YEREL HABERLER - 05 Mart 2012 Pazartesi 15:18

ADANA`DAKİ `POLİSLİK` EĞİTİMİ

A
A
A
ADANA`DAKİ `POLİSLİK` EĞİTİMİ

Adana Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Nuri Ateş, sadece teorik eğitim veren bir kurum olmadıklarını, polislik eğitimi alan gençleri aynı zamanda da her yönüyle hayata hazırladıklarını söyledi.
2011 yılında ’birinci sınıf emniyet müdürü’ olarak terfi eden ve 21 Aralık 2011 tarihinde Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevine atanan Ateş, çalışmalarını sürdürüyor. İhlas Haber Ajansı (İHA) Adana Bölge Müdürü Adnan Kulak, Nuri Ateş’i makamında ziyaret ederek görüş alış-verişinde bulundu. Burada konuşan Kulak, Adana’nın kozmopolit bir kent olduğuna dikkat çekerek, böylesine önemli bir kentte polis olarak görev yapmanın, önemli bir sorumluluk olduğuna dikkat çekti ve yeni görevinde Ateş’e başarılar diledi.
Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Nuri Ateş, Adana’ya gelmeden önce kentle ilgili araştırma yaptığını ve buradaki kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra gazetecilerle de bir ön tanışma yaptığını anlattı. Adana’da çok sıcak karşılandığını, şu anda da çok iyi bir çalışma ortamı olmasının yanında alanında başarılı ve deneyim sahibi meslektaşlara sahip olduğunu dile getiren Ateş, şu anda Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksekokulu bünyesindeyse 245’si ikinci sınıf olmak üzere 470 öğrencinin polislik eğitimi aldığı bilgisini de verdi.
Yüksekokul bünyesinde eğitim alan polis adaylarına, sadece mesleki eğitim vermediklerini, aynı zamanda onları hayata hazırladıklarını kaydeden Ateş, “Buradaki gençlerimize teorik eğitimlerin yanında uygulamalı eğitimler de veriyoruz. Onların mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmeleri için gereken ortamı oluştururken, başta hukuk olmak üzere çeşitli alanlarda da uzmanlaşmalarını sağlıyoruz. Burası sadece teorik eğitimin verilip, kitapların okunduğu bir kurum olmanın da ötesinde gençlerimizi her yönüyle hayata hazırlayan bir okul kimliğine bürünüyor. Biz de bunun çabası içindeyiz. Ortaya konulan çalışmalarda da önemli mesafeler aldık” dedi. Konuşmaların ardından Nuri Ateş, kaleme almış olduğu; ’Aile Polisi’ başlıklı kitabını İHA Bölge Müdürü Adnan Kulak için imzalayarak, kendisine hediye etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Aydın’da ’Demokrasi ve Însan’ dersi Bir dizi program ve etkinlik için Aydın’a gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nde düzenlenen özel programda Aydın’daki bir grup öğrenciye ‘Demokrasi ve İnsan’ konulu ders verdi. Yıllar sonra öğrencilerin karşısına geçip ders veren Bakan Tekin, yaklaşık 1 saatlik gecikme ile başladığı programına öğrencilerden helallik isteyerek başladı. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen programda Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Lisesi, Aydın Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Aydın Fen Lisesi ve Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi’nden seçilen öğrenciler ‘Demokrasi ve İnsan Dersi’ni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in anlatımı ile dinledi. Dersine; yasama, yürütme ve yargı sistemini anlatarak başlayan Bakan Tekin, Türkiye’de demokrasinin 1878’de başladığını ancak Adnan Menderes Dönemi’nde yaşananların demokrasiyle bağdaşmadığını belirterek, "Bizde demokrasi tartışması bize bu konuda akıl verenlerden çok önce 1878 de başlamıştır" dedi. "Nisan ayını Milli Egemenlik ve Demokrasi Ayı ilan ettik" Demokrasi ve milli egemenlik tarihi bakımından Nisan ayını önemsediklerini ve bu nedenle bu ayı ‘Milli Egemenlik ve Demokrasi Ayı’ ilan ettiklerini kaydeden Bakan Tekin, Demokrasi Müzesi’nde verdiği dersinde demokrasi şehidi Aydınlı Başvekil Adnan Menderes’in siyasi hayatı ve o dönemde yaşananlardan bazı kesitlere yer verdi. Adnan Menderes’in içinde siyasete başladığı CHP’nin takip ettiği politikayı, ülke çıkarları adına beğenmeyerek Celal Bayar ile Demokrat Parti’yi kurduğunu belirten Tekin, Türkiye’de birden fazla siyasi partinin katıldığı ilk seçimde açık oy kullanılıp gizli sayım yapılan günleri anlattı. 27 Mayıs 1960’da halkın iradesi yok sayılarak yapılan darbeden de kısaca söz eden Bakan Tekin, millet iradesi ve demokrasinin önemine değindi. Dersin sonunda Bakan Tekin, öğrencilerin sorularını cevapladı. Türkiye’deki eğitim sistemi ülkemizin dünyadaki durumu hakkında da bilgiler veren Tekin, artık beceri odaklı bir eğitime odaklanıldığını kaydetti. "350 bin sınıftan 750 bin sınıfa geldik" Türkiye’nin 2002 yılındaki sınıf sayısının 350 bin civarında, öğretmen sayısının 500 bin civarında olduğunu geride kalan süreçte bu sınıfların yaklaşık 150 binin deprem veya çeşitli nedenlerle yok olduğunu belirten Tekin, "Bugün gelinen noktada 750 bin sınıf 1 milyon 250 bin öğretmen ile eğitim devam ediyor" dedi. Bakan Tekin, "Eskiden bilgiyi erişmek için tek enstrüman okul idi. O zaman bizim sistem bunun üzerine kurulu idi. Artık bilgi vermek değil beceri temelli bilginin hayata dönüştürüldüğü bir sistem önem kazandı. Beceri odaklı eğitim müfredatına geçtik. Türkiye’de 75 bin okulumuz var. Kararları alırken aldığımız kararın yan etkilerini de düşünerek alıyoruz" dedi. Program sonunda Bakan Tekin’e Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni tarafından anlık olarak çizilen bir portre hediye edildi.