bizzat denetleyen Vali Demirtaş, çalışmalar hakkında bilgi de aldı. YESAN Yenişehir’e değer katacak Vali Demirtaş, daha sonra yapımı devam eden YESAN Küçük Sanayi Bölgesi’ni de ziyaret etti. Yapı tamamlandığında otomotiv, mobilya, kalıp, özel imalatlar, kereste gibi sektörlerin bir arada olacağı YESAN Küçük Sanayi Bölgesi’nin ilçeye artı değer katacağını vurgulayan Vali Demirtaş, projenin hızlı bir şekilde tamamlanması talimatını verdi. Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel de, “İlçemize değer katacak bölgenin tüm alt ve üst yapısında sorun yaşanmaması için çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” açıklamasında bulundu. Tarım işçilerine ziyaret Vali Demirtaş, ziyareti sırasında mevsimlik tarım işçilerinin konakladığı bölgeye de gitti. Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Mevsimlik tarım işçilerimiz bizim misafirlerimiz. Burada geçirdikleri zaman zarfında konforlarını artıracak çalışmalarımızı başlattık, en kısa zamanda tamamlamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.