YEREL HABERLER - 28 Nisan 2012 Cumartesi 15:57

ÖZEL SANİ KONUKOОLU HASTANESİ`NDE GLOKOM ANLATILDI

A
A
A
ÖZEL SANİ KONUKOОLU HASTANESİ`NDE GLOKOM ANLATILDI

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. M. Alper Evişen, halk arasında göz tansiyonu olarak tanımlanan glokomun, 40-80 yaş grubu içinde yüzde 1.2 oranında görülen ve çoğu zaman hiçbir belirti vermeden sinsi şekilde ilerleyen, tedavi edilmediğinde körlüğe yol açabilen bir hastalık olduğunu söyledi.
Opr. Dr. Evişen, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi`nde düzenlenen halka açık konferanslar kapsamında glokom hastalığını anlattı. Glokomda, görmenin hastalığın son evrelerine kadar bozulmamasının, hastaların birçoğunun rahatsızlığın farkında olmamasına neden olduğunu belirten Evişen, "Özellikle ailesinde glokom hastalığı bulunanlar, yüksek miyop yada hipermetrop olanlar, şeker hastaları, daha önce göze darbe alanlar risk altındadır" dedi.
"Hastalığın ortaya çıkışında yaş önemli bir etken olduğu için bilhassa 40 yaş üzerindekilerin düzenli olarak muayene olması ve göz tansiyonunu ölçtürmeleri çok önemlidir" diyen Opr. Dr. Evişen, şöyle devam etti: "Glokomun neden oluştuğu hala kesin olarak bilinmese de gözün yapısına, birtakım göz hastalıklarına ya da göze alınan darbelere bağlı olabilir. Teşhis konulduktan sonra birtakım tedavi yöntemleriyle görmeyi korumak ve hastanın ömrünün sonuna kadar `görüyor` olmasını sağlamak mümkündür. Tedavi
edilmeyen hastalarda kalıcı körlük olur. Tedavi seçenekleri ilaç, lazer ve cerrahi olarak sayılabilir. Bu denli sinsi olabilen bir hastalığın erken teşhis ve tedavisi için özellikle 40 yaş sonrası rutin göz muayenesi yaptırmakta ciddi fayda bulunmaktadır."
Evişen, konferansın sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir