YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 11:40

ÜNLÜLER ENGELLİLER İÇİN OYNADI

A
A
A
ÜNLÜLER ENGELLİLER İÇİN OYNADI

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle AKSAV ve Engelli Bireyler Derneği tarafından sahnelenen ’Kanlı Nigar’ oyunu, yoğun ilgi gördü. Ayakta alkışlanan oyunun geliri, engellilere harcanacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) ve Engelli Bireyler Derneği tarafından düzenlenen tiyatro gösterisinde, Sadık Şendil’in kaleme aldığı ’Kanlı Nigar’ oyunu sahnelendi. Ünlülerin rol aldığı tiyatro oyununun geliri engelli bireylere aktarıldı. Antalya Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın ve eşi Dr. Günseli Akaydın, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun ve çok sayıda vatandaş izledi.
ÜNLÜ İSİMLER OYNADI
Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nun (ABT) başarılı yöneticisi Müfit Kayacan’ın yönettiği oyunda Perihan Savaş, Soner Arıca, Sümer Tilmaç, Ercüment Balakoğlu, Umut Oğuz, Hilmi Erdem, Esin Gündoğdu, Ender Gülçiçek, Ebru Karaman, Yaşar Ayvacı, Delal Küllek, Coşkun Yel gibi Yeşilçam’ın ve sanat dünyasının ünlü isimleri rol aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Metin Karaman’ın kurucusu olduğu Adım Tiyatro grubu oyuncularını Antalyalılarla buluşturan, yardımcı yönetmenliğini Mehmet Özgür’ün yaptığı Kanlı Nigar’ın dekorunda Cenap Aydınoğlu, müziğinde İhsan Kılavuz imzası bulunuyor.
AYAKTA ALKIŞLANDILAR
Müzikli güldürüde usta oyuncular, izleyenleri gülmekten kırdı geçirdi. Oyuncular, sahneye ilk çıkışlarında Türk sineması ve tiyatrosuna damgasını vuran Kemal Sunal, Adile Naşit, Münir Özkul gibi isimlerin maskelerini yüzlerinde taşıdı. Güncel konulara ’göndermeleriyle’ güldürürken düşündüren oyunun sonunda izleyiciler, oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı.
Oyun öncesinde AKM Fuayesi’nde kokteyl verilirken, tiyatro oyunundan elde edilen gelirler, Antalya’daki engelli bireyler yararına harcanacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara MİT’ten 1940 tarihli "acele" ibareli şüpheli takibi belgesi paylaşıldı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) resmi sitesi üzerinden 1940 yılına ait Ankara’nın Ulus semtinde yabancı bir istihbarat şüphelisi hakkında üzerinde "acele" ibaresi bulunan bir belge paylaştı. Milli İstihbarat Teşkilatı, resmi sitesi üzerinden belge paylaşımlarına devam ediyor. Tarihe ışık tutmak amacıyla paylaşılan son belge ise yabancı bir istihbarat şüphelisinin Ankara’nın Ulus semtinde faaliyetlerinin açıklığa kavuşturulması amacıyla MAH Riyasetinden Ankara B Amirliğine 16 Ağustos 1940 tarihli talimat oldu. Paylaşılan belgede kimliği henüz tespit edilmeyen ve Rus veya Bulgar olduğu anlaşılan bir şahsın Ulus meydanındaki Tan kırtasiyesinden bir fotoğraf makinesi alması, aldığı fotoğraf makinesi ile yazı kopyası ve bunun büyütülmesinin nasıl olacağı hakkında bilgi edinmeye çalışmasının dikkati çektiği belirtiliyor. Belgede, şüpheli şahsın bir fotoğrafın büyütülerek çıkarılması için kullanılan agrandisman cihazı satın almak istemesi ve cihazın Tan kırtasiyesinde olmadığı bilgisi yer aldı. Şüphelinin yarın (17 Ağustos 1940) öğleden önce veya sonra kırtasiyeye gelip cihazı göreceği bilgisi de ayrıca belgede yer aldı. Kısa boylu ve sarışınca olan şüphelinin teşhisi ve kimliğinin tespiti lazım olduğu belirtilen belgede, şüphelinin aldığı fotoğraf makinesi ile almak istediği agrandisman cihazı ile neler yapmakta olduğu ve neler yapacağının tespitinin ehemmiyetine vurgu yapıldı. Karşı istihbarat çalışmaları MİT tarafından yayımlanan belgede karşı istihbarat çalışmaları hakkında bilgiler de yer alıyor. Belgede, şüphelinin teşhisi için kırtasiye sahiplerinden istifade etmenin şüphelinin takip edildiğini anlamasına yol açabileceği belirtiliyor. Ayrıca belgede bu sebeple mağazanın gizlice gözlenmesi ve mağaza çalışanlarından birinin dükkandan çıkarak agrandisman cihazını almak için gitmesi ile kırtasiyeye geri dönüşünün gözetilmesi ve o sırada Tan kırtasiyesinde bulunularak cihazı teslim alacak kısa boylu, sarışın şüphelinin peşini bırakmayarak kimliğini ve faaliyetlerini tespit etmeye gayret etme zarureti olduğu belirtiliyor. "Gizli istihbarat servislerinin karakteristik mesailerinden olan alametlerden ipucu temin ederek meseleyi aydınlatmanın Ankara merkezinin uyanık ve gayretli memurlarından beklenir" ifadeleri yer alan belgede, hiç olmazsa bu alışverişin zararlı maksatla yapılmadığının tespitinin başarı olduğu belirtildi ve icabına tevessül edilmesi rica edildi. Vatandaşlar paylaşılan belgeye MİT’in resmi sitesinde yer alan "Özel Koleksiyon" sekmesi altında bulunan "Belgeler" kısmından ulaşabiliyor.