GENEL - 03 Mart 2012 Cumartesi 13:02

ANTALYALI GAZETECİYE İSTANBUL`DA TRAFİK CEZASI

A
A
A
ANTALYALI GAZETECİYE İSTANBUL`DA TRAFİK CEZASI

2008 yılında İstanbul’a hiç gitmeyen Akşam gazetesinin Antalya muhabirine, trafikte bile olmayan bir araç plakasının işlediği suçtan dolayı 170 lira ceza kesildi. Cezadan dört yıl sonra haberdar olan Gazeteci Mustafa Kozak’ın, borcun faiziyle birlikte ödenmesi için Antalya’daki evine tebligat gönderildi.
Kozak’ın ev adresine gönderilen tebligatta, Gelir İdaresi Başkanlığının bilgi işlem kayıtlarında ödenmemiş vergi borcu olduğu belirtildi. Borcun kısa sürede ödenmesi, aksi takdirde icra takibi başlatılacağı kaydedildi. Bunun üzerine elindeki tebligatla ilgili bilgi almak için Antalya Vergi Dairesi Başkanlığına müracaat eden Kozak’ın borç dökümü çıkartıldı. Yapılan sorgulama sonunda borcun İstanbul’daki Nakil Vasıta Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne ödenmesi gereken 9085 kodlu 2008 yılına ait 170 liralık trafik
cezası borcu olduğu belirtildi. Bu borcun 34 BH 0916 plakalı araca kesilen cezadan kaynaklandığı ve 340 TL’lik faiz borcu olduğu belirtilip ödenmesi talep edildi. Ancak Mustafa Kozak, bu plakalı bir aracının olmadığını ve 2008 yılında İstanbul’a hiç gitmediğini söyledi. Yapılan araştırmada ise şu anda trafiğe kayıtlı bu plakada bir araç olmadığı da ortaya çıktı. Kozak’a, İstanbul’daki Nakil Vasıta Vergi Dairesi’ne başvurması istendi. Kozak, telefon numaralarından vergi dairesine ulaşmayı başaramayınca,
Maliye Bakanlığı’ndan bilgi istedi. Maliye Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği ise konunun Gelir İdaresi Başkanlığına bildirildiğine ilişkin bir yanıt gönderdi. Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı ise bu konunun kendileri ile ilgisi olmadığını belirterek, verilen dilekçeyi bile kabul etmedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Gaziantep’ten bisikleti ile Türkiye turuna çıktı Gaziantep’te aşçı olarak çalışan Harun Reşit Kuzu, iş yerinden 1 ay aldığı izin sonrası bisiklet ile Türkiye turuna çıkarak Konya’nın Karapınar ilçesine ulaştı. Gaziantep’te yaşayan Harun Reşit Kuzu, bisikleti ile Türkiye turu için yola çıktı. Günde en az 5 saat pedal çeviren Kuzu, Karapınar’a ulaştı ve burada kamp yaptı. 10 yıldır Gaziantep’te aşçılık yaptığını belirten Harun Reşit Kuzu, uzun zamandır hayalinde olan bisiklet ile Türkiye turu için iş yerinden izin alarak 1 ay boyunca bisiklet ile gezeceğini söyledi. Depremi de yaşadıktan sonra bu isteğinin arttığını belirten 32 yaşındaki Kuzu, "Çoğu zaman ülkemizi gezmeye gelen yabancı turistleri görüyordum. Dünyanın bir ucundan ülkemizin güzelliklerini görmeye geliyorlar. Biz ise bu cennet vatanı gezemiyoruz diye düşünmüştüm. Bisiklete çocukluktan beri ilgim vardı. Karar verip ülkemizi gezeceğim” dedi. Günde 5-6 saat pedal çevirdiğini belirten Harun Reşat Kuzu, "İstediğim yerde durup istediğim yerleri geziyorum. Gittiğim her yerde özellikle çocuklar beni yabancı turist zannedip yabancı dil ile konuşmaya çalışıyorlar. Türk olduğumu görünce kahkahalara boğuluyorlar. Türkiye’de o kadar gezip görülmesi gereken yer var ki muhteşem bir doğası ve tarihi var. Bunları gezmekten çok mutluyum. 1 ay süresince ne kadar gezebilirsem gezeceğim. Bazen misafir edenler oluyor bazen çadırımda kalıyorum. Ama çok keyif alıyorum. Karapınar’da çok güzel bir yer Meke Gölü, Acıgöl ve tarihi yerler insanı mutlu ediyor. Ülkemizin değerini bilmeliyiz. Bu gezimde daha iyi anladım. Herkesi ülkemizin güzelliklerini görmeye davet ediyorum. Asla pişman olmayacaklar" diye konuştu.