YEREL HABERLER - 06 Mart 2012 Salı 10:05

NEÜ REKTÖRÜ PROF. DR. FİLİZ KILIÇ;

A
A
A
NEÜ REKTÖRÜ PROF. DR. FİLİZ KILIÇ;

İstanbul Nevşehirliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin kuruluşunun 50’inci yıl dönümü dolayısıyla Nevşehir’de düzenlenen kaynaşma gecesinde konuşan Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir’in geleceğinin üniversitede olduğunu söyledi.
Avanos Belediyesinin ev sahipliğinde Avanos Han Restaurant’ta gerçekleştirilen kaynaşma gecesine Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şaşırmaz, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Gurulkan, Nevşehir Eski Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyon Başkanı Mehmet Elkatmış, İstanbul Nevşehirliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aşiret Dalcı ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşu başkanları ve üyeleri, Nevşehir ve İstanbul’da yaşayan Nevşehirli iş adamlarının yanı sıra yoğun bir katılım oldu.
İstanbul Nevşehirliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ’50. Yılda Birlik Bizim, Güç Bizim, Nevşehir Kaynaşma Yemeği’ adı altında düzenlenen gecede birlik ve beraberlik mesajları verildi.
İstanbul’da yaşayan Nevşehirli iş adamlarının Nevşehir’e yatırımlar yapmalarına yönelik bir çok projelerinin olduğunu belirten, birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu söyleyen İstanbul Nevşehirliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aşiret Dalcı "Bu gönül yolunda bizlerle birlikte olan sizlerle birlikte 1962’de kurulan derneğimizin bugün 50. yılını kutluyoruz. Kuruluşundan bugüne kadar bize göre Nevşehir’e damga vuran, Nevşehir Üniversitesinin hayatiyet kazanmasında çok büyük emekler veren İstanbul Nevşehirliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak bizler sosyal, kültürel, ekonomik yapılanma adına, birlik ve beraberlik adına bir takım çalışmalar yapıyoruz. Bunların en önemlisi de Türkiye’de başarılı olmuş, dereceler elde etmiş öğrencilerimize burs veriyoruz. Bunun yanında İstanbul’da kaybolmaya yüz tutmuş değerlerin bir araya getirilmesi, ortak paydada susamışlığın, özlemlerin giderilmesi adına biz, Nevşehirli hemşerilerimizin bir araya gelmesinde bir takım etkinlikler yaparak buluşmaları gayretleri içerisindeyiz. Nevşehir İstanbullular Derneği bugün 50’inci yılını idrak ediyor. Ne mutlu ki kuruluşundan bugüne kadar belirli evreleri aşarak, sosyal, kültürel, ekonomik yaptırımları ortaya koyarak devamlığını sağlamış bir derneğin bugünkü bireyleriyiz. Bizler de bu bayrağı aldıktan sonra, kendi yönetim anlayışımızla, yeni bir sloganla ’Birlik bizim, güç bizim’ anlayışıyla, paylaşmak ve sevmek misyonuyla bu açılımı İstanbul -Nevşehir, İstanbul tüm Türkiye, İstanbul tüm Osmanlı Coğrafyası ve Türk dünyasıyla pekiştirmek, olgunlaştırmak amacıyla bir takım çalışmalara girdik. Nevşehir derneği İstanbul’da yaptıklarının yanında, Nevşehir’de de bir takım çalışmalar yapmak üzere, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, valilik, belediyeler, rektörlük ve diğerleriyle birlikte bir takım çalışmalar yapmak için birlik ve beraberlik içerisinde birlik ve beraberliğimizin gücünü ortaya koyacağız. Nevşehir’in geleceğiyle ilgili birçok projelerimiz var. İstanbul’dan göç eden iş adamlarımızın Nevşehir’e yatırım yapmaları, burada yaşayan insanlarımızın refah düzeyini arttırmak için, hep birlikte kucaklaşarak, birbirimizi severek hayırlı işler yapmak için yola çıktık. En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. İnşallah hep birlikte büyük şeyler yapacağız." dedi.
Gerek ekonomik açıdan, gerekse kültürel ve sosyal açıdan Nevşehir Üniversitesinin daha güçlü olması halinde, Nevşehir’in de bir o kadar güçlü olacağının ve Nevşehir’in geleceğinin üniversitede olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ise, "Nevşehir Üniversitesi 2007 yılında kuruldu ve o döneme kadar da büyük emekler verildi. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üniversitemiz kurulduktan sonra bu bayrağı bizler devralarak, oluşturduğumuz ekiple, arkadaşlarımızla bu bayrağı en iyi seviyelere çıkarmak için çalışıyoruz. 2008 yılında 2010 öğrenci varken bu sayı dört katına çıkarak bugün üniversitemizde 8 bin öğrencimiz oldu. Bunun yanında hoca sayımız ve personel sayımızda da büyük artışlar oldu. Bizler değişik kültür yapısıyla birlikte büyük bir aileliyiz. Bu öğrencilerimizden İstanbul, Ankara, İzmir ve birçok yerden gelen öğrencimiz var. Bizim bu büyük aileyle birlikte Nevşehir ekonomisine büyük katkılarımız olduğu gibi, bizim için en önemlisi Nevşehir’in hayatına sosyal ve kültürel olarak da sağladığımız katkılardır. Sizlerin sayesinde ve desteğiyle Üniversitemiz şu anda çok iyi gelişme gösteriyor. Ama geçen hafta itibariyle Türkiye’de 172’nci üniversite kurulmuş durumda ve üniversitenin olmadığı yer kalmadı. Hemen yakın vilayetlerimize baktığımızda üniversite olarak çok güçlü rakiplerimiz var. Benim en büyük arzum ve gönlümden geçen çok kısa sürede bu hızlı gelişimimizi sizlerinde desteğiyle daha hızlı bir şekilde gerçekleştirerek bu 172 üniversite içinde çok daha iyi yerlere gelebilmek. Nevşehir’in geleceği tarımda ve turizmde olduğu gibi, Nevşehir’in geleceği üniversitede. Gerek ekonomik açıdan, gerekse kültürel ve sosyal açıdan üniversitemiz ne kadar güçlü olursa Nevşehir o kadar güçlü olur. Biz üniversite olarak turizm sektörüne de ara elemanlar yetiştirmek, eğitimciler yetiştirmek için çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Biz Nevşehir’in geleceğinin bacasız sanayi olarak nitelendirdiğimiz tarımda, turizmde ve üniversite de olduğunu görüyoruz." diye konuştu.
Nevşehir’in her alanda gelişebilmesi için birlik ve beraberliğin önemine değinen Vali Abdurrahman Savaş,"Nevşehir Derneği gibi bütün sivil toplum örgütleri bir bütün olarak değerlendirilmeli. Birlik ve bütünlük ancak bu şekilde sağlanabilir. Nevşehir için de İstanbul, Ankara gibi birçok ilde bulunan hemşerilerimizin ve sivil toplum örgütlerinin birliktelik içinde olması gerekir. Memnuniyetle söyleyebilirim ki, Nevşehir’in çıkarı için bugüne kadar bu birlikteliği bozacak kişi ve kurum görmedim. Ekonomik faaliyetler, sanat, kültür gibi konularda Aksaray, Kayseri, Niğde gibi kendimize yakın illerle yarışırken biz aslında pastayı büyüterek yarışıyoruz. Aslında biz onların pastasını almak yerine tarımda, ihracatta ve diğer konuda hesaplarımızı ortaya koyuyoruz. Bizler il olarak uzlaşma halinde veya çoğunluğun uzlaştığı alanda diğerlerinin de onlara uyarak demokratik bir anlayışla arayış içerisinde olmalıyız. Şu anda sizin buradaki varlığınız, burada bir araya gelmeniz büyük bir adım" diye kaydetti.
Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile iş adamlarının da söz aldığı ve toplu halde hatıra fotoğraflarının çekildiği kaynaşma gecesinin sonunda İstanbul’dan gelen Nevşehirli iş adamları ve beraberindekiler Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç tarafından üniversite Sebahat ve Erol Toksöz Uygulama Oteli’nde misafir edilerek kendilerine sabah kahvaltısı verildi. Kahvaltıya Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Rektör Danışmanı Özden Taşğın, iş adamı Musa Ertaş ve Nevşehir Özel Organize Sanayi Başkanı İlhan Kahraman katıldı.
İstanbul’dan gelen Nevşehirli iş adamları ve beraberindekiler daha sonra Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş tarafından Topuzlu Han’da verilen öğle yemeğine katıldıktan sonra Nevşehir’den ayrıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Meclis üyesini sıkıştırıp, aracı yumrukladı… O anlar kamerada Bursa’da Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Özlem Bodur, trafikte yol verme tartışması sonrası saldırıya uğradı. İddiaya göre yol vermediği gerekçesiyle öfkelenen şüpheli sürücü, Bodur’u takip ederek aracına saldırdı. O anlar kameraya yansırken, şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, Hamitler Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde seyir halinde olan Özlem Bodur, yol verme meselesi nedeniyle tanımadığı bir sürücünün tepkisiyle karşılaştı. İddiaya göre şüpheli sürücü, bu nedenle trafikte Bodur’u sıkıştırarak sinkaflı el hareketlerinde bulundu. Sıkıştırma nedeniyle durmak zorunda kalan Bodur, bu sırada araçtan inen şahıs A.G.’nin saldırısına uğradı. Şüpheli önce aracın aynasını kırdı, ardından araca yumruk atıp olay yerinden uzaklaştı. O anlar kameraya yansırken, şüphelinin "Seninle görüşeceğiz, seni öldürürüm" şeklinde tehditlerde bulunduğu iddia edildi. Olay sonrası polis merkezine başvuran Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Özlem Bodur, maddi zarar oluşmadığını ancak hakaret ve tehditlere maruz kaldığını belirterek şikâyetçi oldu. Yapılan araştırmada söz konusu aracın sahibinin A.G. olduğu tespit edildi. Şüpheli A.G.’nin ifadesinde suçlamaların bir kısmını kabul ettiği öğrenildi. Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda adliyeye sevk edilen şüpheli A.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, olayın ardından AK Parti ve MHP’li milletvekillerinden ve Meclis üyelerinden Özlem Bodur’a destek mesajları geldi. Milletvekilleri, trafikte şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak sürecin yakından takip edileceğini ifade etti.
Aydın Bir kişinin öldüğü kaçak define olayında 1 tutuklama Aydın’ın Efeler ilçesinde iddiaya göre define aramak için kaçak kazı yaparken girdiği tünelde mahsur kalan şahıs ekiplerin saatler süren arama çalışmasının ardından ölü olarak bulunurken, tünelin dışında bekleyen diğer şahıs ise jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, sabaha karşı Kalfaköy Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, define aramak için kaçak kazı yaptıkları iddia edilen şahıslardan biri açtıkları tünele girdi. Dışarıda kalan T.Y. (44) içerideki Sezer Ayhan (32) isimli arkadaşından uzun süre haber alamayınca durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, AFAD, UMKE, Jandarma Arama Kurtarma Ekibi (JAK) yönlendirildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler tünel içerisindeki Ayhan’a ulaşmak için çalışma başlattı. Yaklaşık 20 metre uzunluğundaki tünelin uzun ve dar olması ekiplerin çalışmalarını güçleştirirken, saatler süren kurtarma çalışmalarının ardından Ayhan ölü olarak bulundu. İzmir İl Afet Müdürlüğü’nden getirilen temiz hava besleme sistemi ile mahsur kaldığı tünelden ölü olarak çıkarılan Ayhan’ın cansız bedeni hastane morguna kaldırılırken, kesin ölüm nedeni yapılacak olan otopsinin ardından belli olacak. Tutuklandı Tünel dışında kalan T.Y. isimli şahıs jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen T.Y. çıkartıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İstanbul Emre Belözoğlu: "Minimum 7-8 oyuncuyla beraber değişmesi gereken bir takımımız var" Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, minimum 7-8 transfer yapılması gerektiğini söyledi. Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Kasımpaşa deplasmanda oynadığı Galatasaray’a 3-0’lık skorla yenildi. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, "Galatasaray’a karşı yapabileceğimiz net bir şekilde detaylandırdığımız yerler vardı. Oyunu tutmak adına bence elinden geldiğince uygulamaya çalışan bir oyuncu grubum var. Oyunu 1-0 tuttuk. Galatasaray geçiş yaparken, topu kaptırdığınızda geçişe geçişte güçlü bir takım. Set hücumunda güçlü bir takım. İki tarafı da çok iyi oynayabilen bir takım. Bunun hazırlığını yapmıştık. 1-0 giderken 65-70’te hamle yaptık. Hamlenin karşılığında da biraz daha cüretkar oynamaya çalıştık. Böyle olunca da biraz daha onların daha rahat alan bulmasını vesile oldu. Hücum anlamında isteklerimizi yapamadık. Defans anlamında belli alanlarda Galatasaray’ı sıkıştırdık. Oyuncularımın isteğini, arzusunu görebiliyorum. Devreyle beraber değişmemiz gerekiyor. Kasımpaşa ilk defa sahasında maç kazanmadan devreyi bitirdi. O yüzden takımımızda değişim kaçınılmaz gibi duruyor. Hemen yarından itibaren 3 gün antrenman yapacağız. 2 Ocak’ta kampa gideceğiz. Minimum 7-8 oyuncuyla beraber değişmesi gereken bir takımımız var. İnşallah bunu yaparız" diye konuştu. Gelmeden önce kadroyla ilgili ekibiyle değerlendirme yaptığını ifade eden Belözoğlu, "Buna rağmen en iyisini yapmak için buradayız. Kadroyu güçlendireceğimizi düşündüğümüz bir devre arası var. Bence Kasımpaşa’nın bunu yapması gerekiyor. Kerem (Demirbay) iyi bir oyuncu. İsmi geçen oyunculardan biri de o. Topu tutmada, yönlendirmede o benim istediğim oyunu ortaya çıkabilecek bu tarz oyunculara ihtiyaç var gibi görünüyor. Ceyhun Bey’le görüştük, başkanlarımızla görüştük. Takımın güçlenmesi adına bir şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum. 17 maçın minimum 8-9 galibiyet çıkarabilecek bir takım inşa edeceğiz. Şikayet edecek durumda değilim. Şikayet etmemeliyim bu kadroya geldiysem. Bugün planlarımızın bazıları tuttu, bazıları tutmadı. Karşımıza güçlü bir takım vardı" şeklinde konuştu. "Elimde peynir, domates varken, kimse benden sucuklu ya da sosisli pizza beklememeli" Elindeki kadroyla iyi işler çıkarmaya çalıştığını vurgulayan Emre Belözoğlu, "Elindeki malzemeyle en iyi lezzeti çıkarabilecek oyunu yapmak durumundayım. Elimde peynir, domates varken, ben sadece peynirli domatesli en güzel pizzayı yapmalıyım. Kimse benden sucuklu ya da sosisli pizza beklememeli. Bu işin gerçeği budur. Teknik adamlar bir şeyleri konuşurken biraz daha gerçekçi yaklaşmalılar. Ben burada elimdeki mevcutla bile en iyi neyi yapabilirim, bunun derdindeyim. Ofansif anlamda kesinlikle değişmemiz gereken, gelişmemiz gereken yerler var" ifadelerini kullandı. Her çalıştırdığı takımın kendisine tecrübe olduğunu aktaran Belözoğlu, "Elimizdeki güce göre en lezzetlisini yapmak zorundasınız. Ankaragücü’yle yaşadığımız süreç tamamen bence hakemlerin organize ettiği bir süreçti. Antalyaspor, geçen sene bence yine ligin en sıkıntılı kadrolarından bir tanesiydi ama bence iyi iş çıkardık. Lige çok iyi başladık. 4 maçta 9 puan aldık. Camia mutsuz, 4 maçın 4’ünü de kazanmamız gerekiyor diyorlardı. Ben o yüzden bıraktım. Çünkü bazen ülkede gerçeklerle karşılaşmak istemeyen bir grupla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Gerçekçi bakacağız. Bunları tecrübe olarak görüyoruz. Teknik adamlık kariyerimde iyi de gitse kötü de gitse hedeflerimden vazgeçmeden yoluma devam edeceğim. Bu bir tecrübe. Hep böyle bakarım" diyerek sözlerini tamamladı.