POLİTİKA - 28 Nisan 2012 Cumartesi 22:22

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KAPUSUZ İZMİR`DE

A
A
A
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KAPUSUZ İZMİR`DE

AK Parti Halka İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "12 Eylül, 28 Şubat yargılanıyor. 27 Nisan da yargılanacak. Kim olursa olsun, `yapanın yanına kâr` dönemi bitmiştir" dedi.
AK Parti Halka İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, İzmir`de partisinin Siyaset Akademisi programına katıldı. Atatürk Stadı Hakem Seminer Salonu`nda düzenlenen toplantıda konuşan Kapusuz, AK Parti`nin, Türkiye`nin normalleşmesi için büyük çabalar sarf ettiğini söyledi. Önceleri Türkiye`yi sivillerin yönetmediğini belirten Kapusuz, "Türkiye vesayet altındaydı. Türkiye`yi siviller 2010 yılında yönetmeye başladı. Anayasa referandumu Türkiye`nin önünü açmıştır.
Bu, yönetime sivillerin el koymasındandır" dedi.
"4+4+4" eğitim modeline değinen Kapusuz, "4+4+4 eğitim sisteminin Türkçe`si, eğitimi 12 yıla çıkartıyoruz. Tercihe dayalı, elastik bir eğitim sistemi olacak. CHP bu sisteme karşı fakat yaptıkları mitingleri artık İzmir`de dahi ilgi görmüyor" ifadelerini kullandı.
"SADECE 12 EYLÜL,28 ŞUBAT DEОİL 27 NİSANDA SIRADA"
28 Şubat sürecinde Grup Başkanvekili olduğunu belirten Kapusuz, dönemin bazı medya ve sermayesinin hükümeti değiştirmek için çalıştığını savundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "12 Eylül, 28 Şubat yargılanıyor. 27 Nisan da yargılanacak. Kim olursa olsun, `yapanın yanına kâr` dönemi bitmiştir. Türk yargısına halk güvenecek. Türkiye normalleşiyor. Genelkurmay Başkanlarının nerede yargılanacağı Türk hukuk sisteminde yoktu, biz koyduk. Yargının görevine müdahale etmeyi sevmiyorum. Suça
bulaşan birileri varsa, ne mensubu olursa olsun fark etmez, hukuk devleti cezası neyse onu vermektedir" dedi.
"SEZER`İ DEMİREL`E TERCİH EDERİM"
Süleyman Demirel`in ikinci kez cumhurbaşkanı seçilmesini engel olduklarını belirten Kapusuz, "Bir çok açıdan kendisini tenkit etmeme rağmen başka bir tercih imkanım olmasa cumhurbaşkanlık için Ahmet Necdet Sezeri, Demirel`e tercih ederim" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Çaldığı motosikletle kaçan şüpheli kovalamacayla yakalandı Aksaray’da çaldığı motosikletle giderken "dur" ihtarına uymayan şüpheli ile polisin kovalamacası kameralara yansıdı. Kovalamaca sonucu yakalanan şüpheli gözaltına alınırken motosikletin çalıntı olduğu belirlendi. Olay gece yarısı Hassas Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, mahallede devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekibi şüpheli olarak gördüğü bir motosiklet sürücüsüne ‘dur’ ihtarında bulundu. Motosiklet sürücüsü polisin ihtarına uymayarak kaçmaya başlarken polis ile motosiklet sürücüsü arasında kovalamaca başladı. Ekiplerin şahsın kaçtığını telsizden anons etmesi üzerine şüphelinin kaçtığı bölge abluka altına alındı. Kameralara da yansıyan kovalamacada şüpheli kaçtığı motosikletle birlikte Nakkaş Mahallesi 2817 Sokak’ta kıskıvrak yakalandı. Yakalanan motosiklet sürücüsü Y.E.G. (18) gözaltına alınarak polis aracına bindirilirken yapılan sorgulamasında daha önceden de 2 ayrı hırsızlık kaydı bulunduğu belirlendi. Motosiklet üzerinde inceleme yapan polis ekipleri şasenin kazınmış olduğunu tespit ederken motosikletin tescilinin bulunmadığı ve çalıntı olduğu ortaya çıktı. Motosiklet incelemelerin ardından çekici marifeti ile otoparka çektirilirken gözaltına alınan şüpheli sorgulanmak üzere Polis Merkezine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.