YEREL HABERLER - 08 Mart 2012 Perşembe 18:12

MÜSİAD LOJİSTİK KOMİTESİ’NDEN ZİYARET

A
A
A
MÜSİAD LOJİSTİK KOMİTESİ’NDEN ZİYARET

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi Lojistik Komitesi yöneticileri, Mevlana Kalkınma Ajansı’nı (MEVKA) ziyaret ederek lojistik merkez çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Lojistik Komitesi Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Komite Danışmanı Doç. Dr. Turan Paksoy ve beraberindeki heyet MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Şimşek, Konya’nın ihtiyacı olan lojistik merkeze kavuşması için bir rapor hazırladıklarını söyledi. Ulaştırma Bakanlığı’nın Kayacık bölgesine yapılacak lojistik merkez için 1 ay içinde ihaleye çıkacağını kaydeden Şimşek, “İki etapta hayata geçirilecek lojistik merkez, 2013 yılında yükleme ve boşaltma işlemleri yapılmaya başlanacak ve 2015 yılında ise tamamen hizmete açılmış olacak. Lojistik merkez kurulacak ama lojistik hizmet veren ve alanların kurulacak bu pazar yerinde işbirliği içinde rekabet edebilmelerinin önünü açmamız gerekir” dedi.
MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman da, komitenin çalışmalarını önemsediklerini belirterek, “Konya’ya kurulması planlanan lojistik merkezin özellikle sanayimiz için önemi tartışılmaz. Bu merkezin daha verimli olabilmesi için sizin yaptığınız proje ve faaliyetleri destekledik. MÜSİAD Lojistik Komitesi’nin çalışmaları takdire şayan” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.