YEREL HABERLER - 09 Mart 2012 Cuma 10:45

BAHAR AYDIN’I ERKEN TERK EDECEK

A
A
A
BAHAR AYDIN’I ERKEN TERK EDECEK

Aydın’da bugün ve yarın etkili olması beklenen bahar havasının Pazar gününden itibaren yerini yağışlı havaya bırakacağı belirtildi.
Konuyla ilgili olarak Aydın Valiliğinden yapılan açıklamada, “Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Ege Bölgesinin kıyı kesimlerinde bugün ve hafta sonu Cumartesi günü hava sıcaklığında 4-6 derece artış beklenmekte, Pazar günü ise akşam saatlerinde kuvvetli rüzgarla birlikte kuvvetli sağanak yağışın etkili olması tahmin edilmektedir. Özellikle hafta sonu kıyı Ege’de yer alan havzalarını kapsayan Büyük Menderes, Küçük Menderes, Gediz,Kuzey Ege ve Susurluk’un iç ve yüksek kesimlerinde; lodos ve sıcaklık artışı ve Pazar günü akşam saatlerinde kuvvetli sağanak yağış beklenmektedir. Bu nedenle; yağış sonucu oluşabilecek muhtemel kar erimelerinin sebep olacağı risklere yani ani sel ve taşkınlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.