POLİTİKA - 27 Nisan 2012 Cuma 17:36

DP GENEL BAŞKAN ADAYI KAYSERİ`DEN

A
A
A
DP GENEL BAŞKAN ADAYI KAYSERİ`DEN

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Osman Çilsal, DP Genel Başkanlığı için adaylığını açıkladı.
Demokrat Parti (DP) Kayseri il binasında başkan adaylığına dair açıklama yapan DP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çilsal, "Biz, din, diyanet adına, vatan millet bayrak adına sizlere layık olmak için millet adına göreve talip olduk" dedi.
Genel Başkan Yardımcısı olması nedeniyle kongrelere gitmeyi, il başkanlarından oy istemeyi hatta Kayseri`deki arkadaşlarını aramaya utandığını anlatan Çilsal, şöyle konuştu: "Çünkü, ortada bir Genel Başkan varken sizlerin ve partimizin bizlere verdiği siyasi terbiye böyle bireyin deklarasyonun da bir hassasiyet gerektiriyordu. Özür diliyorum. Yani bunun sebebi oradaki durumu sıkıntı yapmamak adınaydı. Ancak ne zaman ki birkaç gün önce il başkanları toplantısında Sayın Zeybek genel başkan adayı
olmayacağını, başkanlığı bıraktığını açıkladığı andan itibaren kamuoyunda da sürekli konuşulan benim başkan adaylığı işim ciddiyete ve resmiyete bindi. Kendi öz toprağımda bugün sizlerin huzurunda talip olduğumu açıklayacağım ilk yer burası, bu çatı olmalıydı. Allah`ın izniyle sizlerinde desteğiyle kendimi önce Allah`a sonra sizlere emanet ediyorum."
Genel Başkanlığa adaylığını açıklayan Çilsal, sözlerini şöyle tamamladı: "Allah kısmet ederse Kayseri`den ikinci bir Genel Başkan rahmetli Turhan Feyzioğlu ve iftiharımız Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`den sonra siyaset arenasında yerini alacak bu kardeşinize desteği herkesten bekliyorum."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Ege Belediyeler Birliği Denizli’de toplanıyor Denizli, Ege’nin yerel yönetim zirvesine ev sahipliği yapıyor. Ege Belediyeler Birliği, bölgesel kalkınma ve iş birliği stratejilerini belirlemek üzere Olağan Meclis Toplantısı’nı, Birlik Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun başkanlığında Denizli’de gerçekleştirecek. Ege Belediyeler Birliği Olağan Meclis Toplantısı, Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun başkanlığında 17 Nisan 2026 Cuma günü Denizli’de yapılacak. 17-18-19 Nisan tarihlerini kapsayan üç günlük program, Ege Bölgesi’ndeki üye belediyelerin başkanlarını, meclis üyelerini ve yerel yönetim temsilcilerini bir araya getirecek. Toplantı kapsamında sadece idari kararlar alınmakla kalmayacak, aynı zamanda Denizli’nin model teşkil eden belediyecilik yatırımları ve kültürel mirası da mercek altına alınacak. Üç günlük yoğun diplomasi ve teknik program Birliğin gelecek dönem stratejileri ve bölgesel iş birliği projelerinin karara bağlanacağı program kapsamında, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen vizyon projeler ve kentsel dönüşüm alanları, katılımcı belediye başkanlarına yerinde tanıtılacak. Denizli’nin binlerce yıllık geçmişine ışık tutan antik kentler ve restore edilen tarihi yapılar ziyaret edilerek, turizmde yerel yönetimlerin rolü üzerine istişarelerde bulunulacak. 19 Nisan Pazar gününe kadar sürecek olan etkinlikler dizisi, teknik değerlendirme ziyaretlerinin ardından sona erecek.