YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 18:05

MHP MUĞLA MERKEZ İLÇEDE KOYUNCU GÜVEN TAZELEDİ

A
A
A
MHP MUĞLA MERKEZ İLÇEDE KOYUNCU GÜVEN TAZELEDİ

MHP Muğla Merkez İlçe Teşkilatı 8. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut İlçe Başkanı Bayram Koyuncu güven tazeledi.
Milliyetçi Hareket Parti (MHP) Muğla Merkez İlçe 8. Olağan Kongresi yapıldı. İl Özel İdaresi Salonu’nda gerçekleştirilen kongre, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, MYK üyesi Muğla eski Milletvekili Metin Ergun, İl Başkanı Mehmet Korkmaz, Ülkü Ocakları Başkanı Eren Akdeniz, ilçe başkanları, belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ve çok sayıda delege katıldı.
Kongrede divan başkanlığa Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan seçildi. Faaliyet raporunun okunmasının ardından adaylar delegelere sesledi. İlk olarak kürsüye gelen Ünal Yiğit, yönetilmeye değil hep birlikte yönetmeye talip olduklarını belirterek, “Bütün milliyetçi ve ülkücü kadrolarla birlik ve beraberlik içerisinde milliyetçi Muğla ve milliyetçi Türkiye için ben ve yönetim kurulu üyelerim bu göreve talibiz. Kim seçilirse seçilsin hiç şüphesiz MHP kazanacaktır” dedi.
Yeniden başkanlığına adaylığını koyan mevcut ilçe Başkanı Bayram Koyuncu ise milliyetçi hareketin, talan, teslimiyet ve baskı düzeninin egemen olduğu bugün, belki kırılan ama eğilmeyen, dimdik başın adı olduğunu vurguladı. Koyuncu, “Görevde olduğum süre boyunca bütün dava arkadaşlarıma eşit mesafede durdum. Partimizin gönül erleri ve ülkücülerin birlik ve beraberlik içinde başaramayacakları hiçbir şey olmadığını çok iyi biliyoruz. Bir sonraki kongremizi MHP’nin ve kadrolarının yönettiği daha müreffeh ve aydınlık bir Türkiye’de gerçekleştirmek dileği ile olağan kongremizin partimize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz da geçmiş yıllarda partilerinde görev yapanlara teşekkür ederek, “Partimizin yapılmakta olan kongreleri bizi ayrıştırmaya ve nifaka değil birleştirmeye, bir olmaya, birlikte olmaya vesile olmalıdır. Şimdiden yerel seçimlere hazırlanmalıyız” dedi.
Konuşmaların sonunda yapılan 400 delegeden 324 delegenin katıldığı oylamada Ünal Yiğit 155 oy alırken mevcut ilçe başkanı Bayram Koyuncu 169 oyla MHP Muğla Merkez İlçe Başkanlığına seçildi. Bayram Koyuncu’nun listesinde; Nail Teker, Bayram Korkmaz, Arif Demir, Ertan Kaçar, Metin Kanatoğlu, Şahin Karaca, Akın Baş, Hüseyin İlhan, Ümit Karataş, Mehmet Küçem, Necati Bakılan, Serkan Günüç, Ersan Adanır, Hasan Gencer, Bayram Dural, Süleyman Şenboğa, Güray Güler ve Kemal Ceylan bulunuyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da Mustafa Abi’den 576 saattir haber yok: Arama çalışmaları sürüyor Bursa’nın Mudanya ilçesinde 28 Kasım 2025 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan Mustafa Abi adlı vatandaş için başlatılan arama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kayıp ihbarının üzerinden yaklaşık 576 saat geçmesine rağmen Abi’ye ait herhangi bir ize ulaşılamadı. Daha önce de kayıp haberlerine konu olan Mustafa Abi (80) için Bursa İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Kayıp ihbarının ardından ilk 7 gün boyunca AFAD ve çok sayıda sivil toplum kuruluşuna bağlı arama kurtarma ekipleri de çalışmalara destek verdi. Ekipler, Mustafa Abi’nin kaybolduğu günden itibaren köy ve çevresinde yaklaşık 30-35 kilometrelik geniş bir alanı kapsayan çember içerisinde detaylı arama gerçekleştirdi. Ormanlık alanlar, kırsal bölgeler ve muhtemel geçiş güzergâhları tek tek taranmasına rağmen, şu ana kadar herhangi bir somut bulguya ulaşılamadı. Kayıp Mustafa Abi’nin eşi Ayla Abi, yaşadıkları belirsizliğin her geçen saat daha da ağırlaştığını belirterek, "576 saattir umutla bekliyoruz. Günlerdir evimizde huzur yok. Jandarma ekipleri ve köylülerimiz ellerinden geleni yapıyor ama hâlâ bir haber alamadık. Bu belirsizlik çok zor" ifadelerini kullandı. Aile, Mustafa Abi’yi gören ya da nerede olabileceğine dair bilgisi bulunan vatandaşların vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak bilgi vermelerini istedi.
İstanbul Başakşehir’de ödedikleri borcu, silahla gasp etmeye çalıştılar İstanbul’un Başakşehir ilçesinde, bir banka şubesi önünde yaşanan silahlı gasp girişiminin detayları ortaya çıktı. Polisin yaptığı çalışmada, parayı çeken iki kişinin borçlu oldukları firmanın çalışanına parayı teslim ettiği, ardından bu iki şahsın parayı verdikleri adamdan parayı silahla gasp etmeye çalıştığı ortaya çıktı. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 şüpheli adliyeye sevk edilecek. Olay, Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir banka şubesinin çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, A.Ö. (44), T.T. (41) ve F.P. (19) isimli şahıslar, bankadan para çektikleri sırada tanımadıkları şahıslar tarafından silah zoruyla gasba uğradıkları ihbarında bulundu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, konuya ilişkin detaylı bir inceleme yaptı. Yapılan çalışmada, olayın herhangi bir üçüncü tarafla ilgisi olmadığı, A.Ö. ve T.T.’nin F.P. isimli şahsın çalıştığı firma sahibine borcu olduğu gerekçesiyle bankaya giderek para çektikleri ve F.P.’ye teslim ettikleri belirlendi. Ardından T.T.’nin parayı alan F.P.’ye saldırarak onu darbettiği, bu sırada T.T.’nin arkadaşı A.Ö.’nün ise silahla rastgele havaya ateş açarak F.P.’nin banka önünde bulunan arkadaşlarının dağılmasını sağladığı anlaşıldı. Olayda yaralanan olmazken, havaya sıkılan kurşunlar park halindeki bir araca isabet etti. Polis olay yerindeki incelemenin ardından kısa sürede A.Ö.’yü kullandığı silahla birlikte, ayrıca T.T. ile F.P.’yi de yakalayarak gözaltına aldı. F.P., emniyette verdiği ifadede, olay yerinde silah zoruyla üçüncü bir tarafın saldırısına uğramış gibi ifade verdiğini itiraf etti. Emniyetteki sorgusunun ardından F.P. savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. A.Ö. ve T.T. ise "6136 SKM", "Suç Uydurma", "Nitelikli Yağma" ve "Mala Zarar Verme" suçlarından yarın adliyeye sevk edilecek.