EKONOMİ - 28 Şubat 2012 Salı 12:47

SEYAHAT HARCAMALARI

A
A
A
SEYAHAT HARCAMALARI

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK), 2011 yılı 3. dönem Hanehalkı Yurtiçi Turizm Araştırması sonuçlarını yayınladı. Araştırmaya göre, yurt içinde ikamet edenler bir ve daha fazla gecelemeli 27 milyon 494 bin seyahat gerçekleştirdi. 3. dönemde seyahate harcanan para ise 7.5 milyar lirayı geçti.
2011 yılı III. Döneminde yurt içinde ikamet edenlerin bir ve daha fazla geceleme kaydı ile yaptıkları toplam seyahat sayısı 27 milyon 494 bin oldu. Seyahate çıkış amacı olarak birinci sırada yüzde 61,9 ile yakınları ziyaret, ikinci sırada yüzde 30,1 ile gezi, eğlence, tatil, üçüncü sırada ise yüzde 3,7 ile sağlık amacıyla yapılan seyahatler geldi.
2011 yılı III. Döneminde bir ve daha fazla geceleme kaydı ile seyahate çıkanlar, 296 milyon 690 bin geceleme yaptı. Bu dönemde ortalama geceleme sayısı 10,8 olup, seyahat başına yapılan ortalama harcama 273 TL olarak gerçekleşti.
Seyahate çıkanlar, 7 milyar 508 milyon 717 bin TL harcadılar. Seyahat edenler, seyahat harcamalarını kişisel veya paket tur harcamaları şeklinde yaptı. Anket sonuçlarına göre, 2011 yılı III. Döneminde yurt içi turizm harcamasının yüzde 95,7’sini (7 milyar 186 milyon 264 bin TL) kişisel, yüzde 4,3’ünü (322 milyon 453 bin TL) ise paket tur harcamaları oluşturdu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.