YEREL HABERLER - 08 Mart 2012 Perşembe 10:41

KADINLAR 36 YIL SONRA HATIRLANDI

A
A
A
KADINLAR 36 YIL SONRA HATIRLANDI

Aydınlı ressam Eşref Gülpınar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kendi yazıp yorumladığı “Kadınlarımız” adlı şarkıyı kadınlara hediye etti. Gürpınar’ın kadınlar için yaptığı şarkının 36 yıl önce Neco tarafından yapılan kadın şarkısının ardından ilk eser olduğu belirtildi.
Aydınlı ressam Eşref Gürpınar, hobi olarak uğraştığı müzikte uzun sürenin ardından bir ilke imza attı. 36 yıl aradan sonra kadınlar için bir şarkı hazırlayan Gürpınar, kendisini yazıp yorumladığı “Kadınlarımız” isimli şarkısına amatörce bir klip hazırladı.
Eserini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için özel olarak hazırladığını ifade eden Eşref Gülpınar, “Neco tarafından bundan tam 36 yıl önce 1976 yılında müzik piyasasına çıkan ve kadınlarla özgü olan ‘Onlar’ isimli şarkıdan sonra bugüne kadınlarla ilgili bir şarkı yazılmamış yapılmamış. Varsa da ben duymadım” dedi.
Aşk ve sevgi üzerine binlerce şarkı yazıldığını belirten Eşref Gülpınar, “Her zaman kadının toplumdaki yeri ve önemi üzerine pek çok sözler söylenmiş, filmler yapılmış, kitaplar yazılmıştır. Ama çok ilginçtir ki, 36 yıldır Türkiye’de bir şarkı yazılmamış. Ben bu konunun işlenmesinin gerektiğine inandım ve bu düşünceden yola çıkarak böyle bir şarkı için 8 Mart’ta özel amatör bir klip hazırladım. Eserimin profesyonel bir sanatçı tarafından yorumlanıp müzik dünyasına kalmasını diliyorum” diye konuştu.
KLİPTE KADINLARAYER VERDİ
Hazırladığı klipte Türkiye’nin simge haline gelen kadınlarına yer verdiğini kaydeden Gürpınar, şöyle konuştu: “ Şarkıya yaptığım acizane klipte, Ulu Önder Atatürk ve annesi, Kurtuluş Savaşı’nın kahraman Türk kadınları, kadın ve şiddet, töre ve kadın, siyaset ve kadın, anne, başarılı, mücadeleci, güzel, sadakatli, fedakarlığı simgeleyen vefa örneği kadınlar, sanat ve kadınlar, Türkiye ve bayrak sevgisi, tarihte Türk kadınına yer verdim. Bugüne kadar resimle ilgili pek çok eser bıraktığıma inanıyorum. Müzikte ilgili de bir eser bırakmak isterim ama o kadar kolay değil diye düşünüyorum” diye konuştu.
İşte o şarkının sözleri:
KADINLARIMIZ
Dünyaya getiren sevgiyle büyüten, başımızın tacı gönül ilacı
Ekmeğinde aşında kötü günde başında, ağlasan göz yaşında Kadınlarımız
Doğudan batıya güneyden kuzeye hepimizin Türkiye bu vatan bizim
Varolsun var olacak yarınlarımız kadınlarımız, kadınlarımız yarınlarımız
Yaşasın aydınlık Türkiye sevdamız kalplerde yaşasın kadınlarımız
Yetiştirip büyüttüğün onca nesil’in, yarının mimarları senin eserin
Ailenin çiçeği yuvaların meleği, sevgi dolu yüreği Kadınlarımız
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara MHP Etimesgut İlçe Başkanı Muratgül’den AK Parti Etmisgut İlçe Başkanı Şankazan’a ziyaret Etimesgut AK Parti İlçe Başkanı olarak atanan Yasin Şankazan’a, Milliyetçi Hareket Partisi Etimesgut İlçe Başkanı İsa Muratgül ve yönetim kurulu üyeleri hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Cumhur İttifakı olarak Etimesgut’ta yapılması planlanan çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Görüşmede Cumhur İttifakı olarak birlik, beraberlik içerisinde çalışmalara daha güçlü devam edileceğinin mesajı verildi. Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Şankazan. "Cumhur İttifakı olarak biriz, beraberiz. Liderlerimizin bizlere gösterdiği hedefe durmadan, yorulmadan, el ele kol kola beraber yürüyeceğiz. Etimesgut Ankara’mızın İncisi, göz bebeği. Hizmet için buradayız. Halka hizmet etmenin, Hakka hizmet etmek olduğunu biliyoruz. Kıymetli ağabeyim, Milliyetçi Hareket Partisi Etimesgut İlçe Başkanımız İsa Muratgül’e ve İlçe Yönetim Üyelerine nazik ziyaretleri için çok teşekkür ederim. Teşrifleri ile bizi onurlandırdı" diye konuştu. Tüm Etimesgut halkının yanında olduklarını belirten Şankazan, "Biz Cumhur İttifakı olarak kapımızı her kesime açık tutacağız. Hemşerilerimiz şunu iyi bilsin ki bize ulaşan Ayşe teyzenin, Ahmet amcanın, Hatice bacının her derdine derman olmak için buradayız. Her kesime kapımızda gönlümüzde açık. Daha güzel bir Etimesgut için canla başla çalışacağız. Gönülleri birleştirmek için varız" dedi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Etimesgut İlçe Başkanı İsa Muratgül ise, "İlçemize atanan Kıymetli Yasin kardeşimize hayırlı olsun diyoruz. Hizmet için çıktığımız bu yolda yan yana omuz omuza yürüyoruz. Birlik içerisinde Etimesgut’umuzu Ankara’nın göz bebeği yapacağız" diye konuştu.
Rize Ziraat Türkiye Kupası: Çaykur Rizespor: 2 - Gaziantep FK: 1 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası C Grubu’nun ilk haftasında Çaykur Rizespor, Gaziantep Futbol Kulübü’nü ağırlıyor. Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 1. dakikada orta sahada topla buluşan Zeqiri’nin soldan ceza sahasına girip yaptığı ortada, arka direkte Halil Dervişoğlu’nun şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-0 21. dakikada ceza sahasında oluşan karambolde sol tarafta topu önünde bulan Zeqiri’nin pasında Halil Dervişoğlu meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-0 37. dakikada kaleci Erdem Canpolat’ın hatalı pasında ceza sahası içinde Sorescu’nun şutunda top filelere gitti. 2-1 Hakemler: Batuhan Kolak, Uğur Sarı, Gökmen Baltacı Çaykur Rizespor: Erdem Canpolat, Taha Şahin, Alikulov, Mocsi, Mithat Pala, Taylan Antalyalı, Buljubasic, Zeqiri, Laçi, Emrecan Bulut, Halil Dervişoğlu Yedekler: Osman Yağız Topçu, Samet Akaydin, Casper Hojer, Modibo Sagnan, Giannis Papanikolaou, Ibrahim Olawoyin, Jesuran Rak-Sakyi, Ali Sowe, Antonio Augusto, Yakup Ayan Teknik Direktör: Recep Uçar Gaziantep FK: Burak Bozan, Sorescu, Semih Güler, Arda Kızıldağ, Rodrigues, Bacuna, Ogün Özçiçek, Kulasin, Maxim, Lungoyi, Boateng Yedekler: Zafer Görgen, Luis Perez, Rob Nizet, Mehmet Samet Kalkan, Drissa Camara, Kacper Kozlowski, Mohamed Bayo, Ali Osman Kalın, Yusuf Kabadayı, Ali Imran Işık Teknik Sorumlu: Adem Kaya Goller: Halil Dervişoğlu (dk. 1 ve 21) (Çaykur Rizespor), Sorescu (dk. 37) (Gaziantep FK) Sarı kart: Christopher Lungoyi, Enver Kulasin (Gaziantep FK)
Sakarya Sakaryalı kadınlar elleriyle iyilik örüyor Sakaryalı kadınlardan kendilerinden kilometrelerce uzaktaki öğrenciler için bir araya gelip kendi elleriyle ördükleri atkı, bere ve çorapları zorlu kış günlerinde soğuktan korunmaları için Mardinli öğrencilere gönderiyor. Sakarya’nın Karasu ilçesinde boş vakitlerini anlamlı bir projeye dönüştüren kadınlar, Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Yaylacık köyünde zorlu kış şartlarında eğitimlerini sürdüren çocuklara, elleri ile ördükleri atkı, bere ve çorapları gönderdiler. Kampanyanın yürütülmesine öncülük eden Karasulu Fatma Tatlı, "Biz Sakarya ilinin Karasu ilçesindeki ihtiyaç sahibi insanların ihtiyaçları dahilinde, onlara bir nebze yardımcı olabilmek için yola çıkmış bayan arkadaşlarız. Biz burada öncelikle Mardin’in bir köyünde bulunan okula, orda olan öğrencilerimize, bir öğretmenimizle bağlantıya girerek, soğuk havalarda yardımcı olsun diye atkı bere kampanyası diye başladık. Ama sağ olsun çevremizdeki eşimiz, dostumuz, arkadaşlarımız bu kampanyamızda bize çok destek oldular. Bunun yanında eldivenlerimiz, çoraplarımız, kırtasiye malzemelerimiz hepsi çevremizdeki insanlardan destek amaçlı bize ulaştı. Biz bunları toparlardık. Artık paketleyip göndereceğiz" dedi. "Bizim sevgimizi hissetsinler" Tatlı, çocukların üşümesini engellemek için çalışmalara devam edeceklerini belirterek "Oradaki öğrencilerimiz biraz katkılarımızla sıcaklığı yaşasınlar, bizim sevgimizi hissetsinler diye biz bu şekilde yola çıktık. Onlara bu hazırlıkları yaptık. En güzel şekilde onlara ulaşsın. Onlarda bunları kullansınlar. Çevremizde bize destek olan bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Biz bu kampanyamıza, çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yine arkadaşlarımız ulaştırırlar bize, biz bunları biriktiririz, ihtiyacı olan başka bir okuldaki çocuklarımıza göndeririz" ifadelerini kullandı. Gönderilen paketlerde el örgü ürünlerinin yanı sıra, kırtasiye ürünleri, el kremleri gibi ürünlerde bulunuyor.