YEREL HABERLER - 08 Mart 2012 Perşembe 18:12

MÜSİAD LOJİSTİK KOMİTESİ’NDEN ZİYARET

A
A
A
MÜSİAD LOJİSTİK KOMİTESİ’NDEN ZİYARET

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi Lojistik Komitesi yöneticileri, Mevlana Kalkınma Ajansı’nı (MEVKA) ziyaret ederek lojistik merkez çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Lojistik Komitesi Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Komite Danışmanı Doç. Dr. Turan Paksoy ve beraberindeki heyet MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Şimşek, Konya’nın ihtiyacı olan lojistik merkeze kavuşması için bir rapor hazırladıklarını söyledi. Ulaştırma Bakanlığı’nın Kayacık bölgesine yapılacak lojistik merkez için 1 ay içinde ihaleye çıkacağını kaydeden Şimşek, “İki etapta hayata geçirilecek lojistik merkez, 2013 yılında yükleme ve boşaltma işlemleri yapılmaya başlanacak ve 2015 yılında ise tamamen hizmete açılmış olacak. Lojistik merkez kurulacak ama lojistik hizmet veren ve alanların kurulacak bu pazar yerinde işbirliği içinde rekabet edebilmelerinin önünü açmamız gerekir” dedi.
MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman da, komitenin çalışmalarını önemsediklerini belirterek, “Konya’ya kurulması planlanan lojistik merkezin özellikle sanayimiz için önemi tartışılmaz. Bu merkezin daha verimli olabilmesi için sizin yaptığınız proje ve faaliyetleri destekledik. MÜSİAD Lojistik Komitesi’nin çalışmaları takdire şayan” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Türkiye onu yoldan geçenlere bahçesinden ikram ettiği meyvelerle tanıdı, bugün acı haber geldi Isparta’nın Sav beldesinde "Hayır Bahçesi" ile tanınan ve yetiştirdiği ürünleri ücretsiz dağıtan 85 yaşındaki hayırsever İbrahim Çakmakçı, evinin bahçe girişine beton döktüğü sırada aniden fenalaşarak hayatını kaybetti. Olay, akşam saatlerinde Isparta’nın Sav beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, "Hayır Bahçesi" olarak bilinen alanda yetiştirdiği ürünleri vatandaşlara ücretsiz olarak ikram eden 85 yaşındaki İbrahim Çakmakçı, ziyaretçiler rahat girip çıksın diye bahçesinin girişine beton döktüğü sırada aniden fenalaşarak yere yığıldı. Olayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Çakmakçı’nın hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Çakmakçı’nın cansız bedeni hastaneye kaldırıldı. İlk belirlemelere göre ölümün doğal nedenlerden kaynaklandığı değerlendirilirken, kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacak. 30 yıl boyunca yoldan geçen herkes onun bahçesinde payını aldı Öte yandan Çakmakçı, 15 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden eşiyle birlikte kurduğu ‘Hayır Bahçesi’nde, yaklaşık 30 yıldır yetiştirdiği meyve ve sebzeleri yoldan geçenler ile ziyaretçilerle ücretsiz olarak paylaşıyordu. Kısa sürede sosyal medyada büyük ilgi gören İbrahim dedenin bu yılki tek hedefi ise bahçesinin yıllık 5 bin ziyaretçiye ulaşmasıydı. Acı haberi alan İbrahim Çakmakçı’nın sevenleri ise bölgede büyük üzüntü oluşturdu.