YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 12:18

BAŞKAN DOĞAN ANKARA’DA ÖNEMLİ GÖRÜŞMELER YAPTI

A
A
A
BAŞKAN DOĞAN ANKARA’DA ÖNEMLİ GÖRÜŞMELER YAPTI

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Ankara’da önemli görüşmeler yaptı. Yoğun geçen Ankara temaslarıyla ilgili bilgi veren Başkan Doğan, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim ve Teknoloji Bakanlıklarında projelerimiz hakkında önemli görüşmeler yaptım. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndaki görüşmede İzmit’teki bisiklet yolu projesini ele aldık. İlk etabı tamamlanan 2. ve 3. etabın yapımı konusunda bakanlıkla görüş alış verişinde bulunduk ve bu konudaki resmi başvurumuzu yaptık” dedi.
Başkan Doğan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile yaptığı görüşmede İzmit Belediyesi’nin aile eğitimleri projesinin Türkiye’ye örnek olacağının gündeme geldiğini belirterek, “Bakan Hanıma, Cephanelik bölgesinde 40 dönümlük alan üzerine yapılacak Kadın Sosyal Yaşam Merkezi Projesi’nin son durumu hakkında bilgi aktardım. Türkiye ve Avrupa’da örnek olacak Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nin ihale aşamasında olduğunu söyleyerek desteklerinin devamını istedim. Bakan da projeyle yakından ilgilendiklerini ve her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Görüşmede ayrıca evlilik öncesi aile eğitimi ve evlilik sonrası ailelerin karşılaştığı sorunlar ve bunların çözümü ile ilgili çalışmalarımızı anlattım. Bu konudaki çalışmalarımızın Türkiye’ye örnek olabileceğini ifade ettim. Bakan Hanım bu projemizle de yakından ilgilendi” diye konuştu.
Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Kenan Bozgeyik ile de projeler konusunda detaylı bir görüşme yaptı.
Başkan Doğan, Ankara temaslarında Sanayi ve Bilim Bakanı Nihat Ergün ile de bir görüşme yaptığını görüşmede Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’ndeki üretim atölyeleri konusunda KOSGEB ile yapılacak ortak çalışma konusunu ele aldıklarını kaydetti. Başkan Doğan, “Bakan Bey, her zaman olduğu gibi bu konuda da üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade etti” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara MİT’ten 1940 tarihli "acele" ibareli şüpheli takibi belgesi paylaşıldı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) resmi sitesi üzerinden 1940 yılına ait Ankara’nın Ulus semtinde yabancı bir istihbarat şüphelisi hakkında üzerinde "acele" ibaresi bulunan bir belge paylaştı. Milli İstihbarat Teşkilatı, resmi sitesi üzerinden belge paylaşımlarına devam ediyor. Tarihe ışık tutmak amacıyla paylaşılan son belge ise yabancı bir istihbarat şüphelisinin Ankara’nın Ulus semtinde faaliyetlerinin açıklığa kavuşturulması amacıyla MAH Riyasetinden Ankara B Amirliğine 16 Ağustos 1940 tarihli talimat oldu. Paylaşılan belgede kimliği henüz tespit edilmeyen ve Rus veya Bulgar olduğu anlaşılan bir şahsın Ulus meydanındaki Tan kırtasiyesinden bir fotoğraf makinesi alması, aldığı fotoğraf makinesi ile yazı kopyası ve bunun büyütülmesinin nasıl olacağı hakkında bilgi edinmeye çalışmasının dikkati çektiği belirtiliyor. Belgede, şüpheli şahsın bir fotoğrafın büyütülerek çıkarılması için kullanılan agrandisman cihazı satın almak istemesi ve cihazın Tan kırtasiyesinde olmadığı bilgisi yer aldı. Şüphelinin yarın (17 Ağustos 1940) öğleden önce veya sonra kırtasiyeye gelip cihazı göreceği bilgisi de ayrıca belgede yer aldı. Kısa boylu ve sarışınca olan şüphelinin teşhisi ve kimliğinin tespiti lazım olduğu belirtilen belgede, şüphelinin aldığı fotoğraf makinesi ile almak istediği agrandisman cihazı ile neler yapmakta olduğu ve neler yapacağının tespitinin ehemmiyetine vurgu yapıldı. Karşı istihbarat çalışmaları MİT tarafından yayımlanan belgede karşı istihbarat çalışmaları hakkında bilgiler de yer alıyor. Belgede, şüphelinin teşhisi için kırtasiye sahiplerinden istifade etmenin şüphelinin takip edildiğini anlamasına yol açabileceği belirtiliyor. Ayrıca belgede bu sebeple mağazanın gizlice gözlenmesi ve mağaza çalışanlarından birinin dükkandan çıkarak agrandisman cihazını almak için gitmesi ile kırtasiyeye geri dönüşünün gözetilmesi ve o sırada Tan kırtasiyesinde bulunularak cihazı teslim alacak kısa boylu, sarışın şüphelinin peşini bırakmayarak kimliğini ve faaliyetlerini tespit etmeye gayret etme zarureti olduğu belirtiliyor. "Gizli istihbarat servislerinin karakteristik mesailerinden olan alametlerden ipucu temin ederek meseleyi aydınlatmanın Ankara merkezinin uyanık ve gayretli memurlarından beklenir" ifadeleri yer alan belgede, hiç olmazsa bu alışverişin zararlı maksatla yapılmadığının tespitinin başarı olduğu belirtildi ve icabına tevessül edilmesi rica edildi. Vatandaşlar paylaşılan belgeye MİT’in resmi sitesinde yer alan "Özel Koleksiyon" sekmesi altında bulunan "Belgeler" kısmından ulaşabiliyor.