ASAYİŞ - 01 Mart 2012 Perşembe 21:51

HASTALAR 8 SAATLİK MÜCADELE SONUCU HASTANEYE ULAŞTIRILDI

A
A
A
HASTALAR 8 SAATLİK MÜCADELE SONUCU HASTANEYE ULAŞTIRILDI

Sivas’ta kar yağışı nedeniyle yolu ulaşıma kapanan bir köyde rahatsızlanan ikisi bebek 3 kişi, sağlık ekiplerinin 8 saat süren mücadelesi sonucu hastaneye ulaştırıldı.
Sivas’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan merkeze bağlı Gaziköy’de, yüksek ateş ve solunum enfeksiyonu şikayeti olan biri 3 aylık, diğeri 1 yaşında olan bebekler ile rahatsızlanan diyaliz hastası vatandaş için 112 ekiplerinden yardım istendi. İhbarın alınmasının ardından UMKE ekipleri ile birlikte yola çıkan sağlık ekipleri, kapalı yolu paletli kar ambulansı ile aşarak köye ulaşmaya çalıştı. Yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından köye ulaşan ekipler, hastaları paletli kar ambulansına
alarak dönüşe geçti. Yaklaşık 4 saat sonra Paşabahçe mevkiinde kendilerini karşılayan ambulanslara nakledilen hastalar, Sivas Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan 3 aylık İlhan Yıldırım, 1 yaşındaki Ömer Yiğit ile 31 yaşındaki diyaliz hastası Hüsne Yiğit’in sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
EKİPLER SEFERBER OLDU
Acil Tıp Teknisyeni Serap Bozkurt Aktaş, yaklaşık 8 saattir yolda olduklarını söyleyerek, "Merkezden vaka haberi geldi. 4 saatte olay yerine gittik. Dönüşümüz de yaklaşık olarak 4 saat sürdü. Paletli ambulansımız ile gidip geldik. Hastaları güvenli bir şekilde diğer ambulanslarımıza teslim ettik" dedi.
Hastalar hakkında bilgi veren Aktaş, "1 yaşında ve 3 aylık bebek ile 31 yaşındaki diyaliz hastası. Çocukları yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle aldık ve güvenli bir şekilde hastaneye teslim ettik" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir