YEREL HABERLER - 09 Mart 2012 Cuma 17:10

BOZÜYÜK’TE EĞİTİM CAMİASININ ACI KAYBI

A
A
A
BOZÜYÜK’TE EĞİTİM CAMİASININ ACI KAYBI

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yaşayan emekli öğretmen, şair ve yazar İlyas Baltacıoğlu vefat etti.
77 yaşındaki İlyas Baltacıoğlu geçirdiği ani rahatsızlık neticesinde vefat etti. Emekli öğretmen, şair ve yazar olan Baltacıoğlu, ailesi ve sevenleri tarafından gözyaşları içinde ilçe mezarlığına defnedildi.
Eğitim camiasının yorulmaz neferlerinden biri olan ve ilk şiirini 1951 yılında yazan İlyas Baltacıoğlu, öğretmenliğin yanı sıra 1961- 1965 yılları arasında Bozüyük Gazetesi’nde fıkralar yazdı. O yıllarda bazı önemli dergilerde yayınlanan şiirleri radyolarda da seslendirildi. Baltacıoğlu’nun “İlk İzler, Susana ve Ölüye Mektuplar” adlı şiir kitaplarının yanı sıra “Üç Gün” adlı denemesinin de çeşitli gazetelerde yayınlandığı ve bir dönem köşe yazarlığı yaptığı bildirildi. Son olarak Bozüyük Belediyesi tarafından “Metristepe’den Bakıyorum” adlı şiir kitabı 2009 yılında basılarak okuyucularıyla buluşmuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Ayvalık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinden sıkı denetim Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde çevre düzeni ve kamu sağlığını korumaya yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte yazlıklarına ve ikinci konutlarına gelen vatandaşların gerçekleştirdiği bahçe temizlikleri sonrası ortaya çıkan atıkların uygunsuz şekilde çevreye bırakılması nedeniyle denetimler sıklaştırıldı. Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, özellikle bahçe atıkları, budama artıkları ve inşaat atıklarının çöp konteynerlerinin yanına ya da gelişigüzel alanlara bırakılmasının çevre kirliliğine yol açtığını belirtti. Kent estetiğini ve çevre sağlığını korumak amacıyla yapılan çalışmalarda, sorumlusu tespit edilemeyen atıkların belediye ekipleri tarafından toplandığı ifade edildi. Ayvalık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, atıkları usulsüz şekilde bırakan kişiler tespit edilerek haklarında cezai işlem uygulanıyor. Yetkililer, bahçe atıklarını belirlenen alanlar dışında bırakan kişiler hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince işlem yapıldığını, inşaat atık ve artıklarını depolama alanları dışına bırakanlar hakkında ise aynı kanunun 41/4 maddesi kapsamında cezai işlem uygulandığını vurguladı. Ayvalık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, tüm vatandaşlara çevre temizliği konusunda daha duyarlı olunması çağrısında bulunarak, "Daha temiz ve yaşanabilir bir Ayvalık için kurallara hep birlikte uymalı, çevremizi birlikte korumalıyız" mesajını verdi.