GENEL - 01 Mart 2012 Perşembe 11:40

NEVŞEHİR KAR ESARETİ ALTINDA

A
A
A
NEVŞEHİR KAR ESARETİ ALTINDA

Nevşehir’de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 134 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Kent genelindeki tüm ilk ve orta öğretim kurumlarında da eğitime 1 gün ara verildi.
Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar, yaptığı açıklamada, Nevşehir’de 2 günden beri etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Nevşehir’in Avanos, Acıgöl, Derinkuyu, Ürgüp, Hacıbektaş, Gülşehir ve Kozaklı ilçelerindeki toplam 134 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildirdi.
Kapalı yolların açılması amacıyla Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından oluşturulan 50 kişilik 8 karla mücadele ekibinin çalışmalarını dün geceden beri aralıksız sürdürdüğünü kaydeden Tatar, özellikle turizm bölgelerindeki yollara ağırlık verdiklerini kaydetti. Tatar, "50 kişilik ekibimiz sürekli olarak kapanan yolları açmak için çaba gösteriyor. Dün gece saatlerinde açtığımız köy yollarının büyük bölümü sabah erken saatlerde etkisini artıran kar yağışı ve tipi nedeniyle yeniden kapandı. Şu anda tüm
ekiplerimiz yollarda. Kapalı yollarımız kısa sürede açılacak" dedi.
Nevşehir Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 24 saatte 15.2 kilogram yağışın düştüğü Nevşehir’de kar kalınlığının bu sabah 28 santimetre olarak ölçüldüğünü belirtti. Yetkililer, ocak ve şubat aylarında metrekareye toplam 100.2 kilogram yağışın düştüğü Nevşehir’de kar yağışının bu hafta sonuna kadar devam etmesinin beklendiğini ifade etti.
Bu arada yoğun kar yağışının etkisi altındaki Nevşehir’de kent genelindeki tüm ilk ve orta öğretim kurumlarında, Hıfzıssıhha Kurullarınca alınan karar gereğince eğitime 1 gün süre ile ara verildi.
Öte yandan Nevşehir-Aksaray karayolu ulaşımının, Aksaray’ın Alayhan mevkiinde yoğun tipi nedeniyle yapılamadığı öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da hafif ticari araç ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı Ordu’nun Ünye ilçesinde hafif ticari araç ile otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Kaza, ilçenin Yunus Emre Mahallesi Yunus Emre Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde şehir merkezi istikametine ilerlemekte olan Erkan D. (20) yönetimindeki 52 AR 159 plakalı hafif ticari araç ile karşı yönden gelen Efecan K. (20) yönetimindeki 61 TK 935 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle hafif ticari araç sürücüsü Erkan D. (20) ile birlikte aynı araçta bulunan D.B. (22), Y.B. (22), F.B. (18) hafif yaralanırken, otomobil içerisinde bulunan İlhan Aydemir (73) araç içerisinde sıkışarak ağır yaralandı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, polis ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye Grup İtfaiye Amirliğine bağlı ekipler sevk edildi. Otomobil içerisinde sıkışarak ağır yaralanan İlhan Aydemir (73) olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından kaldırıldığı Ünye Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Kaza nedeniyle cadde trafiğe kapanırken, Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ise yolun trafiğe açılması için çalışma başlattı. Araçların çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından yol yeniden trafiğe açıldı. Kazada hayatını kaybeden İlhan Aydemir’in otomobilin sürücüsü Efecan K.’nın dedesi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
Kilis Kilis’teki tatbikat gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu AFAD koordinasyonunda Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen deprem tatbikatında, enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılmasına yönelik yürütülen çalışmalar ve müdahaleler gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu. Yerel Düzey Sağlık Çalışma Grubu tarafından planlanan ve AFAD koordinasyonunda yürütülen 2025 yılı Yerel Düzey Saha Tatbikatı, Kilis Organize Sanayi Bölgesi’nde deprem senaryosu kapsamında gerçekleştirildi. Senaryo gereği il genelinde meydana gelen deprem sonrası, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir fabrikada enkaz altında mahsur kalan 5 vatandaşın kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, Jandarma, Emniyet, OSB Müdürlüğü, Belediye ve İtfaiye ekipleri tarafından arama kurtarma çalışmaları yapıldı. Tatbikata 123 personel, 29 araç, 5 gönüllü, 3 dron ve 1 iz takip köpeği katıldı. Enkaz altında kalan vatandaşlar ekiplerin koordineli çalışmasıyla başarılı şekilde kurtarılırken, senaryo kapsamında çıkan ikinci yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürüldü. Kurtarılan 5 yaralı, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Deprem sonrası halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarda ise içme suyu ve tarımsal sulamada kullanılan sulardan numune alındı. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri OSB içerisindeki sondaj kuyusundan, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ise Seve Barajı’ndan su numuneleri alarak analiz sürecini başlattı. Tatbikatın ardından açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Kadir Söylemez, AFAD ile ortak yürütülen tatbikatta UMKE, emniyet ve jandarma ekiplerinin koordineli şekilde çalıştığını belirterek, "Enkaz altında kalan 5 vatandaşımız başarıyla kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Tüm paydaş kurumlarımıza katkı ve destekleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Ankara MHP Etimesgut İlçe Başkanı Muratgül’den AK Parti Etmisgut İlçe Başkanı Şankazan’a ziyaret Etimesgut AK Parti İlçe Başkanı olarak atanan Yasin Şankazan’a, Milliyetçi Hareket Partisi Etimesgut İlçe Başkanı İsa Muratgül ve yönetim kurulu üyeleri hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Cumhur İttifakı olarak Etimesgut’ta yapılması planlanan çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Görüşmede Cumhur İttifakı olarak birlik, beraberlik içerisinde çalışmalara daha güçlü devam edileceğinin mesajı verildi. Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Şankazan. "Cumhur İttifakı olarak biriz, beraberiz. Liderlerimizin bizlere gösterdiği hedefe durmadan, yorulmadan, el ele kol kola beraber yürüyeceğiz. Etimesgut Ankara’mızın İncisi, göz bebeği. Hizmet için buradayız. Halka hizmet etmenin, Hakka hizmet etmek olduğunu biliyoruz. Kıymetli ağabeyim, Milliyetçi Hareket Partisi Etimesgut İlçe Başkanımız İsa Muratgül’e ve İlçe Yönetim Üyelerine nazik ziyaretleri için çok teşekkür ederim. Teşrifleri ile bizi onurlandırdı" diye konuştu. Tüm Etimesgut halkının yanında olduklarını belirten Şankazan, "Biz Cumhur İttifakı olarak kapımızı her kesime açık tutacağız. Hemşerilerimiz şunu iyi bilsin ki bize ulaşan Ayşe teyzenin, Ahmet amcanın, Hatice bacının her derdine derman olmak için buradayız. Her kesime kapımızda gönlümüzde açık. Daha güzel bir Etimesgut için canla başla çalışacağız. Gönülleri birleştirmek için varız" dedi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Etimesgut İlçe Başkanı İsa Muratgül ise, "İlçemize atanan Kıymetli Yasin kardeşimize hayırlı olsun diyoruz. Hizmet için çıktığımız bu yolda yan yana omuz omuza yürüyoruz. Birlik içerisinde Etimesgut’umuzu Ankara’nın göz bebeği yapacağız" diye konuştu.