YEREL HABERLER - 27 Şubat 2012 Pazartesi 18:15

MUSTAFA ÖZDAL İLKÖĞRETİM OKULU MELİKGAZİ DE

A
A
A
MUSTAFA ÖZDAL İLKÖĞRETİM OKULU MELİKGAZİ DE

Mustafa Özdal İlköğretim Okul Müdürü İrfan Özdemir ve beraberindeki eğitimciler, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti.
Okul Müdürü Özdemir’in yanı sıra ziyarette Müdür Yardımcısı Fatih Kaygı, Sınıf Öğretmeni Mine Türkyılmaz ile öğrenciler Talat Uysal, Esra Aydın ve Fatih Ertem hazır bulundu. Eğitim de başarının en büyük payının öğrencilerin moral ve derslere olan motivasyonu olduğu belirten Mustafa Özdal İlköğretim Okul Müdürü İrfan Özdemir, okulun çevresi, okulun iç mekanı ve bahçesi, okul içi temizlik ve dershanelerin öğreniciler üzerinde büyük etkisi olduğunu, öğretmenler içinde aynı durumun söz konusu olduğunu yani bir bakıma çalışma ortamının başarı da büyük rolü bulunduğunu kaydetti.
Melikgazi Belediyesi olarak eğitime büyük önem verdiklerini yapmış oldukları hizmet ve yatırımlarda bunu tescil ettiklerini belirten Büyükkılıç, "Melikgazi Belediyesi olarak Karacaoğlu Mahallesinde 24 derslikli bir okul inşa ederek Milli eğitime devrettik, Şu anda eğitim ve öğretime devam ediyor. Eskişehir bölgesinde yeni bir okul inşaatı ile Ambar semtinde Kreş inşaatı bu yıl tamamlanarak hizmete sunulacak. Sanat ve meslek Edindirme Kurslarımız ile her yıl yaklaşık 6 bin kişiye eğitim veriyoruz. Yine öğrencilere yönelik okul derslerine takviyeli kurslarımız mevcuttur" dedi.
Mustafa Özdal İlköğretim Okul Müdürü İrfan Özdemir, öğretmenler Odasının yenilenmesi ve teşrif edilmesi ve WC ile lavaboların yenilenmesinden dolayı teşekkür ederek hizmet anısına istinaden bir plaket takdim etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece’de bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki Abdulbaki Demirel’in kabrinde hüzünlü bayram İstanbul Büyükçekmece’de akranları tarafından defalarca bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki Abdulbaki Demirel’in ailesi, Kurban Bayramı’nın ilk gününü çocuklarının kabri başında geçirdi. Anne Müşerref Demirel, "Geçen Kurban Bayramı’nda Baki ile beraberdik" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. 10 Mayıs Pazar günü akranları tarafından defalarca bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki Abdulbaki Demirel’in ailesi, Kurban Bayramı’nın ilk gününü çocuklarının mezarı başında geçirdi. Oğlunun kabri başında duygu dolu anlar yaşayan Müşerref Demirel, "Geçen Kurban Bayramı’nda Baki ile beraberdik" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Bayram sabahını çocuğunun mezarı başında geçiren Demirel ailesi dualar etti. Baba Cevdet Demirel, "Mutlaka bu olayların üzerinde durulması lazım. Kimler bu işin içerisinde varsa cezalarını almasını istiyorum. Bu çocukları yönetenler var. Kim yönetiyorsa bunların hepsinin cezalandırılmasını istiyoruz. Tekrar diyorum ki idam istiyoruz" diye konuştu. "Lütfen adalet gelsin ki başka anneler yanmasın" Çocuğunun kabri başında duygu dolu anlar yaşayan anne Müşerref Demirel ise, "Geçen Kurban Bayramı’nda Baki ile beraberdik. Ama bugün kabristanda kutluyoruz. Kamera tekrar incelensin. Sokak ortasında iki tane vahşi çocuk bu cesareti kimden alıyorlar. Bu kadar insanın içinde çocuğum vahşice katledildi. Lütfen adalet gelsin ki başka çocuklar, başka anneler yanmasın" şeklinde konuştu. "Herkese bayram geldi ama bize gelmedi" Öte yandan 1 Mayıs’ta Iğdır’da arkadaşı tarafından şakalaşırken silahla vurulması sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki Berat Irmak’ın teyzesi Şükran Duran da aileye destek ziyaretinde bulundu. Şükran Duran, "Herkese bayram geldi ama bize bayram gelmedi. Hüzünlüyüz. İstediğimiz tek şey adaletin yerini bulması. Ne olursunuz artık bu yasayı yürürlüğe koyun. Başka annelerin, babaların ciğeri yanmasın. Ben de Berat Irmak’ın teyzesiyim. Abdulbaki Demirel için taziyeye geldik. Olmayan bayramımızda yaralarımızı birlikte saralım diye geldik" dedi.
Sivas Uzmanı açıkladı: "Kurban Bayramı’nın manevi yönü çocuklara anlatılmalı" Kurban Bayramı’nın paylaşma, dayanışma ve aidiyet duygularını güçlendiren önemli bir bayram olduğunu belirten Uzman Psikolog Dilruba Işın, çocuklara bayramın manevi yönünün yaşlarına uygun şekilde anlatılmasının önemine dikkat çekti. Kurban Bayramı’nın yalnızca dini bir ibadet olmadığını; paylaşma, dayanışma, aidiyet, affetme ve umut gibi duyguları da içerisinde barındırdığını ifade eden Uzman Psikolog Dilruba Işın, çocukların bayram sürecine yaşlarına uygun şekilde dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Kurban ibadetinin İslam dininin bir gerekliliği olduğunun çocuklara doğru şekilde aktarılmasının önemli olduğunu vurgulayan Işın, ailelerin paylaşma duygusunu çocuklara küçük örneklerle öğretebileceğini ifade etti. Dilruba Işın, "Kurban Bayramı İslam dini için oldukça önemli bir bayram. Sadece bir dini ritüel değil aynı zamanda paylaşmayı, aidiyeti ve dayanışma gibi duyguları da içeriyor. Umudu, affetmeyi, affedilmeyi de besleyen bir bayram" dedi. "Çocuklara uygun bir dille anlatılmalı" Işın, kurban kesmenin İslam dininde yapılması gereken bir ritüel olduğunu çocuklara uygun bir dille anlatılması gerektiğini söyleyerek, "Küçük çocuklara bu durum şöyle de anlatılabilir. Bu durum dinin bir gerekliliği, İslam dini için bunu yapılması gerektiğini anlatmak gerekiyor. Kendi oyuncaklarından bir parçayı birisine vererek, hediye etmesini isteyerek kurban bayramındaki paylaşma, dayanışma gibi asıl mantığı da çocuklara anlatabilirler. Çocukların yaş seviyesine göre, İslam dininde bazı ritüeller yapılması gerektiğini ve Kurban Bayramı da bu yapılması gereken sorumluluklardan biridir şeklinde anlatabilirler" diye konuştu.