YEREL HABERLER - 27 Şubat 2012 Pazartesi 14:03

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ACAR İCRAATLARINI DEĞERLENDİRDİ

A
A
A
AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ACAR İCRAATLARINI DEĞERLENDİRDİ

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, göreve geldiği günden itibaren geçen 9 aylık süreçteki icraatlarını değerlendirdi.
Düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, Aksaray Üniversitesi’nin emin adımlarla planlı, projeli, şehrine, ülkesine, insanına en iyi hizmeti verecek şekilde çalıştığını ifade etti. Üniversite bünyesine 4 yeni fakülte ve 2 yüksek okul katmak için üniversite senatosunda karar aldıklarını ve YÖK’e bu kararları gönderdiklerini ifade eden Acar, "Tamamı şehir merkezinde olacak olan 4 yeni fakülte ve 2 yüksek okul için senatomuzdan kararımızı aldık ve YÖK’e gönderdik. Bu bölümleri açarken YÖK’ün kriterlerini, şehrimizin yapısını, STK’ların isteklerini ve diğer üniversitelerin girişimlerini de dikkate aldık" dedi. Üniversite olarak Kredi Yurtlar Kurumu’yla görüşmelerini tamamladıklarını ve 500 kişilik yurda ek olarak 750 kişilik yeni bir yurdun Aksaray’a kazandırılacağını dile getiren Rektör Acar, "Milletvekilimiz Ali Rıza Alaboyun ile birlikte Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonunda üniversitemize 750 kişilik yurt yapılması için söz aldık. 500 kişilik yurdumuz bitmek üzere, buna ek 750 kişilik daha yurt yapıldığında barınma sorunu da ciddi şekilde aşılmış olacak. Üniversite-sanayi işbirliğinin artması için ise kuracağımız Üniversite Sanayi Koordinasyon Merkezi, üniversitemiz ile sanayicilerimiz arasında diyalogu sağlayacak projeler üretecek. Proje üretme, sanayicilerimize destek verme, yeni çalışmalar yapma konusunda Aksaray Üniversitesi’ndeki insan kaynağını sanayicimizin hizmetine sunacağız. Çok önemli çalışmaların yapılacağına inanıyoruz. TEKMER ise ilerde düşündüğümüz Teknokent’in altyapısı olacak. Teknoloji merkezinde teknokentin ilk adımını atmış olacağız" şeklinde konuştu.
Yeni açılacak fakülte ve yüksek okullarla birlikte öğrenci sayısının hızla artacağını ifade eden Prof. Dr. Mustafa Acar, "Şu anda Aksaray Üniversitesi’nin 11 bin öğrencisi var. Bu sayı her yıl artıyor. İlave edilecek fakültelerle birlikte görünür gelecekte yani 5-6 yıl içinde Aksaray Üniversitesi’nin 20 binin üzerinde öğrencisi olacak. Aksaray Üniversitesi’ni tercih edilen, kendi klasmanındaki üniversiteler arasında ilk 3, ilerleyen dönemde de Türkiye genelindeki üniversiteler arasında ilk 20 içinde görmek hedefimiz" şeklinde ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Vali Ustaoğlu’ndan bayram tatili öncesi denetim Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde sürücülere trafik tedbirleri denetimi gerçekleştirdi. 9 günlük Kurban Tatili öncesinde çevre illerden Balıkesir’in tatil beldelerine gelen vatandaşlar için Trafik Tedbirleri Denetimi gerçekleştiren Vali İsmail Ustaoğlu, sürücüleri emniyet kemeri ve trafik kurallarına uyulması konusunda uyarılarda bulundu. Denetim sonrası açıklamalarda bulunan Vali Ustaoğlu, “9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde şehrimize gelen sürücüleri trafik tedbirleri ve emniyet kemerinin önemine vurgu yapmak amacıyla denetim gerçekleştirdik. Balıkesirli vatandaşlarımız olmak üzere tüm sürücülerimi bayram tatili süresince trafikte dikkatli olmaları konusunda bir kez daha buradan uyarmak istiyorum. Bayram tatili süresince ilimizde emniyetten, 362 ekip ve 2 bin 706 personel, Jandarma’dan 278 ekip ve bin 952 personel, Sahil Güvenlik birimimizden 14 güvenlik botu ve 173 personel olmak üzere 4 bin 831 personel görev alacaktır. Bunlara ek olarak ayrıca 21 radar aracı, drone ve helikopter ile 64 noktada 249 kent güvenlik sistemleri ile trafik denetimleri gerçekleştireceğiz. Bayramda yola çıkan bütün sürücülerimiz lütfen trafik kurallarına uyalım. Bayram sevincini acıya dönüştürmeyelim” dedi. Denetime Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ile Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan ve kolluk kuvvetleri katıldı.
Karabük Çatı katının yıkılan duvarı 3 daireye zarar verdi Karabük’te etkili olan fırtına nedeniyle yıkılan 6 katlı apartmanın çatı katındaki duvar, yan apartmandaki 3 daireye zarar verdi. Olay sırasında alanda kimsenin bulunmaması faciayı önledi. Karabük’te saat 16.30 sıralarında etkili olan ve yer yer saatteki hızının 150 kilometreye çıkartan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde fırtına sonrası vatandaşların yaşadığı panik anları ve kopan tabela bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye kaydedilirken birçok noktada devrilen ağaçlar ekipler tarafından hızlıca kaldırıldı. 100. Yıl Mahallesi 1009 Nolu Cadde’de fırtına 6 katlı apartmanın çatısındaki kalkan duvarı yıktı. Olay sırasında kimsenin alanda bulunmaması faciayı engellerken, yıkılan duvar yan apartmandaki 3 daireye zarar verdi. Balkonlar ile pencerelerin hasar gördüğü binada polis ve AFAD ekipleri şerit çekerek güvenlik önlemi aldı. Bina sakinlerinden Tunahan Yıldırım, “Fırtına çıkınca elektrikler kesildi. Eşim aradı büyük bir ses oldu diye. Hemen geldim. Baktım yan apartmanın çatısındaki duvar bizim binanın üzerine çökmüş. İki balkonumuzda zarar var. Zemin kattaki dairede pencereler kırık” dedi. Duvarın çöktüğü apartmandan kimseye ulaşamadıklarını ifade eden Yıldırım, AFAD ve itfaiye ekiplerinin gelerek alanda inceleme yaptıklarını söyledi. Öte yandan Safranbolu ilçesine bağlı Düzce Köyü’ndeki Merkez Camii’nin minaresi fırtınaya dayanamayarak devrildi. Minarenin devrildiği evde küçük çaplı hasar oluştuğu öğrenildi.