YEREL HABERLER - 07 Mart 2012 Çarşamba 15:46

GERÇEĞE AYKIRI BEYANA 782 LİRA CEZA

A
A
A
GERÇEĞE AYKIRI BEYANA 782 LİRA CEZA

Düzce İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hüsamettin Erkınay, yanlış adres beyanında bulunanlara 782 lira para cezası uygulandığını söyledi.
Düzce İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hüsamettin Erkınay, adres değişikliğinin 20 gün içinde bildirilmesi gerektiğini belirterek, Adres Kayıt Sistemi ile Türk vatandaşları ve Türkiye’de yaşayan yerleşik yabancıların yerleşim yeri ve diğer adres bilgilerinin elektronik ortamda merkezi bir yapı içerisinde güncel olarak tutulması ve adres konusundaki dağınıklığa son verilmesinin öngörüldüğünü söyledi. Erkınay, “Vatandaşlarımızın yerleşim yeri ve diğer adreslerini yazılı olarak bildirmeleri esastır. Bu bildirimler şahsen İlçe Nüfus Müdürlüklerine, dış temsilciliklere ve adrese dayalı hizmet alınacak kuruma 20 iş günü içinde yapılır. Diğer adreslerin bildirilmesi, adres beyan formu doldurularak ilgili yerlere verilecek gerçekleştirilir” dedi.
İl Müdürü Hüsamettin Erkınay, yerleşim yeri dışında kalan ve geçici süre oturdukları yazlık, kışlık, ikinci veya üçüncü konutların diğer adres kapsamında olduğunu ve bu adreslerin kişilerin talebi üzerine yapıldığını ifade ederek “Kişinin kimlik paylaşım sisteminde diğer adreslerinin bulunmaması kurumlarca verilerek hizmetlerin yerine getirilmesine engel teşkil etmez. Vatandaşlarımızın adres değişiklerini elektrik, su, telefon, doğal gaz faturaları veya sözleşme belgeleri, noterden onaylı kira sözleşmesi veya tapu belgesi ve nüfus cüzdanlarıyla beraber reşit olanların bizzat 20 iş günü içerisinde Nüfus Müdürlüklerine müracaatta bulunarak adres değişikliğini, adres beyanlarını yaptırmaları gerekmektedir. Vatandaşlarımızın adreslerinin olup olmadığı konusunda, muhtarlar da Kimlik Paylaşım Sistemi’ne bağlı olduğundan muhtarlar veya Nüfus Müdürlüğü’nden adres bilgilerini kontrol ettirmeleri gerekmektedir. Kamu kurumları da Kimlik Paylaşım Sistemi’ne bağlı olduklarından kişileri çalıştıkları kurumdan adres bilgilerini kontrol edebileceklerdir” diye konuştu.
Erkınay, adres bildirimlerini yerine getirmeyen kişilere 390 lira, gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara ise 782 lira para cezası verileceğini sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Tapu ve Kadastro’nun 177. yılı Orhaneli’de pasta kesilerek kutlandı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 177. yılı, Bursa Orhaneli’de pasta keserek kutlandı. Bursa Orhaneli Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nde gerçekleşen programa, Orhaneli Kaymakamı Muhammed Furkan Tuna, Belediye Başkanı Ali Osman Tayır, Tapu ve Kadastro Müdürü Dursun Kurt ve diğer resmi daire amirleri katıldı. Dursun Kurt günün anlam ve önemini belirten konuşmasında,”21 Mayıs 1847 tarihinde kurulan “Defterhane-i Amire Kalemi” mülk ve vakıf arazileri ile ilgili işlemler için yetkili ve görevli kuruluşu olmuş ve teşkilatımızın kuruluşu olarak bu tarih kabul edilmiştir. Taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altında muhafaza etmek, güncellemek ve hizmete sunmak, taşınmazlar yönelik politikaları belirleyen ve yöneten lider kurum olarak 177 yıldır vatandaşlarımıza hizmet vermenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız” dedi. Orhaneli Kaymakamı Muhammed Furkan Tuna, “2000 yıllık devlet tecrübemiz ile bütün kurumlarımız üzerlerine düşen görevi yerine getirmektedir. Vatandaşlarımızın her işleri düştüğünde güven veren ve daima güler yüzlü hizmet eden memurlarımız bu hizmetlerin görülmesinde asli unsurlarımızdır. Canla başla görevlerini yerine getiren bu kurumlarımızın hiçbir şekilde yıpratılması ve küçük düşürülmesine izin verilmemelidir. Başta Tapu ve Kadastro Müdürü Dursun Kurt’u ve çalışma arkadaşlarını özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum” diye konuştu.
Rize Türk çayının 100. yılında bir araya geldiler Rize’de Türk çayının üretiminin 100. yılı olması nedeniyle Ulusal Çay Kongresi düzenlendi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde düzenlenen programa Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediyesi Başkanı Rahmi Metin, İl Jandarma komutanı Jandarma Albay Ali Güngör, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, üniversiteden öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Kongrenin düzenlendiği salonun girişinde ise çeşitli firmaların çay sunumları gerçekleştirdi. Çay bitkisinden oluşan bütün ürünler kongre merkezinin kapısında ilgi odağı oldu. Programın ardından konuşan Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim Türk Çayı’nın 100. yılında düzenlenen etkinliğin çayın gelecek yüzyıllara taşınması için önemli derecede etkili olacağını söyledi. Alim “Çay 100 yılda buralara çok büyük badirelerden geldi. Bundan sonraki 100 yılı çok daha farklı. Bugün itibariyle biz her şeyini değerlendiriyoruz. Tüm ürünlerin farklılaşması olsun, topraksız tarıma kadar her türlü atığını dahi kullanıyoruz, değerlendiriyoruz. İnovasyon çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bundan sonraki yüzyılda bizden sonra gelecek olan nesille çok daha farklı bir çay bitkisi ve onun ekonomiye kazandırdığı farklı ürünlerle daha iyi yerlere geleceğimizi temenni ediyorum” dedi. "Çay bölge için çok stratejik bir ürün" Çayın bölge için Türkiye’nin stratejik bir ürün olduğuna dikkat çeken Alim “Çay ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 1920 yıllarındaki kayıtlarında bölgenin güvenliği anlamında bile bir ibare var. ‘Ya bu insanları bu bölgeden alıp başka yerlere yerleştireceğiz. Geçimlerini sağlamaları idame ettirme için veya aksi takdirde bölgenin güvenliği için destek vereceğiz. Çay bitkisine teşvikte bulunacağız. İnsanlar burada çay üretimi yapacak ve doğu bölgesinin güvenliğini bu şekilde insanlarla beraber sağlamış olacağız’ diye bir ibareler var. O anlamda çay, bölge için stratejik bir ürün. Çok daha farklı şekilde değerlendirilmesi gerekir diye düşünüyorum. Burada tabii sadece çayın yüzüncü yılında gelişiyle ilgili değil. Diğer kurumların yapmış olduğu sunumlarda çayın bundan sonraki yenilenme aşamaları, çelikleme eylemi olacak, tohumlama olacak veya ocak şekilleri, verimli tipler, genotipler damızlık bahçeler, bu anlamda ÇAYKUR Atatürk Bahçe Kültürleri Enstitüsü Müdürlüğüyle çok geniş bir yelpazede çalışmalarını devam ettirmektedir” ifadelerini kullandı. Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ise yapılan çalışmanın çayın ihracatı için de çok değerli olduğunu ifade ederek “Çayın geçmişini düşündük, konuştuk. Şimdi gelecekle ilgili plan ve projeler, hedefimiz çok güzel projeler var. Türk çayını geleceğe taşımak için işte çayın kanunundan tutun sonunda Avrupa’daki bir rafa ulaşacak kadar ki olan süreci değerlendirecek, yapılandıracak ve orada katma değerli bir ürün olarak rafta olacak şekilde güzel bir çalışma var. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.