POLİTİKA - 29 Şubat 2012 Çarşamba 14:37

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ VURAL`IN BASIN TOPLANTISI

A
A
A
MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ VURAL`IN BASIN TOPLANTISI

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Fransa Anayasa Mahkemesi Konseyi’nin soykırım iddialarını suç sayan yasayı iptaliyle ilgili olarak, "Demek ki hukukun üstünlüğü çok önemlidir. Demek ki çoğunluk iradesinin hukuk tarafından kontrol edilmesi, denetlenmesi bir takım yanlışlardan dönülmesi için son derece önemlidir. Böyle bir hukuk devleti nosyonuna Türkiye’nin ve Türkiye’yi yönetenlerin de sahip olması gerekiyor" dedi.
Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Fransa Anayasa Mahkemesi Konseyi’nin soykırım iddialarını reddedenlere ceza verilmesine yönelik Fransa Parlamentosu tarafından kabul edilen yasayı iptal etmesini değerlendirdi. İptal kararının, Fransa’nın kendi doğurduğu yanlışın hukuktan dönmesi olduğunu belirten Vural, ancak Türkiye’nin Fransa’yı yönetenler ve Fransa parlamentosu nezdinde girişimlerini sürdürmeye davam etmesi gerektiğini söyledi. Vural, iktidar ve muhalefetiyle Fransa’ya karşı ortaya
koyulan tepkiler sonucunda, Anayasa Konseyi’nin böyle bir karar almasını olumlu gördüklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Ancak böyle bir karar bizi atalete sürüklememelidir. Sarkozy’nin bu eksende, meseleyi siyasi amaçlarla kullanma niyetinin devam ettiğini ve yeni hamleler yapacağı dikkate alındığında, Türkiye’nin soykırım iddiaları ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmesi gerekmektedir. Bu da ortaya koymuştur ki Türkiye Cumhuriyeti devleti çok haklı olduğu bir konuda maalesef Fransa’yı yönetenler nezdinde etkili olamamış; ancak Fransa’nın Anayasa Konseyi kendi iç hukukları çerçevesinde devreye girmiş ve sonuç
alınmıştır. Demek ki hukukun üstünlüğü çok önemlidir. Demek ki çoğunluk iradesinin hukuk tarafından kontrol edilmesi, denetlenmesi bir takım yanlışlardan dönülmesi için son derece önemlidir. Böyle bir hukuk devleti nosyonuna Türkiye’nin ve Türkiye’yi yönetenlerin de sahip olması gerekiyor."
Hukukun siyasallaşmaması ve güçlünün sopası haline dönüşmemesi gerektiğini belirten Vural, bugün Türkiye’yi yönetenlerin de kendilerini anayasa ve hukukun bağladığını, hukuk dışı eşlemlere asla ve asla müsamaha gösterilmemesi gerektiğini de öğrenmiş olması gerektiğini belirtti.
DİYARBAKIR’DA BULUNAN KEMİKLER
Ocak ayında Diyarbakır İçkale’de yapılan kazılarda kemiklere rastlandığını hatırlatan Vural, haberin ardından hemen faili meçhullerle ilgili yorumlar yapıldığını anlattı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ’konunu bütün boyutlarıyla aydınlatılması’ yönünde temkinli açıklamalar yaptığını anlatan Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ise, ’MHP Diyarbakır’daki kemiklerden rahatsız’ yönünde açıklamalar yaptığını söyledi. Erdoğan’ın faili meçhul cinayetleri MHP’nin savunduğunu iddia edecek kadar
körleştiğini belirten Vural, şimdi ise kemiklerin en az 100 yıllık olduğunun anlaşıldığını söyledi. Vural, "Mal bulmuş mağribi gibi devleti suçlamak için, terör örgütünün faili meçhul edebiyatına körükle gaz vermek isteyen bir Başbakan, MHP’ye de Diyarbakır’daki kazılardan rahatsız olduğunu söyleyecek. Dinin yarısı insaf" diye konuştu.
Vural, AK Parti’nin kendi faili meçhullerinin üstünü örtmek için MİT yasasını çıkardığını da söyledi.
MERVE KAVAKÇI
Refah Partisi’nden milletvekili seçilen ancak yemin etmeyen Merve Kavakçı’ya iade-i itibar tartışmasının sorulması üzerine ise Vural, "Merve Kavakçı seçilmişti, ancak yemin edemediği için devamsızlık oldu. Başkanlık Divanı nasıl değerlendirme yapacak bilmiyorum. Ama millet tarafından seçilmişti, maalesef görevini yapamaz bir konuma geldi. Umarım bu konuda bir değerlendirme yapılır. Ama geçmişe yönelik nasıl yapılır, Başkanlık Divanı’nda takip etmem gerekiyor. Milletin oyuyla seçilmiş bir milletvekilinin
egemenliğini kullanmaması doğru değil. Merve Kavakçı’nın iade-i itibarını yapmak isteyenlerin Engin Alan’ın da milletin sesini ve sözünü parlamentoda kullanması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da soğuk hava nedeniyle sürüler yayladan indirildi Erzincan’da yüksek kesimlerde görülen kar yağışı ve soğuk havayla birlikte yaylalarda bulunan küçükbaş hayvan sürüleri donma tehlikesi nedeniyle merkeze ve köylere taşındı. İlkbahar aylarından itibaren yaylalarda kalan küçükbaş hayvanlar, hava sıcaklıklarının düşmesi ve kar yağışının başlamasıyla birlikte daha güvenli alanlara çekildi. Üreticiler, kış şartlarının ağırlaşması nedeniyle sürülerini Erzincan merkez ve çevre köylere indirerek ahırlara aldı. Kış boyunca hayvanların yem, saman ve arpa ile besleneceği öğrenildi. Üreticilerden İlhan Koyun, nisan ayı sonunda koyunlarını yaylaya çıkardıklarını belirterek, "Aylarca yaylada kaldık, süt ve peynir üretimi yaptık. Aralık ayının sonlarına doğru havalar sertleşince geri dönmek zorunda kaldık. Kış aylarında yem ve saman temini bizim için en büyük sıkıntı" dedi. Tulum peyniri üreticisi Özkan Beydili ise bahar aylarında çıktıkları yaylalarda aralık ayına kadar kaldıklarını ifade ederek, soğuk havanın etkisini artırmasıyla köylerine dönmek zorunda kaldıklarını söyledi. Beydili, hayvancılığın büyük emek ve fedakârlık gerektirdiğini vurguladı. Üretici Ferdi Kaya da ilkbaharda yaylaya çıkarılan koyunların yaz boyunca otlatıldığını ve peynir üretimi yapıldığını belirterek, "Hava şartları sertleşince dönüş hazırlıklarına başladık. Hayvanlar ilkbahara kadar yem ve arpa ile beslenecek" diye konuştu. Erzincan’da her yıl kış mevsimiyle birlikte yaşanan bu dönüş, bölgedeki küçükbaş hayvancılığın doğayla iç içe süren zorlu üretim sürecini bir kez daha gözler önüne serdi.
Bursa Bursa’da geniş çaplı asayiş uygulaması Bursa’da polis ekiplerince gerçekleştirilen asayiş ve kumar uygulamalarında 1 aranan şahıs yakalanırken, kumar oynatılan iş yerine adli işlem yapıldı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde geniş çaplı asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan sabit asayiş uygulamasında 182 araç kontrol edilirken, 254 şahsın sorgulaması yapıldı. Uygulamada 1 aranan şahıs yakalandı. Osmangazi ilçesi Emek bölgesinde 5 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında ise 78 araç kontrol edilirken, 214 şahıs sorgulandı. Ahlak Büro Amirliği koordinesinde Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde yapılan kumar uygulamasında 10 iş yeri denetlendi. Denetimlerde 1 iş yerinde kumar oynandığı tespit edilerek iş yeri sorumlusu hakkında "Kumar Oynamak İçin Yer ve İmkan Sağlamak" suçundan adli işlem yapıldı. Kumar oynayan şahıslara idari yaptırım uygulandı. Ayrıca 1 iş yerinde 4207 Sayılı Kanuna muhalefet, 2 iş yerinin ruhsatsız olduğu tespit edildi. Ruhsatsız iş yerlerinden biri zabıta ekiplerince mühürlendi. Uygulamada 225 şahsın UYAP sorgulaması yapıldı. Ahlak Büro Amirliği koordinesinde Osmangazi ilçesinde yapılan umuma açık iş yeri uygulamasında ise 149 şahsın sorgulaması yapılırken, denetlenen 5 iş yerinden 2’sinde çalışan toplam 3 şahsın SGK kaydının olmadığı tespit edildi. Polis ekiplerinin kent genelindeki asayiş uygulamalarının kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.