YEREL HABERLER - 27 Şubat 2012 Pazartesi 11:59

TÜTÜNCÜ 42 ÖĞRENCİNİN YAŞ GÜNÜ KUTLAMASINA KATILDI

A
A
A
TÜTÜNCÜ 42 ÖĞRENCİNİN YAŞ GÜNÜ KUTLAMASINA KATILDI

Kepez Belediye Spor Okulu’nda eğitim gören Şubat doğumlu 42 öğrenci için düzenlenen yaş günü kutlamasına katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, her ortamda sevgi dağıtmaya çalıştıklarını söyledi.
Antalya’nın en büyük spor okulu olan Kepez Belediye Spor Okulu’nda eğitim gören öğrencilere her ay sonu yaş günü kutlaması düzenleniyor. Başkan Hakan Tütüncü, Kepez Belediye Spor Okulu öğrencisi olan ve Şubat ayı içerisinde doğmuş olan 42 öğrenci olduğunu, bu öğrenciler için de Kepez Spor Salonu’nda yaş günü kutlaması düzenlediklerini söyledi.
Ailelerinin de katıldığı yaş günü kutlaması ile öğrencilere, hem okuldaki derslerinde hem de spor eğitimlerinde moral vermek istediklerini dile getiren Başkan Hakan Tütüncü, aileleri için en önemli varlıklar olan çocukların ülkenin geleceği olduğunu ifade ederek, Kepez Belediyesi olarak yaptıkları projelerde, gençleri her zaman ön planda tuttuklarını söyledi. Kepez Belediyesi Spor Okulu’nda kayıtlı öğrenciler için her ay sonu yaş günü kutlaması düzenlediklerini ifade eden Başkan Tütüncü, sevgilerin paylaşıldıkça artacağına inandıklarını, bu nedenle de her ortamda sevgi dağıtmaya çalıştıklarını bildirdi.
Yaş günü Şubat ayı olan 42 öğrenci için iki ayrı büyük yaş pasta hazırlatan Başkan Hakan Tütüncü, öğrencilerle birlikte pastayı kesti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis Kilis’teki tatbikat gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu AFAD koordinasyonunda Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen deprem tatbikatında, enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılmasına yönelik yürütülen çalışmalar ve müdahaleler gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu. Yerel Düzey Sağlık Çalışma Grubu tarafından planlanan ve AFAD koordinasyonunda yürütülen 2025 yılı Yerel Düzey Saha Tatbikatı, Kilis Organize Sanayi Bölgesi’nde deprem senaryosu kapsamında gerçekleştirildi. Senaryo gereği il genelinde meydana gelen deprem sonrası, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir fabrikada enkaz altında mahsur kalan 5 vatandaşın kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, Jandarma, Emniyet, OSB Müdürlüğü, Belediye ve İtfaiye ekipleri tarafından arama kurtarma çalışmaları yapıldı. Tatbikata 123 personel, 29 araç, 5 gönüllü, 3 dron ve 1 iz takip köpeği katıldı. Enkaz altında kalan vatandaşlar ekiplerin koordineli çalışmasıyla başarılı şekilde kurtarılırken, senaryo kapsamında çıkan ikinci yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürüldü. Kurtarılan 5 yaralı, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Deprem sonrası halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarda ise içme suyu ve tarımsal sulamada kullanılan sulardan numune alındı. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri OSB içerisindeki sondaj kuyusundan, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ise Seve Barajı’ndan su numuneleri alarak analiz sürecini başlattı. Tatbikatın ardından açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Kadir Söylemez, AFAD ile ortak yürütülen tatbikatta UMKE, emniyet ve jandarma ekiplerinin koordineli şekilde çalıştığını belirterek, "Enkaz altında kalan 5 vatandaşımız başarıyla kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Tüm paydaş kurumlarımıza katkı ve destekleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.