GENEL - 24 Nisan 2012 Salı 13:24

ÇED TOPLANTISI YAPTIRILMADI

A
A
A
ÇED TOPLANTISI YAPTIRILMADI

Amasra`da yapılması düşünülen liman için yapılan toplantı, çevrecilerin tepkisi nedeniyle yapılamadı.
Bartın`ın Amasra ilçesine kurulması düşünülen liman için Halkın Katılım Toplantısı (ÇED) Gömü köyü köy konağında tertip edildi. Hema şirketi çalışanları ve vatandaşlar toplantıda bir araya geldi. Çevre ve Şehircilik Müdür Vekili Sezgin Aydın, halkın yoğun ıslık ve tezahüratları karşısında toplantıya başlayamadı. Halkın tezahüratları karşısında sessiz kalan şirket yöneticileri güvenlik toplantısının yapılamayacağını anlayınca toplantıyı terk etti. Şirket çalışanlarının köyden ayrılması ile birlikte Çevre
ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından toplantının halkın tepkileri nedeniyle yapılmadığına dair tutanak tutuldu. Bartın Platformu sözcüleri tutulan tutanakla ilgili açıklamalarda bulundu. Çevre köy muhtarları ve bazı köylüler tepkilerini dile getirdi.
Toplantı çıkışında açıklama yapan Hattat Holding Ceo`su Halil Beyenal, şöyle konuştu: "Biz yatırımlarımızı tamamen kendi öz kaynaklarımızla yapan bir şirketiz. Yatırımlarımızı kimseden gizlemiyoruz. Herkes gelip görebilir. Önce bu bölgenin sonra Batı Karadeniz ve Türkiye`nin kalkınması için çalışıyoruz. Bütün yatırımlarımız son teknoloji ile kurulacaktır"
Bunlar Da İlginizi Çekebilir