GENEL - 29 Şubat 2012 Çarşamba 14:11

KAR PRENSESİ MİLLİ SPORCU ASLI NEMUTLU UNUTULMADI

A
A
A
KAR PRENSESİ MİLLİ SPORCU ASLI NEMUTLU UNUTULMADI

Erzurum’da yarın başlayacak olan Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası hazırlıklarını Kandilli’de sürdüren Kayak Milli Takımı, hayatını kaybeden Milli sporcu Aslı Nemutlu’yu unutmadı.
Kayak Milli Takımı sporcuları, Erzurum’da geçirdiği kayak kazası sonucu hayatını kaybeden Aslı Nemutlu’nun anısını yaşatmak için pankart açtı. Konaklı’da geçirdiği kaza sonrası hayatını kaybeden kayakçı Aslı Nemutlu’yu unutmayan milliler, Dünya Şampiyonası’nda Aslı için mücadele edeceklerini belirttiler. Kuzey Disiplini kategorisinde parkura çıkacak olan Özgür Topal, Tanju İncedemir, Bahadır Bilen, Gülbahar Kahraman ve Temel Öz’den oluşan ay-yıldızlılar, şampiyonada kazacakları madalyaları Aslı
Nemutlu’ya hediye edecek. Sporcular, "Senin İçin Aslı" yazılı pankartı açarak, milli sporcuyu yad ettiler.
Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Gürdal Gümüş, "Dünya Şampiyonası’nda oldukça iddialıyız. Hedefimiz kürsünün en üst basamağına çıkmak. Diğer ülkelerle birlikte idman yapma fırsatını bulduk. Gördüğümüz kadarıyla onlardan çok daha iyi durumdayız. Burada kazandığımız madalyaları sporcu kardeşlerimle birlikte Aslı kardeşimize hediye edeceğiz" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Mayıs ayında yağan dolu üreticiyi vurdu Denizli’nin Buldan ilçesinde etkili olan şiddetli dolu yağışı, üzüm ve zeytin başta olmak üzere ekili arazilere zarar verdi. Yaklaşık 5 santimetre biriken dolu, şehir stadını ve sokakları beyaz örtüyle kapladı. Son yılların en kurak kış mevsimi geçiren Denizli’de bugün aniden bastıran şiddetli dolu yağışı Bulda ilçesindeki tarım arazilerinde büyük zarar yol açtı. Meteorolojinin günler öncesinden uyardığı dolu yağışı, öğleden sonra etkili olmaya başladı. Buldan ilçesi ve çevresinde yaklaşık yarım saat devam eden dolu yağışı nedeniyle cadde, sokak ve arazilerde 5 santimetreyi bulan dolu birikintileri oluştu. Günlük yaşamı ve trafik akışını olumsuz yönde etkileyen şiddetli dolu yağışı, Buldan Şehir Stadını da bembeyaz bir örgütle kapladı. Buldan şehir merkezinin yanı sıra Doğanköy, Oğuz, Bölmekaya ve Yenicekent mahallelerinde daha fazla etkili olan dolu yağışı, başta meşhur Sultani üzüm bağları ve zeytinlikler olmak üzere meyve bahçeleri ve daha kısa bir süre önce dikilmiş olan sebze fidanlarına zarar verdi. Yeni oluşmaya başlayan meyveleri ve yaprakları döken dolu, sebze fidelerini de kırdı. Buldan Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Özkan Gümüş, yaptığı açıklamada öğleden sonra etkili olan şiddetli dolu yağışının başta zeytin olmak üzere kayısı, erik, badem, kiraz, vişne ağaçlarında, üzüm bağlarında ve sebze ekili arazilerde büyük zarara yol açtığını belirtti.