YEREL HABERLER - 28 Şubat 2012 Salı 11:58

SİMAV`DA ULAŞIM VE EĞİTİME KAR ENGELİ

A
A
A
SİMAV`DA ULAŞIM VE EĞİTİME KAR ENGELİ

Kütahya Simav’da akşam saaterinden bu yana devam eden yoğun kar yağışı dolayısıyla 47 köy yolu ile Simav-Bursa arasında ulaşımı sağlayan Simav-Dağardı yolu ulaşıma kapandı. Simav’da eğitime de bir gün ara verildi.
DP’li Belediye Başkanı Kasım Karahan, kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı kentin cadde ve sokaklarında bir yandan iş makineleri bir yandan da 100’e yakın işçi ile kar ile mücadele çalışması yaptıklarını, vatandaşların da ev ve iş yerlerinin önlerini temizlemek suretiyle çalışmalara destek verdiklerini bildirdi.
Yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden kapanan 47 köy yolunun ulaşıma açılması için Simav İlçe Özel İdare Müdürlüğüne ait 2 dozer, 1 kepçe ile 6 kişilik ekip de bu sabah saatlerinden itibaren ilçe genelinde başlattığı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Simav’da dün akşam saat 18.00’de başlayan ve halen devam eden yoğun kar yağışı yüzünden ulaşıma kapan 47 köy yolunun bulunduğu bölgelerde kar kalınlığının 70-80 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 1 metreye kadar ulaştığı bildirildi.
Yoğun kar yağışına rağmen Simav’ın şehirlerarası ulaşımını sağlayan Simav-Kütahya-Uşak, Simav-Sındırgı, Simav- Demirci ve Simav- Selendi karayollarında ulaşımın açık olduğu, sadece Dağardı yolunun kapanmasından dolayı Simav-Bursa otobüs seferlerinin yapılamadığı bildirildi.
Yoğun kar yağışı ve tipinin ulaşımı etkilemesi nedeniyle Simav ilçe merkezi, bağlı belde ve köylerde okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim okulları, liseler ile yaygın eğitim kurumlarında eğitime 28 Şubat 2012 Salı günü için ara verildi.
Trafik yetkilileri ise, yola çıkacak sürücüleri yanlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları konusunda uyardı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece’de bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki Abdulbaki Demirel’in kabrinde hüzünlü bayram İstanbul Büyükçekmece’de akranları tarafından defalarca bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki Abdulbaki Demirel’in ailesi, Kurban Bayramı’nın ilk gününü çocuklarının kabri başında geçirdi. Anne Müşerref Demirel, "Geçen Kurban Bayramı’nda Baki ile beraberdik" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. 10 Mayıs Pazar günü akranları tarafından defalarca bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki Abdulbaki Demirel’in ailesi, Kurban Bayramı’nın ilk gününü çocuklarının mezarı başında geçirdi. Oğlunun kabri başında duygu dolu anlar yaşayan Müşerref Demirel, "Geçen Kurban Bayramı’nda Baki ile beraberdik" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Bayram sabahını çocuğunun mezarı başında geçiren Demirel ailesi dualar etti. Baba Cevdet Demirel, "Mutlaka bu olayların üzerinde durulması lazım. Kimler bu işin içerisinde varsa cezalarını almasını istiyorum. Bu çocukları yönetenler var. Kim yönetiyorsa bunların hepsinin cezalandırılmasını istiyoruz. Tekrar diyorum ki idam istiyoruz" diye konuştu. "Lütfen adalet gelsin ki başka anneler yanmasın" Çocuğunun kabri başında duygu dolu anlar yaşayan anne Müşerref Demirel ise, "Geçen Kurban Bayramı’nda Baki ile beraberdik. Ama bugün kabristanda kutluyoruz. Kamera tekrar incelensin. Sokak ortasında iki tane vahşi çocuk bu cesareti kimden alıyorlar. Bu kadar insanın içinde çocuğum vahşice katledildi. Lütfen adalet gelsin ki başka çocuklar, başka anneler yanmasın" şeklinde konuştu. "Herkese bayram geldi ama bize gelmedi" Öte yandan 1 Mayıs’ta Iğdır’da arkadaşı tarafından şakalaşırken silahla vurulması sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki Berat Irmak’ın teyzesi Şükran Duran da aileye destek ziyaretinde bulundu. Şükran Duran, "Herkese bayram geldi ama bize bayram gelmedi. Hüzünlüyüz. İstediğimiz tek şey adaletin yerini bulması. Ne olursunuz artık bu yasayı yürürlüğe koyun. Başka annelerin, babaların ciğeri yanmasın. Ben de Berat Irmak’ın teyzesiyim. Abdulbaki Demirel için taziyeye geldik. Olmayan bayramımızda yaralarımızı birlikte saralım diye geldik" dedi.
Sivas Uzmanı açıkladı: "Kurban Bayramı’nın manevi yönü çocuklara anlatılmalı" Kurban Bayramı’nın paylaşma, dayanışma ve aidiyet duygularını güçlendiren önemli bir bayram olduğunu belirten Uzman Psikolog Dilruba Işın, çocuklara bayramın manevi yönünün yaşlarına uygun şekilde anlatılmasının önemine dikkat çekti. Kurban Bayramı’nın yalnızca dini bir ibadet olmadığını; paylaşma, dayanışma, aidiyet, affetme ve umut gibi duyguları da içerisinde barındırdığını ifade eden Uzman Psikolog Dilruba Işın, çocukların bayram sürecine yaşlarına uygun şekilde dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Kurban ibadetinin İslam dininin bir gerekliliği olduğunun çocuklara doğru şekilde aktarılmasının önemli olduğunu vurgulayan Işın, ailelerin paylaşma duygusunu çocuklara küçük örneklerle öğretebileceğini ifade etti. Dilruba Işın, "Kurban Bayramı İslam dini için oldukça önemli bir bayram. Sadece bir dini ritüel değil aynı zamanda paylaşmayı, aidiyeti ve dayanışma gibi duyguları da içeriyor. Umudu, affetmeyi, affedilmeyi de besleyen bir bayram" dedi. "Çocuklara uygun bir dille anlatılmalı" Işın, kurban kesmenin İslam dininde yapılması gereken bir ritüel olduğunu çocuklara uygun bir dille anlatılması gerektiğini söyleyerek, "Küçük çocuklara bu durum şöyle de anlatılabilir. Bu durum dinin bir gerekliliği, İslam dini için bunu yapılması gerektiğini anlatmak gerekiyor. Kendi oyuncaklarından bir parçayı birisine vererek, hediye etmesini isteyerek kurban bayramındaki paylaşma, dayanışma gibi asıl mantığı da çocuklara anlatabilirler. Çocukların yaş seviyesine göre, İslam dininde bazı ritüeller yapılması gerektiğini ve Kurban Bayramı da bu yapılması gereken sorumluluklardan biridir şeklinde anlatabilirler" diye konuştu.