YEREL HABERLER - 06 Mart 2012 Salı 17:13

ENGELLİLER İÇİN BİRLİK OLDULAR

A
A
A
ENGELLİLER İÇİN BİRLİK OLDULAR

Osmaniye’de polis ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu “1 kapak 1 umut” sloganı ile engelliler için plastik kapak ve kağıt toplama kampanyası başlattı.
Osmaniye Engelliler Platformu, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, TÜMSİAD ve Muhtarlar Derneği tarafından gerçekleştirilen kampanya Öğretmen Evi’nde yapılan toplantı ile başlatıldı.
Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, engellilerin yaşadıkları sorunları en aza indirerek onları daha toplumsal hayatın içerisine çekmeyi amaçladıklarını söyledi. Hem çevre bilincini oluşturmak, hem de engellilere el uzatmak adına böyle bir projeye başladıklarını belirten Aktürk, şöyle konuştu:
“Osmaniye’de özellikle okulların ve sivil toplum örgütlerinin desteği ile şu ana kadar 115 ihtiyaç sahibini tekerlekli sandalyelerine kavuşturduk. Bundan sonra da Osmaniye halkının desteği ile çok daha fazla tekerlekli sandalye alarak, ihtiyaç sahibi kalmayıncaya dek bu kampanyayı sürdüreceğiz. Proje boyunca hazırlanan plastik kapak ve kağıt atık kutuları, şehrin çeşitli noktalarına yerleştirilerek kapak ve kağıt toplanmasına kolaylık sağlayacaktır. Dönemsel olarak bu kutulardan toplanan atık kağıt ve kapaklar, geri dönüşüm firmasına gönderilerek karşılığında tekerlekli sandalye ve cihaz alınacaktır.”
Toplantıya TÜMSİAD Başkanı Murat Özkardeş, Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Teke, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gökhan Erkmen, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Özener ve bazı mahalle muhtarları, 7 Ocak Engelliler Kulüp Başkanı Muttalip Altun, TDP Büro Amirliği polisleri katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir