YEREL HABERLER - 27 Şubat 2012 Pazartesi 14:04

VETERİNER HEKİMLER ELBİSTAN’DA BULUŞTU

A
A
A
VETERİNER HEKİMLER ELBİSTAN’DA BULUŞTU

Kahramanmaraş Veteriner Hekimler Odası tarafından düzenlenen programla, il genelinde görev yapan veteriner hekimler Elbistan’da bir araya geldi.
Veteriner Hekimler Odası Başkanı Eray Şenay, başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, hekimlerin yaşadığı problemler ve çözüm önerileri konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda konuşan oda başkanı Şenay, 5996 sayılı Gıda Tarım ve Hayvancılık Kanunu uyarında, bölgedeki sığır cinsi hayvanların tescilinin tanımlanması ve küpeleme hizmetlerinin odalarına verildiğini belirtti.
TÜRKVET Kayıt Sistemi hakkında da bilgiler veren Şenay, sisteminin Haziran ayına kadar her yaş grubu hayvanın kaydı için açık olduğunu belirterek, hayvan sahiplerini bu tarihe kadar kayıtlarını yaptırması konusunda uyardı. Haziran ayından sonra sadece 20 günlük ve anne kaydı olan hayvanların kayıt altına alınabileceğine dikkat çeken Şenay, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için bu tarihe dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Şenay, sözleşme imzalayan veteriner hekimlerin de köy gezilerine başlayarak kayıt altına alınmamış hayvanların sahiplerini uyarmalarını istedi.
Daha sonra Elbistan, Afşin, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinde serbest klinisyenlik yapan veteriner hekimler ile sözleşme imzalandı ve küpeler dağıtıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara MSB Kaynakları: (ABD’den F-16 tedarikine ilişkin) “Sözleşmeler imzalanmıştır, detayları üzerindeki çalışmalar karışlıklı heyetler arasında görüşmeler vasıtasıyla sürdürülmektedir” Milli Savunma Bakanlığı(MSB) Kaynakları ABD’den F-16 tedariki ile ilgili son duruma ilişkin, “Sözleşmeler imzalanmıştır, detayları üzerindeki çalışmalar karışlıklı heyetler arasında görüşmeler vasıtasıyla sürdürülmektedir” dedi. Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları, ABD’den F-16 tedariki ile ilgili son duruma ilişkin sorulara şu cevabı verdi: “Sözleşmeler imzalanmıştır, detayları üzerindeki çalışmalar karışlıklı heyetler arasında görüşmeler vasıtasıyla sürdürülmektedir. Detaylar üzerinde verilecek kararlar sonrasında ortaya çıkacak ayrıntılar bilahare kamuoyu ile paylaşılacaktır”. PKK’nın Suriye’deki seçimleri ertelendi ama iptal kararı çıkmadı Bakanlık kaynakları, terör örgütü PKK/PYD/YPG/SDG’nin Suriye’nin kuzeyinde yapmayı planladığı ve ertelediği duyurduğu sözde yerel seçimlerle ilgili olarak şunları söyledi: “Daha önce Cumhurbaşkanımız ve Bakanımız bu seçimlerin yapılmaması noktasında gerekli uyarıları yapmıştı. Bu sözde seçimlerin ertelemeden ziyade tamamen iptal edilmesi gerektiği konusunda uyarmıştık. Terör örgütü tarafından yapılmak istenen bu sözde seçimler BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararına, Suriye’nin toprak bütünlüğüne aykırıdır. Ertelenmesi değil tamamen iptal edilmesi uyarımızı yineliyoruz".
İstanbul LC Waikiki, Afrika’da 150 mağazaya ulaştı Türkiye’nin önde gelen moda perakende markalarından LC Waikiki, Afrika’daki istikrarlı büyümesini sürdürüyor. Fildişi Sahili’nin en büyük şehri Abidjan’da açılan mağaza ile Afrika kıtasında 150 mağazaya ulaşan marka, bu yıl içinde kıtadaki 15 ülkeye ulaşmayı planlıyor. Türkiye’nin global moda perakende markalarından LC Waikiki, dünya çapındaki mağaza sayısını artırmaya devam ediyor. Afrika kıtasında istikrarlı büyümesini sürdüren marka, Fildişi Sahili’nde ilk mağazasını açtı. Ülkenin en büyük şehri olan Abidjan’da Tour Ivoire Mall’da açılan 1200 metrekareye sahip 2 katlı mağazada, her yaşa ve her zevke uygun giyim ürünleri yeni müşterilerini bekliyor. ‘Ulaşılabilir moda’yı Fildişi Sahili’ndeki tüketicilerle buluşturan marrka, bu açılışla birlikte Afrika kıtasında 150 mağazaya ulaştı. Yapılan açıklamaya göre, şu an globalde Türkiye dahil 60 ülkede fiziki mağazaları bulunan LC Waikiki, ilerleyen günlerde Kuzey Afrika ve Sahra Altı Afrika bölgelerinde açılışlarına devam etmeyi planlarken, Sudan ve Senegal’e de bu yıl içinde giriş yaparak Afrika kıtasında 15 ülkeye ulaşmayı hedefliyor. 2024 yılı sonuna kadar 50 mağaza açılması hedefleniyor 5 kıtada yaklaşık 1300 mağaza ile ürünlerini müşterileriyle buluşturan marka, 2023 yılında 112 milyar TL ciroya ulaşırken, 2024 yılında 185 milyar TL ciro hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Türkiye dahil olmak üzere 23 ülkede pazar liderlerinden biri konumunda olan marka, 2024 yılı sonuna kadar 50 yeni mağaza açmayı hedefliyor. LC Waikiki Mağazacılık Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Berna Akyüz Öğüt konuyla ilgili olarak, “Şirket olarak Afrika ve Latin Amerika gibi pazarlarda büyüme fırsatlarını değerlendiriyoruz. Globaldeki büyümemizi sürdürürken sürdürülebilir karlılığa ve istikrarlı büyümeye inanıyoruz. Açtığımız mağazaların yanında işimizi verimli kılmaya önem veriyor, müşteri memnuniyetine odaklanarak teknoloji, yapay zeka alanlarında da öncü çalışmalara imza atıyoruz” şeklinde konuştu.