POLİTİKA - 02 Mart 2012 Cuma 13:14

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ VURAL, TL`NİN SİMGESİNİ ELEŞTİRDİ

A
A
A
MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ VURAL, TL`NİN SİMGESİNİ ELEŞTİRDİ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türk Lirası’nın simgesi belirlenirken vatandaşa sorulmamasını eleştirerek, "Zannedersin, beyefendiler toplanmışlar kendi şirketlerine simge arıyorlar. Böyle bir yöntem olabilir mi? Toplumun herhalde kullanacağı Türk Lirası’nın simgesi konusunda söyleyecek iki lafı vardır" dedi.
Vural, Meclis’te gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Türk Lirası’nın simgesini nasıl bulduğuna ilişkin bir soru üzerine Vural, simgenin millete sorulmamasını eleştirdi. "Şirketinin simgesini mi belirliyorsun?" diye soran Vural, bu konunu medya gündemine getirilmemesini de eleştirdi. Vural, "Zannedersin, beyefendiler toplanmışlar kendi şirketlerine simge arıyorlar. Böyle bir yöntem olabilir mi? Yöntemi son derece uygun olmayan, vatandaşı dışlayan, toplumun herhalde kullanacağı Türk Lirası’nın simgesi
konusunda söyleyecek iki lafı vardır ya" diye konuştu.
"UCUBEYE BENZİYOR"
Simgenin Ermenistan para birimi Dram’ın simgesine benzediğini de belirten Vural, "Asıl sorgulanması gereken şu soruyu sormanızı istirham ediyorum; beyefendi, sen kendi şirketinin logosunu mu belirliyorsun, Merkez Bankası’nın logosunu mu belirliyorsun? Gel, alternatifleri koy, medya kampanya başlatsın, vatandaş iştirak etsin, hangisi daha iyi olabilir diye bir fikir alın, o fikirden sonra değerlendirme yapın. Bence ’ucube’. Ne anlam yüklerseniz yükleyin. Birçok anlam yüklüyorlar ama gerçekten bir ucubeye
benziyor. Hele hele başka yerlerden kopya çekilmiş gibi bir algı yaratması bile bunun Türk Lirası’nı temsil etmekten çok uzak olduğunu ortaya koyuyor bence" şeklinde konuştu.
’Ekonomiye katkısı olur mu sizce?’ şeklindeki soruya ise Vural, "Eğer bu simgeden hareketle bir beklentileri varsa pes doğrusu diyorum" karşılığını verdi.
AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün durumuyla ilgili TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in görüş sorması durumunda Adalet ve Anayasa Karma Komisyonu’nun karar vereceğine ilişkin haberlerin sorulması üzerine de Vural, şunları kaydetti:
"Fikir sorarsa, sormazsa Başbakan’a sorsunlar en iyisi. Başbakan’a sormuş ya. Bu TL’nin simgesinde son sözü kim söyledi. Yani Türkiye’de artık tek adam yönetimi var; dolayısıyla patronlar kulübüne dil uzatıyor, çünkü kendisi baş patron olduğu için Artık baş patrona sormak lazım."
Vural, Hakan Şükür’ün milletvekilliğinin düşüp düşemeyeceğinin sorulması üzerine de, "Zannetmiyorum. Onunla ilgili zannederim bir etik karar alınacaktır" dedi.
Şahsi görüşünün sorulması üzerine ise Vural, "Bence doğru değil. Milletin vekili olmak için geldi, yorumcu olmak için gelmedi herhalde. Milletin vekiliyse, milletvekilliği yapmasını bence ona oy veren insanlar da onu istiyordur" diye konuştu.
Hakan Şükür’ün, milletin vekili olmak yerine spor yorumcusu olmayı tercih ettiğini de belirten Vural, "Bence önünü açmakta fayda var" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Aydın’da ’Demokrasi ve Însan’ dersi Bir dizi program ve etkinlik için Aydın’a gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nde düzenlenen özel programda Aydın’daki bir grup öğrenciye ‘Demokrasi ve İnsan’ konulu ders verdi. Yıllar sonra öğrencilerin karşısına geçip ders veren Bakan Tekin, yaklaşık 1 saatlik gecikme ile başladığı programına öğrencilerden helallik isteyerek başladı. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen programda Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Lisesi, Aydın Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Aydın Fen Lisesi ve Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi’nden seçilen öğrenciler ‘Demokrasi ve İnsan Dersi’ni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in anlatımı ile dinledi. Dersine; yasama, yürütme ve yargı sistemini anlatarak başlayan Bakan Tekin, Türkiye’de demokrasinin 1878’de başladığını ancak Adnan Menderes Dönemi’nde yaşananların demokrasiyle bağdaşmadığını belirterek, "Bizde demokrasi tartışması bize bu konuda akıl verenlerden çok önce 1878 de başlamıştır" dedi. "Nisan ayını Milli Egemenlik ve Demokrasi Ayı ilan ettik" Demokrasi ve milli egemenlik tarihi bakımından Nisan ayını önemsediklerini ve bu nedenle bu ayı ‘Milli Egemenlik ve Demokrasi Ayı’ ilan ettiklerini kaydeden Bakan Tekin, Demokrasi Müzesi’nde verdiği dersinde demokrasi şehidi Aydınlı Başvekil Adnan Menderes’in siyasi hayatı ve o dönemde yaşananlardan bazı kesitlere yer verdi. Adnan Menderes’in içinde siyasete başladığı CHP’nin takip ettiği politikayı, ülke çıkarları adına beğenmeyerek Celal Bayar ile Demokrat Parti’yi kurduğunu belirten Tekin, Türkiye’de birden fazla siyasi partinin katıldığı ilk seçimde açık oy kullanılıp gizli sayım yapılan günleri anlattı. 27 Mayıs 1960’da halkın iradesi yok sayılarak yapılan darbeden de kısaca söz eden Bakan Tekin, millet iradesi ve demokrasinin önemine değindi. Dersin sonunda Bakan Tekin, öğrencilerin sorularını cevapladı. Türkiye’deki eğitim sistemi ülkemizin dünyadaki durumu hakkında da bilgiler veren Tekin, artık beceri odaklı bir eğitime odaklanıldığını kaydetti. "350 bin sınıftan 750 bin sınıfa geldik" Türkiye’nin 2002 yılındaki sınıf sayısının 350 bin civarında, öğretmen sayısının 500 bin civarında olduğunu geride kalan süreçte bu sınıfların yaklaşık 150 binin deprem veya çeşitli nedenlerle yok olduğunu belirten Tekin, "Bugün gelinen noktada 750 bin sınıf 1 milyon 250 bin öğretmen ile eğitim devam ediyor" dedi. Bakan Tekin, "Eskiden bilgiyi erişmek için tek enstrüman okul idi. O zaman bizim sistem bunun üzerine kurulu idi. Artık bilgi vermek değil beceri temelli bilginin hayata dönüştürüldüğü bir sistem önem kazandı. Beceri odaklı eğitim müfredatına geçtik. Türkiye’de 75 bin okulumuz var. Kararları alırken aldığımız kararın yan etkilerini de düşünerek alıyoruz" dedi. Program sonunda Bakan Tekin’e Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni tarafından anlık olarak çizilen bir portre hediye edildi.