YEREL HABERLER - 06 Mart 2012 Salı 15:35

İL GENEL MECLİSİ TOPLANTISI MART DÖNEMİ TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

A
A
A
İL GENEL MECLİSİ TOPLANTISI MART DÖNEMİ TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

Erzurum İl Genel Meclisi Mart dönemi toplantılarına bugün de devam edildi. İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda imar ve Bayındırlık komisyonu raporu görüşüldü.
Mecliste Erzurum’un Narman İlçesi Koçkaya Köyü Ardınçlık Mevkiinde mülkiyeti Isısan San. Tic. Ltd. Şirketi’ne ait yerde yapılması planlanan 60 tonluk patlayıcı madde deposu için mevzii imar planı yapılması yönündeki talebiyle ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapora göre talep mevzuata uygun olmadığı gerekçesiyle kabul edilmedi.
Toplantıda ayrıca Şenkaya İlçesi’nde içkili bölge yer tespitinin yapılması konusunda İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşülerek karara bağlandı. Konuya ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyon Üyesi Necmettin Özkaya raporunu sundu. Kabul edilen rapor ile Hoş ile Avşar köylerinin sınırlarından yaklaşık 300 metre uzak olan yerlere mekan açma izni verildi.
Diğer meclis gündeminde konuşulup karara bağlanan konular ise şunlardı. Erzurum’un Yakutiye İlçesi Akdağ Köyü sınırları içerisinde bulunan 172 parsel numaralı taşınmaz için mevzii imar planı ve Dumlu Enerji Elektrik Üretim Limited şirketi tarafından Yakutiye İlçesi Akdağ ve Kırmızıtaş Köyleri sınırları içerisinde yapılacak Dumlu Regülâtörü ve HES Projesi için mevzii imar planının yapılmasıydı. Görüşülüp karara bağlanılan raporlar il meclis üyelerinin yaptığı oylama ile kabul edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir