YEREL HABERLER - 26 Nisan 2012 Perşembe 11:27

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ KILIÇLAR`DAN ZİYARET

A
A
A
EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ KILIÇLAR`DAN ZİYARET

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz`ı makamında ziyaret etti.
Uluslararası Polis Akademileri Birliği`nin (INTERPA) düzenlediği `Karşılaştırmalı Polis Eğitimi` konulu 1. İNTERPA Konferansı`na katılmak amacıyla Antalya`ya gelen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve beraberindeki heyet, Antalya Emniyet Müdürlüğü`nü ziyaret etti.
Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, brifing salonunda kentte görev yapan birim amirleri ile de bir araya gelerek, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz`dan kent güvenliğinin sağlanması alanında yürütülen hizmetler ve uygulanan projeler hakkında bilgiler aldı. 2011 ve 2012 yılı genel asayiş durumunun da değerlendirildiği toplantıda Kılıçlar, Antalya polisinin suçla mücadele çalışmaları, sosyal projeler ve özellikle de hizmet binaları ile araçlarının yenilenmesi alanında yürütülen gayret ve başarılı çalışmalarından dolayı Emniyet Müdürü Yılmaz`a teşekkür etti.
Kılıçlar, ziyaretinde şehit düşen Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan`ın kaybından dolayı duyduğu üzüntüyü de dile getirdi. Kılıçlar, kent güvenliği ile ilgili yapılması gerekenleri Yılmaz`a ilettikten sonra şeref defterini imzaladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme Komitesi toplandı Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ev sahipliğinde toplandı. Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ev sahipliğinde; Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, ilgili bakan yardımcıları ve kurumların temsilcilerinin katılımıyla toplandı. Toplantıda, komitenin önceki toplantılarında alınan kararlarda gelinen aşamanın değerlendirilmesinin ardından temel gıda ürünlerindeki fiyat gelişmeleri ile arz ve talep dengesi, yurt içi ve yurt dışı gelişmelerle birlikte ele alındı. Bu kapsamda, küresel piyasalardaki arz ve fiyat gelişmelerinin yurt içi piyasaları destekleyici yönde olduğu gözlemlendi. İlgili kurumlarla koordinasyon sağlanarak alınan tedbirler sonucunda temel gıda ürünlerindeki arz-talep ve fiyat dengesinin sağlanmasına yönelik 2025 yıl sonunda gelinen aşamanın teyit edildiği toplantıda; süt piyasasındaki gelişmelerin yanı sıra organize tarım bölgelerinin yaygınlaştırılması, örtü altı üretim ile güneş ve jeotermal enerji kullanımını içeren verimlilik artırıcı projeler, yurt içindeki tarımsal sulama faaliyetleri, sebze ve meyve hallerine ilişkin yapılacak düzenlemeler gibi yapısal konular hakkında görüşmeler gerçekleştirildi ve tedbirler belirlendi. Bu kapsamda; tarımsal üretimde maliyetleri azaltıp verimliliği artıran altyapı yatırımlarının kısa ve orta vadedeki ilave finansman ihtiyacının teminine yönelik bütçe ve diğer finansman imkanlarının değerlendirilmesi, su kaynaklarının akılcı ve tasarruflu kullanımına yönelik alınan tüm tedbirlerin kapsamı genişletilerek uygulanmasına devam edilmesi ve bu konuda gerekli mevzuat düzenlemelerinin yapılması kararlaştırıldı. Toplantıda, 2026 yılı enflasyon hedefleri dikkate alınarak özellikle yılın ilk 3 ayında karşılaşılması muhtemel riskler değerlendirildi, gıda ve tarımsal ürün fiyatlarında arz-talep dengesinin ve gıda arz güvenliğinin sürdürülebilirliği hedefine yönelik tüm tedbirlerin kararlılıkla uygulanmaya devam edilmesi hususunda mutabık kalındı. Komite, bu yöndeki çalışmalarını etkin bir koordinasyonla sürdürmeye devam edeceğini bildirdi.