YEREL HABERLER - 25 Nisan 2012 Çarşamba 14:18

ÇAYIROVA BELEDİYESİ PARKLARIN GENEL BAKIMLARINI VE TEMİZLİОİNİ YAPIYOR

A
A
A
ÇAYIROVA BELEDİYESİ PARKLARIN GENEL BAKIMLARINI VE TEMİZLİОİNİ YAPIYOR

Çayırova Belediyesi ilçe sınırları içinde parkların genel temizlik ve bakımlarını yapıyor.
Çayırova ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren Sultan Fatih Anaokulunda, geçtiğimiz ay Çayırova Belediyesi tarafından yapımına başlanan çocuk parkı ve oyun alanları inşa çalışmaları hızla sürüyor. Çayırova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma doğrultusunda Sultan Fatih Anaokulu bahçesine 400 metrekare oyun grupları ve kum havuzu yapımı devam ediyor. Çocuk oyun gruplarının yanı sıra pergola, kamelya ve anfi alanı da yapılacak olan Sultan Fatih Anaokulu bahçesinde park alanının dışında kalan yerlere ağaçlandırma ve bitkilendirme çalışmaları yapılacak.
Çayırova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yapımına başlanan dinlenme ve park alanı Yenimahalle 5108/5 sokakta 600 metrekare alan üzerinde kuruldu.
Belediye ekiplerince yapımına başlanan alanda Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde işe başlayan personel tarafından, çim ekimi ve düzleme çalışmaları yürütüldü.
600 metrekare yeşil alan üzerine oturma gurupları yapımına devam edilirken çocuk oyun gurubu çalışmaları tamamlandı. 300 metrekare çim alanda ağaçlandırma ve bitkilendirme çalışmaları da gerçekleştirilmeye devam ediyor.
Gaziler caddesi üzerinde bulunan Ahmet Pembegüllü Parkının yanında 1000 metre karelik alan, Çayırova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından revizeye alınarak, piknik ve dinlenme alını olarak yapılacak. Çayırova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde yapılacak olan alanda çalışan ekipler, sert zemin çalışmaları yürütüyorlar. Sert zemin çalışmaları akabinde piknik masaları, oturma grupları, ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları yapılacak.
İlçe genelinde cadde ve sokaklarda ağaçlandırma çalışmaları yapan Müdürlük, Yenimahalle Gaziler Caddesi`nde kaldırımlara ağaçlandırma çalışmaları yapıyor. Adnan Kahveci, Menderes, Muammer Aksoy, Rahmi Dibek Caddeleri ve birçok caddede büyük ölçüde ağaçlandırma çalışmaları yapan ekipler söz konusu caddelere Ligusrum(yaprak dökmeyen ağaç) ve süs elması dikimi gerçekleştiriyorlar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir